به گزارش خبرنگار مهر در کرج، 19 روز از آغاز سال جدید می گذشت که حادثه ترکیدگی لوله آب سد طالقان به تهران و کرج در منطقه بلوار موذن اتفاق افتاد و اهالی ساکن در محدوده را دچار مشکل کرد.
آب گرفتگی بعضی خانه های مسکونی که شاید تنها یک ماه از خانه تکانی شان می گذشت و آسیب دیدگی شهروندی که داخل کیوسک مطبوعاتی خود به کار روزانه مشغول بود نمونه ای از مشکلات ناشی از بروز حادثه ترکیدگی لوله بود.
خسارت 350 میلیون تومانی ناشی از حادثه ترکیدگی لوله آب
این اتفاق برای شهر پر هزینه کرج خسارت مالی 350 میلیون تومانی بر جای گذاشت که جبران آن مستلزم صرف زمان است.
معاون فنی عمرانی فرمانداری کرج در این خصوص عنوان کرد: این آمار بر اساس اعلام ستاد حوادث آبفای غرب استان تهران عنوان شده است.
احمد افضلی با تاکید بر ضرورت رسیدگی مسئولان ذیربط به این حادثه خاطرنشان کرد: رسیدگی به این موضوع از اولویتهای مهم دستگاه های ذیربط است.
هنوز بسیاری از مناطق شهرمان برای رفع مشکلات فیزیکی نیاز به صرف هزینه و زمان دارند و این اتفاق شاید روند اجرای اقدامات را کند کند.
خسارت یک میلیارد ریالی به تاسیسات شهری کرج
معاون خدمات شهری شهرداری کرج با بیان میزان خسارت مالی ناشی از این حادثه گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته حادثه شکستگی لوله انتقال آب سد طالقان به تهران و کرج یک میلیارد ریال خسارت به تاسیسات شهری کرج وارد کرده است.
علی اصغر کمالی زاده، عرصه فضای سبز، آسفالت معابر، جداول و نمادهای شهری را از جمله عرصه های آسیب دیده ذکر کرد.
وی افزود: پس از وقوع حادثه یادشده، کارکنان فنی و خدماتی شهرداری کرج نیز با حضور در محل اقدام به هدایت آب به سمت مکانهای غیرمسکونی و کانالها کردند.
به گفته این مسئول در مهار این حادثه علاوه بر بکارگیری 190 نفر از پرسنل شهرداری، دو دستگاه لودر، هشت دستگاه کامیون، دو دستگاه بیل مکانیکی، دو دستگاه باب کت، 10 دستگاه لجن کش، پنج دستگاه کف کش، موتور پمپ آتش نشانی ، 22 دستگاه، خودروی سبک و سنگین و استقرار آتش نشانی 11 دستگاه و 19 مدیر ستادی نیز وارد عمل شدند و با حضور در محل، خدمات لازم را ارائه دادند.
اکنون نیز پس از گذشت 10 روز از حادثه ساکنان مناطق باغستان، اشتراکی و شاهین ویلا با قطعی آب مواجه هستند به طوری که برای گذران زندگی دچار مشکل شدند.
یکی از شهروندان ساکن شاهین ویلا به خبرنگار مهر در کرج گفت: این منطقه در حال عادی با افت شدید آب مواجه است و با وجود تماس های مکرر با اداره آب، مشکل رفع نشده به طوریکه آب چکه چکه از داخل شیر آب خارج می شود.
این شهروند ادامه داد: ترکیدگی لوله انتقال آب اخیر هم باعث شد به طور کلی آب منطقه قطع شود که این موضوع واقعا روند زندگیمان را مختل کرده است.
استفاده از چاه های آب قدیم برای رفع مشکل آب
مدیرعامل شرکت آبفای غرب استان تهران در خصوص چگونگی رفع معضل بی آبی در مناطق یاد شده که در اثر شکستگی لوله انتقال آب سد طالقان به تهران کرج ایجاد شد به خبرنگار مهر در کرج گفت: این اداره هنوز چاه های آبی را که در قدیم برای آبدهی از آن استفاده می شده است را در اختیار دارد و هم اکنون نیز از این چاه ها برای جبران کم آبی برخی مناطق مرتبط با حادثه استفاده می کند.
حسین نوری رسیدگی به این مهم را از طریق سازمان های ذیربط از اولویتهای مهم کاری آبفا عنوان کرد و افزود: هم اکنون کارشناسان به سرعت در حال بررسی و رفع اشکال در این خط انتقال آب هستد.
وی از آبرسانی به وسلیه تانکرهای آب توسط اداره آب و فاضلاب خبر داد و خاطرنشان کرد: این اقدام برای فراهم آوردن آب شرب و آب مصرفی شهروندان ساکن در مناطقی که با قطعی آب مواجه هستند، صورت می گیرد.
نوری در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اعلام تاریخ رفع قطعی آب گفت: آب سد طالقان پس از رفع نقص فنی تا چهار روز دیگر وارد مدار آبرسانی می شود.
وی افزود: کارشناسان آب منطقه ای استان تهران هم اکنون در حال بررسی نقاط پر خطر، چگونگی وضعیت شیر هوا، خط انتقال و مفاصل خطوط و کنترل آن می باشند.
این مسئول با تاکید بر ضرورت توجه همه جانبه و کنترل همه جانبه این خط انتقال یادآور شد: این مهم برای جلوگیری از آسیب های احتمالی در آینده با توجه به بروز حادثه طی مدت زمان کوتا در دو منطقه لازم و ضروری است.
نهاد پاسخگو به خسارت دیدگان هنوز مشخص نیست
مدیرعامل شرکت آبفای غرب استان تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر چگونگی پرداخت خسارت به مالباختگان حادثه ترکیدگی لوله انتقال آب کرج بیان داشت: در این خصوص به اعلام نظر دادگاه نیاز داریم و تاکنون نیز نهاد پاسخگو به خسارت دیدگان هنوز مشخص نشده است.
نوری با اشاره به حضور مسئولان فی و کارشناسان دادگستری در محل حادثه خاطرنشان کرد: این موضوع باید به صورت فنی و با حضور کارشناسان وزارت نیرو و مسئولان سازمان آب منطقه ای تهران بررسی شود.
وی مسئولیت این خط انتقال آب را سازمان آب منطقه ای تهران ذکر و عنوان کرد: وظیفه شرکت آب و فاضلاب غرب استان تهران در این زمینه تنها توزیع آب است.
این مسئول تاکید کرد: خسارت دیدگان این واقعه برای جبران خسارات مالی خود باید طبق قانون شکایت کنند.
نوری گفت: مراجع ذیربط پس از شناسایی علت حادثه و مقصر آن اقدام به پرداخت خسارت به مالباختگان می کنند.
این حادثه که برای بار دوم نیز در یکی از مناطق مسکونی و پر جمعیت پیشاهنگی که در در حوزه استحفاظی شهرداری کمالشهر قرار دارد، اتفاق افتاده و شهروندان این منطقه را دچار نگرانی و زیان مالی کرد.
با توجه به بروز این حادثه که به فاصله کمی از هم اتفاق افتاد به نظر می رسد کنترل و نظارت مسئول ذیربط بر خطوط انقال آب باید بیش از پیش صورت گیرد.
نظر شما