به گزارش خبرنگار مهر در اراک، مسلم پورقاسمیان عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران در اراک افزود: با استفاده از روشهای مکانیزه در کشت محصولات کشاورزی، بهره وری مناسب از خاک، فراهم کردن زمینه گسترش مبارزه با آفات و کاهش مصرف سم، استفاده از کود ارگانیک به جای کودهای شیمیایی و برون سپاری فعالیت ها و تخصصی کردن امور از عموامل افزایش بهره وری بخش کشاورزی بوده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته با وجود کاهش بارندگی ها، در استان مرکزی 420 تن گندم تولید شده است که از این مقدار 330 هزار تن آن توسط مراکز خرید خریداری شده است که انتظار می رود در سال جاری با توجه به بهبود وضعیت جوی و بارش های بهتر این میزان تولید به 450 هزار تن افزایش یابد.
پورقاسمیان به توانمندی های کشاورزی استان مرکزی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 160 هزار تن جو، 49 هزار تن گوشت قرمز، 50 هزار تن مرغ، 24 هزار تن تخم مرغ، هزار و 800 تن محصولات شیلاتی در استان مرکزی تولید شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از کاهش تولید میوه های سردرختی در استان مرکزی در سال گذشته خبرداد و افزود: به دلیل وقوع سرمازدگی و نیز خشکسالی در سال های گذشته میزان تولید محصولات باغی در استان مرکزی کاهش یافته است به گونه ای که در تولید انار بیشترین کاهش را شاهد بوده ایم.
وی با اشاره به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در توسعه کشت های آبیاری تحت فشار گفت: در توسعه شبکه های آبیاری تحت فشار در استان مرکزی، سال گذشته 3.5 برابر سالهای گذشته فعالیت صورت گرفته است و انتظار می رود در سال جدید نیز بالغ بر هفت هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در این قالب به زیر کشت محصول برود.
پورقاسمیان با بیان اینکه بودجه این سازمان در سال گذشته 27 میلیارد و 800 میلیون تومکان بوده است، اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با برنامه ریزی های صورت گرفته توانایی و ظرفیت اجرای 41 میلیارد تومان فعالیت را دارد که این موضوع نشان دهنده توانای بالای کاری در این سازمان است.
به گفته این مسئول، برخی افراد سودجو در استان مرکزی به دلایل مختلف و با استفاده از شگردهای مختلف نسبت به تغییر کاربری زمین های کشاورزی و زراعی استان مرکزی اقدام کرده اند که اسین موضوع هم اینک به چالشی اساسی برای این سازمان تبدیل شده است که دستگاههای نظارتی باید با این افراد برخورد لازم را صورت دهند.
نظر شما