۲۹ فروردین ۱۳۸۹، ۱۱:۵۰

توسط محققان کشور انجام شد؛

استحصال معادن روی کم عیار با استفاده از روشهای زیستی

استحصال معادن روی کم عیار با استفاده از روشهای زیستی

پژوهشگران قطب علمی توسعه و تدوین دانش فرایندهای زیستی دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از میکروارگانیسم ها موفق به استحصال "روی" از معادن سولفیدی کم عیار در مقیاس 4 تن شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس تقیه سریرچی- پژوهشگر این طرح، با بیان این مطلب افزود: روش بیولچینگ یا زیست فروشویی به کارگیری میکرو ارگانیسم ها برای تسریع واکنش های مورد نظر در حل کردن فلزات است.

وی اظهار داشت: امروزه روش بیولچینگ به صورت گسترده برای فلز مس به کار می رود اما در حوزه "روی" به دلیل وجود برخی از مشکلات از جمله ریزش، باتلاقی شدن و یا کوبش هیت (گرما)، هنوز به صورت تجاری در نیامده بود که با به ثمر نشستن این طرح این امر ممکن شد.

این پژوهشگر با اشاره به مراحل انجام این طرح افزود: در این طرح جداسازی میکروب از خاک معدن، بهینه سازی رشد و فعالیت میکروب جداسازی شده و بررسی و بهینه سازی شرایط استخراج روی در "ارلن" به انجام رسیده است.

سریرچی ادامه داد: نتایج حاصل از تست این روش در مقیاس 4 تن، حاکی از قابلیت توسعه طرح در مقیاس صنعتی است که با توجه به وجود معادن عظیم کم عیار در ایران نظیر معدن مهدی آباد یزد، صنعتی سازی این روش ارزآوری قابل توجهی را به همراه خواهد داشت ضمن آنکه با رفع برخی از مشکلات موجود و بهینه سازی فرآیند، سرعت استخراج روی نیز افزایش قابل ملاحظه ای یافت.

وی با اشاره به مزایای این طرح خاطرنشان کرد: این طرح علاوه بر استحصال از معادن کم عیار سولفیدی، تاثیرات منفی زیست محیطی به مراتب کمتری بر روی هوا و منابع آب می گذارد.

مجری این طرح پژوهشی عدم تولید آلودگی های زیست محیطی چون SO2 (اکسید گوگرد) و قابلیت مهار عوامل مشکل چون منیزیم و ارسنیک از یکدیگر را از مزایای دیگر انجام این روش ذکر کرد.

کد خبر 1065713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha