حجت الاسلام سید رضا اکرمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اهمیت مساجد بین راهی و نداشتن متولی و این که سازمانی در وزارت راه ایجاد شود تا مسئولیت ساماندهی به این مساجد را برعهده گیرد در کمیسیون فرهنگی طی چند جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: به هر میزان که وسیله حمل و نقل و رفت و آمد افزایش یافت، نیازهای جدید نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفت، در گذشته بیشتر مردم برای مسافرتهای بین شهری از راه آهن و هواپیما استفاده می کردند، اما امروزه سفرهای بین شهری با اتومبیلهای شخصی افزایش یافته و مسئله ساماندهی مساجد بین شهری بیشتر مورد توجه است.
حجت الاسلام اکرمی یادآور شد: کمیسیون فرهنگی چندی پیش در جلسه ای با حضور برخی مقامات پیشنهادهای مختلفی را مطرح کرد و پیشنهاد دکتر حداد عادل حاصل جمع پیشنهادهای آن روز در کمیسیون فرهنگی بود.
وی در رابطه با علل غفلت از بحث ساماندهی مساجد بین راهی گفت: پس از تأسیس نظام جمهوری اسلامی در ایران این نظام دارای نیازهایی از گذشته بود و نیازهای جدید نیز به مرور زمان در مقابل این نظام قرار می گیرد. در گذشته شاید سفرهای بین راهی و سفرهای نوروزی در حد سفرهای امروز نبود. از این رو نیازهای جدید کاملا احساس می شود.
وی اضافه کرد: تا کنون نگاه جامعه و نظام این بود که دولت باید متصدی ساخت مساجد باشد اما اخیرا با ابلاغ اجرای اصل 44 قانون اساسی، در رابطه با ساخت مسجد نگاه ها به سمت مردم رفته و این باور اکنون وجود دارد که دولت باید ناظر، هادی و حاکم باشد و ضرورتی وجود ندارد که تصدی تمام موارد را برعهده گیرد .
اکرمی گفت: در برخی امور مردم باید فعالانه وارد عمل شوند، اما در برخی امور کاری که برعهده مردم گذاشته می شود ضمانت اجرایی ندارد. این پیشنهاد به طور خاص به بزرگراه هایی چون تهران مشهد ، تهران – شمال و یا تهران خوزستان اشاره کرده است تا این موضوع در بزرگراه ها مورد توجه قرار گیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که برخی از مجتمعهای خدمات رسانی بخشی از مسئولیت ساماندهی مساجد بین راهی را تقبل کرده اند، گفت: پیشنهاد تشکیل سازمانی با این مسئولیت در وزارت راه به منظور ساماندهی بیشتر و نظارت بیشتر مطرح شده است.
حجت الاسلام سید رضا اکرمی اظهار داشت: خدمات جاده ای باید به طور تدریجی متمرکز شود. باید مجموعه های خدمات بین راهی خدماتی چون ارائه سوخت، سالن غذاخوری، جایگاه نماز و استراحت را به مسافران ارائه دهند و نظارت بر این مجتمع ها قوی و قاطع باشد تا مردم امنیت را در کنار نرخهای معقول و سلامت تغذیه احساس کنند.
نظر شما