دکتر فیلیپ هاوارد استاد ارتباطات دانشگاه واشنگتن در مورد اینکه چه ضوابط اخلاقی را میتوان برای روزنامهنگاری برشمرد به خبرنگار مهر گفت: اخلاق روزنامهنگاری از مسائل مورد توجه در بحث اخلاق رسانه است. در گزارشی که انجمن روزنامهنگاران حرفهای منتشر کرده میتوان ضوابط مربوط به اخلاق روزنامهنگاری را مشاهده کرد. بر اساس آن گزارش چند محور برای اخلاق روزنامهنگاری ترسیم شده است.
وی تصریح کرد: پیگیری حقیقت و انعکاس آن، به حداقل رساندن صدمات و لطمات به دیگران، استقلال رفتاری و مسئولیتپذیر بودن از جمله محورهای این گزارش هستند که روزنامهنگار باید مورد توجه قرار دهد.
مؤلف کتاب "راهنمای سیاستهای اینترنتی" در ادامه تصریح کرد: روزنامهنگار مسئول است دنبال حقیقت باشد و گزارشی جامع و مبتنی بر اصل انصاف تهیه کند. روزنامهنگاران با وجدان و متخصصان همه بخشهای رسانهای باید در جهت خدمت به مردم کوشا باشند و این کار را در کمال صداقت انجام دهند.
استاد دانشگاه واشنگتن افزود: اخبار منعکس شده نباید تبلیغات برای گروه خاصی باشد و اخلاق به بی طرفی در انعکاس خبرها حکم میکند. تحلیلها و گزارشات باید مشخص و برچسب دار و به گونهای باشند که واقعیت را تحریف نکرده و منابع رسمی و غیر رسمی خبر باید موثق و به یک اندازه معتبر باشند.
استاد ارتباطات دانشگاه واشنگتن تأکید کرد: همه بخشهای رسانهای در مقابل خوانندگان، شنوندگان، بینندگان و مخاطبان خود مسئول هستند. روزنامهنگار باید استانداردها و معیارهای عالی اخلاقی را که از دیگران توقع دارد، رعایت کند.
نظر شما