به گزارش خبرنگار مهر در ورامین برخی از کارخانه های مستقر در خیرآباد، در سطح کشور کم نظیر و شاید بی نظیر باشند، ولی سالها بی توجهی به این مراکز صنعتی، باعث کم رونق شدن آنها شده است.
نیمی از این مراکز صنعتی تعطیل شده اند و نیم دیگر که مشغول فعالیت و تولید هستند، با ظرفیت کمتر از 50 تا 60 درصد به تولیدشان ادامه می دهند.
بعضی مشکلات با یک جلسه حل می شود
امام جمعه خیرآباد در گفتگو با خبرنگار مهر در ورامین، معتقد است که بر اثر بی توجهی مسئولان شهرستان و استان همچنین برطرف نکردن مشکلات صنایع مستقر در این منطقه، چنین وضعیتی پیش آمده است.
حجت الاسلام حسین امیری در این خصوص اظهار داشت: بعضی از این مشکلات با یک جلسه و یک هماهنگی ساده حل می شده و می شود.
وی افزود: اگر یک منطقه صنعتی در خیرآباد تعریف شود، خیلی از این معضلات و مشکلات حل می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: تراکم کارخانجات و کارگاه های شهرستان ورامین، بیشتر در خیرآباد است ولی متأسفانه بسیاری از مسئولان شهرستان ورامین حتی از وجود این کارخانه ها و مراکز صنعتی مطلع نیستند.
وی افزود: در طرح جامع ورامین نیز باید فکری برای واحدهای صنعتی خیرآباد شود و در این امر نباید تسامحی صورت گیرد.
اخراج کارگران بر اثر بی توجهی مسئولان
امام جمعه خیرآباد با تأکید بر توجه هرچه بیشتر مسئولان استان تهران و شهرستان ورامین به این واحدهای صنعتی، گفت: دقت نظر در مشکلات این واحدها و کاستن معضلات، امری است که در زیربنای اقتصادی شهرستان و کشور موثر بوده و در جهت ایجاد اشتغال است.
وی افزود: متأسفانه برخی از واحدهای صنعتی به دلیل اینکه مشکلاتشان رسیدگی نشده و بی توجهی مسئولان زیاد بوده، مجبور به اخراج کارگرانشان شده اند.
امیری خاطرنشان کرد: این امر، لطمه بزرگی به اقتصاد بومی منطقه خواهد زد و تأثیر سوئی در روحیه و اشتغال جوانان شهرستان خواهد گذاشت.
وعده های عملی نشده مدیرکل صنایع استان
امام جمعه خیرآباد افزود: سال گذشته مدیرکل صنایع و معادن استان تهران به این منطقه آمد و وعده هایی در حضور فرماندار و نماینده شهرستان داد که هیچ کدام از این وعده ها تا این لحظه عملی نشده است.
از سوی دیگر، فرماندار شهرستاتن ورامین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مدیرکل صنایع و معادن استان تهران نامه ای را برای وزیر صنایع ارسال کرده که منطقه صنعتی خیرآباد به عنوان ناحیه اشتغال مصوب وزارت صنایع و معادن باشد.
منطقه صنعتی در انتظار مصوبه وزارت صنایع
سید محمد میربزرگی تأکید کرد: اقدامات لازم از سوی مسئولان شهرستان انجام شده و حتی مدیرکل نیز اقدام کرده ولی همگی باید منتظر تصمیم نهایی توسط وزارت صنایع بمانند.
وی افزود: در بازدیدهایی که از واحدهای صنعتی این منطقه صورت گرفته، ضرورت ایجاد یک منطقه صنعتی در خیرآباد به خوبی احساس می شود.
فرماندار شهرستان ورامین خاطرنشان کرد: اگر بحث ساماندهی صنایع توسط وزارت صنایع و سازمان صنایع استان تهران شکل بگیرد، بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی این منطقه حل می شود.
مظلومیت صنایع مستقر در خیرآباد
وی افزود: در هنگام بازدید از برخی صنایع مستقر در خیرآباد، به مظلومیت آنها پی برده شد زیرا برخی از آنها حتی محصولاتشان در سطح شهرستان ورامین شناخته شده نیست.
میربزرگی ضمن ابراز تأسف از این موضوع، تأکید کرد: به طور حتم در کارگروه صنعت و معدن شهرستان ورامین به این قضیه مهم رسیدگی می شود.
وی افزود: باید به سرعت برای رونق محصولات تولید شده این کارخانجات و کارگاه های صنعتی واقع در خیرآباد، اقدام لازم صورت گیرد.
فرماندار ورامین تأکید کرد: منطقه صنعتی خیرآباد در طرح جامع ورامین نیز لحاظ شده است و با مصوبه وزارت صنایع در خصوص صنعتی شدن این منطقه، از این جهت مشکلی احساس نمی شود.
جهاد کشاورزی مخالفت نخواهد کرد
میربزرگی از دیگر مشکلات منطقه صنعتی خیرآباد را بحث مخالفت جهاد کشاورزی برای تغییر کاربری و پلمپ برخی از کارگاههای منطقه دانست.
وی افزود: به طور حتم، وقتی طرح جامع به تصویب وزارت کشور برسد و منطقه صنعتی نیز توسط وزارت صنایع تصویب شود، جهاد کشاورزی نیز برابر مصوبات دولت با این مهم کنار می آید.
فرماندار ورامین تأکید کرد: کارگروه صنایع و معادن شهرستان در یک ماه آینده تشکیل می شود و نتایج مؤثر و مطلوبی را برای خیرآباد و واحدهای صنعتی مستقر در آن به همراه خواهد داشت.
منطقه صنعتی در طرح جامع لحاظ شده است
شهردار ورامین نیز در خصوص منطقه صنعتی خیرآباد در طرح جامع ورامین اظهار داشت: این مسئله مهم با مشاور طرح جامع هماهنگ شده و منطقه صنعتی در طرح جامع لحاظ شده، ولی هنوز به تأیید نهایی نرسیده است.
رضا کارخانه تأکید کرد: اگر کارگروه استان و شورایعالی شهرسازی به این طرح رأی مثبت بدهند، هیچ مشکلی از جانب شهرداری و شورای شهر ورامین وجود ندارد.
صنعتی شدن منطقه خیرآباد جدی گرفته شود
حدود 12 سال پیش که شهرستان پاکدشت از شهرستان ورامین جدا شد، بسیاری از صنایع و معادن در شهرستان جدا شده، قرار گرفت و در عمل، ورامینی ها از نعمت وجود کارخانه ها و کارگاه های معتبر صنعتی و تولیدی کم بهره شدند.
این روزها که رونق صنایع در شهرستان ورامین و آن هم در منطقه پرجمعیتی چون خیرآباد دیده می شود، صنعتی شدن این منطقه باید جدی گرفته شود.وجود بزرگترین کارخانه شیر و لبنیات کشور در خیرآباد، یکی از پتانسیل های تولیدی و صنعتی این منطقه است.
ناشناخته ماندن بسیاری از صنایع فعال در خیرآباد، لطمات جبران ناپذیری بر پیکر اقتصاد شهرستان ورامین خواهد زد و رکود اقتصادی را برای این شهرستان که دچار عقب ماندگی های زیادی است، به ارمغان خواهد آورد.به این ترتیب، مسئولان ارشد شهرستان ورامین باید تصویب منطقه صنعتی خیرآباد را به طور جدی دنبال کنند زیرا این امر در وهلۀ اول باعث تحول بزرگی در زمینه اشتغال در شهرستان می شود.
دومین حسن ایجاد این منطقه صنعتی، رونق بازار تجارت و اقتصاد در شهرستان ورامین است که موجب افزایش توان اقتصادی مردم شهرستان می شود.
به هر حال، بزرگترین لازمۀ تحقق ایجاد منطقه صنعتی خیرآباد، همدلی و هماهنگی کلیه مسئولان شهرستان ورامین است و این امر، کمک شایانی به جبران عقب ماندگی های همیشگی شهرستان پرجمعیت ورامین خواهد کرد.
نظر شما