به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، مجید روستا شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران سمنانی گفت: ایران سومین کشور در آسیا و ششمین کشور جهان است که دارای سند ملی سکونتگاه های غیررسمی شده است.
به گفته وی، این سند به تصویب دولت رسیده است و رسیدگی به وضعیت اینگونه سکونتگاه ها مهمترین هدف و برنامه این سند است.
وی ادامه داد: این سند بیانگر اصول و راهبردهای اساسی مداخله هدایت شده در توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی کشور است.
مدیرکل دبیرخانه ستاد ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی کشور اظهار داشت: ستاد ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی در کشور بدنبال تصویب این سند ایجاد شده است که ریاست آن بر عهده وزیر مسکن و شهرسازی و دبیری آن بر عهده مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران است.
وی ادامه داد: این ستاد در در استانها با عضویت 17 دستگاه مدیریت شهری به ریاست استانداران و دبیری روسای سازمان های مسکن و شهرسازی تشکیل می شود.
20 درصد جمعیت شهری کشور در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند
مدیرکل دبیرخانه ستاد ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی کشور با اشاره به اینکه 20 درصد جمعیت شهری کشور در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند، گفت: حاشیه نشینی از چالش های اصلی توسعه پایدار شهری در کشور است.
وی با بیان اینکه نزدیک به هفت میلیون و 500 هزار نفر در این گونه سکونتگاه ها در کشور زندگی می کنند، گفت: این رقم معادل 20 تا 25 درصد جمعیت و 10 درصد مساحت شهری کشور است.
وی افزود: 91 درصد سکونتگاه های غیررسمی در محدوده شهرهای کشور واقع هستند که 85 درصد آنها قدمت بیش از 15 سال دارند.
روستا تصریح کرد: عمر فعالیتهای کشور در توانمندی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی کمتر از یک دهه است که در این زمان فعالیتهای قابل ملاحظه ای انجام شده است.
وی با بیان اینکه از سال 81 یک پروژه همکاری مشترک با بانک جهانی تحت عنوان بهسازی شهری و اصلاحات بخش مسکن شروع شده است، گفت: در قالب این پروژه پنج شهر کرمانشاه، زاهدان، بندرعباس، سنندج و تبریز به عنوان شهرهای هدف انتخاب شده اند.
مدیرکل دبیرخانه ستاد ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی کشور از اتمام کارهای مطالعاتی این شهرها خبر داد و گفت: تجارب خوبی در این زمینه بدست آمده که قابلیت تعمیم به سایر شهرهای کشور دارد.
نظر شما