داریوش نظری در گفتگو با خبرنگار مهر در قم، با اشاره به این که جاده قم - سلفچگان بر اساس معیارهای طرح هندسی جادههای ایران ساخته شده است گفت: این جاده تا سرعت 110 کیلومتر در ساعت را پاسخگو است و علت آمار بالای تصادفات در محور قم - سلفچگان ترافیک سنگین و اشتباهات فردی است.
وی ادامه داد: در ایامی از سال که ترافیک به حالت اشباع میرسد به علت عدم توجه به هشدارهای مأمورین و رعایت نکرد فاصله طولی و عرضی شاهد حادثههای تلخی هستیم.
مدیر کل اداره راه و ترابری استان قم در خصوص این که چرا نسبت به تعریض این جاده و یا احداث جاده در کنار آن اقدام نمیکنید اظهار داشت: ما بر اساس اعتباراتی که دریافت کردهایم بحث تعریض محور قم - سلفچگان را در دستور کار داریم که عملیات اجرایی آن به همراه تسطیح همزمان در حال انجام است اما اعتبارات به هیچ عنوان کافی نیست.
نظری در خصوص جاده قدیم قم - اصفهان نیز گفت: این راه فرعی 45 سال پیش ساخته شد و از آن زمان به دلیل نزدیکتر بودن فاصله نسبت به محور قم – سلفچگان - دلیجان مورد استقبال مردم قرار گرفت و به همین ترتیب ترافیک آن نیز روز به روز افزایش یافت.
وی در رابطه با علت آمار بالای تصادفات در این جاده نیز گفت: با توجه به این که بعضی از قوسهای جاده قدیم قم - اصفهان تنها قابلیت سرعت 50 کیلومتر در ساعت را دارند، مسافران به تابلوی سرعت توجه نکرده و با عدول از شرایط طراحی راه ، سبب حادثه میشوند.
مهندس نظری افزود: وزارت راه و ترابری از سالیان قبل اقداماتی در جهت بهسازی حدود 18 کیلومتر این راه را انجام دادهاند ولی 18 کیلومتر مابقی که در حوزه استحفاظی استان قرار دارد باقی مانده است.
کمبود اعتبارات مشکل اصلی است
مدیر کل اداره راه و ترابری استان قم در رابطه با دلیل تاخیر چندین ساله در بهسارزی این راه گفت: اعتبارات مهمترین دلیل تأخیر است.
وی ادامه داد: از 3 سال پیش که این طرح ملی شد آهنگ کار شدت یافت و در اسفندماه سال گذشته 9 کیلومتر از این راه به بهرهبرداری رسید.
نظری با بیان این که در شرایط فعلی هم حاضریم بیشتر کار کنیم اما نیازمند اعتبارات هستیم خاطر نشان کرد: هر کیلومتر راه بالغ بر 500 میلیون تومان هزینه دارد و به طور مثال در سال جاری برای این راه 4 میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شد که شاید بتوانیم 8 کیلومتر از آن را بهسازی ببریم.
مدیر کل اداره راه و ترابری استان قم در رابطه با این که چرا کیفیت راهها را ارتقا نمیدهید گفت: مسئله راه ، محدود به احداث نمیشود چرا که ساخت تنها گام اول است و نگهداری راهها نیز بسیار پرهزینه است.
وی ادامه داد: با هر کامیون آسفالت 70 متر مربع را میشود لکه گیری کرد و هر کامیون نیز بالغ بر600 هزار تومان هزینه دارد که این به غیر از مخارج مربوط به کارگران و دیگر خودروها است.
نظری گفت: بخش خصوصی در محور سلفچگان - ساوه وارد شده است و از طریق عوارض دریافتی سود مناسبی هم کسب میکند.
وی ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی قم و قرارگرفتن در مرکز راههای مواصلاتی میطلبد بخش خصوصی وارد صحنه شود و زمینه خوبی نیز برای سرمایه گذاری فراهم است.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل اداره راه و ترابری استان قم علت آمار بالای تصادفات در محور قم - سلفچگان را ترافیک سنگین و اشتباهات فردی عنوان کرد.
کد خبر 1066869
نظر شما