به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه براون برای انجام این درمان سه ماهه از روباتی استفاده کردند که به گفته آنها می تواند کیفیت زندگی بسیاری از این افراد را بهبود بخشد. متخصصان ایستهای قلبی یا مغزی اعلام کردند این پیشرفت بسیار هیجان انگیز است اما روباتهای استفاده شده در این روش در مراحل ابتدایی به سر برده و نیازمند تکمیل هستند.
سکته می تواند منجر به ناتوانی های حرکتی طولانی مدتی شود که شامل محدودیت در حرکت و ضعف در ماهیچه های فوقانی خواهد بود. آغاز درمان فشرده یا متمرکز که بلافاصله پس از وقوع سکته آغاز خواهد شد شیوه ای پیشنهاد شده است که می تواند میزان احیای توانایی های ماهیچه های بدن را به حداکثر برساند.
با این حال فراهم آوردن فیزیوتراپهایی که باید برای هر بیمار حداقل یک ساعت در روز زمان صرف کنند، میزان تقاضا را برای این تخصص به شدت افزایش می دهد. یکی از راه حلهای ممکن استفاده از دستگاه هایی است که به بیماران در باز تولید حرکات مورد نیاز بدن کمک خواهند کرد.
دانشمندان به این منظور از دستگاهی به نام MIT-Manus استفاده کردند که ویژه تمرین دادن ماهیچه های فوقانی بازو ساخته شده است. با استفاده از این دستگاه بیمار پشت میزی قرار گرفته و بازوی خود را بر روی دستگاه قرار می دهد سپس به آنها یاد داده شد تا حرکات مختلفی را با دست خود انجام دهند. روبات حرکات مورد نظر بیمار را با استفاده از حسگرهایش درک کرده و آنها را بهبود می بخشد.
بر اساس گزارش بی بی سی، نتایج این آزمایشها نشان داد حرکت بازو در افرادی که از این سیستم بازتوانی روباتیک استفاده کرده بودند نسبت به افردی که برای بازتوانی تحت شیوه های درمانی ساده قرار داشتند در انجام فعالیتهایی مانند استفاده از کارد و چنگال، باز کردن در بطری ها و یا بستن بند کفش بهبود چشمگیری پیدا کرده است.
نظر شما