به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا زالی با اشاره به رشد حداقلی تعرفه خدمات تشخیصی طبی آزمایشگاهی و ضرورت بازنگری در اقتصاد علوم آزمایشگاهی کشور گفت: در حالی که نرخ برخی از خدمات تشخیصی طبی آزمایشگاهی در سال جدید، نیاز به حداکثر40 درصد رشد داشته است اما افزایش این تعرفه ها با شیبی ملایم همراه بوده است.
وی، خدمات آزمایشگاهی را نه خدمات لوکس و فانتزی بلکه یک ضرورت برای تشخیص و درمان سریع و نیز پایش درمان برشمرد و افزود:عرضه خدمات تشخیصی طبی آزمایشگاهی برای عموم مردم الزامی است.
قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور، بخش عمده درآمد جامعه علوم آزمایشگاهی کشور را مبتنی بر سازمانهای بیمهگری دانست که اقتصاد درمان را بر اساس قیمت تمام شده کنترل نمیکنند و افزود:رشد پرشتاب تجهیزات آزمایشگاهی و پرداخت نقدی هزینهها از یک سو، بیبضاعتی و توان حداقلی سازمانهای بیمهگر در پرداختها از سوی دیگر، اقتصاد معیوب آزمایشگاههای تشخیص طبی را باعث شده است.
وی با بیان اینکه وزارت کار در نخستین ماه از سال جاری بر پرداختیهای به موقع تاکید کرده است، گفت: این در شرایطی است که شاهد مالیات بر درآمدهای غیر واقعی هم هستیم، چون درآمد موسسات پزشکی جز در موارد نادری نه تنها افزایشی نداشته بلکه همواره با روند نزولی همراه بوده است.
قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشوربا بیان اینکه توجه به بحث کیفیت برای نخستین بار از جامعه آزمایشگاهیان کشور برخاسته است در ادامه از عدم حساسیت و توجه به این جامعه در ساختار نوین وزارت بهداشت انتقاد کرد و افزود:وجود پنج هزار آزمایشگاه و 50 هزار بخش تخصصی آزمایشگاهی در سراسر کشور و چهار هزار آیتم تشخیصی آزمایشگاهی و گسترش بیماریهای غیرواگیر و ضرورت نیاز به آزمایشهای پیچیده، متعدد، حساس و سهل الوصول، توجه و حساسیت بیشتر به جامعه آزمایشگاهیان کشور را میطلبد.
زالی با بیان اینکه از میان میزان مراجعات به موسسات پزشکی کشور، میزان مراجعه به آزمایشگاه بیش از سایر موسسات است، گفت: اما درعین حال این میزان مراجعه کمتر از استاندارد جهانی است.
وی ادامه داد: در حالی که میزان مراجعه به آزمایشگاه بر اساس استاندارد جهانی پنج بار در سال است، میزان مراجعه هر ایرانی به آزمایشگاه یک بار در سال برای هر نمونه آزمایشگاه برآورد شده است.
قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور یکی از علل کاهش مراجعات آزمایشگاهی را همکاری نکردن سازمانهای بیمهگر عنوان کرد و افزود: اگر قدر مطلق مراجعات آزمایشگاهی در کشور پایین است اما این شاخص از میزان مراجعه بیمار به سایر موسسات پزشکی بیشتر است.
زالی به پیشرفت سریع و شگفت آور تکنولوژی و بهره گیری از آن در تستهای آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: اگر پزشکان در گذشته خواستار تعیین میزان کم خونی بیماران بودند اما امروزه با ورود تکنولوژیهای برتر و انجام تستهای تشخیصی دقیقتر میتوان پیش از انجام عمل بای پس قلب، آینده بهره وری و میزان سودمندی عمل کاردیاک بای پس را پیش بینی کرد.
نظر شما