۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۲۵

دو استاندار و دو نرخ بیکاری در گلستان/ گلستان رکوردار بیکاری یا اشتغال!

دو استاندار و دو نرخ بیکاری در گلستان/ گلستان رکوردار بیکاری یا اشتغال!

گرگان - خبرگزاری مهر: گلستان که به گفته مسئولان ارشد منطقه تا سال قبل در زمینه کاهش نرخ بیکاری در کشور نمونه بود، در سال جاری و به اظهار مسئولان در زمینه بالابودن نرخ بیکاری در کشور رکورددار است.

به گزارش خبرنگار مهر درگرگان، ارائه آمارهای متناقض از سوی برخی مسئولان در زمینه های مختلف نه تنها راهکاری برای رفع مشکل نیست، بلکه در بسیاری موارد موجب بی اعتمادی مردم نسبت به اظهارات مسئولان می شود.

درحالیکه استاندار سابق گلستان، تک رقمی شدن نرخ بیکاری را از جمله دستاوردها بیان می کرد، استاندار جدید گلستان معتقد است این استان در زمینه بیکاری رتبه بالای کشوری را داراست.
 
نگاهی به آمارها و اظهارات مسئولان استان در یکسال گذشته نشان می دهد که به رغم آنکه شهروندان مناطق استان از معضل بیکاری در استان در رنج هستند ولی در آمارها این نرخ تک رقمی شده و گلستان سکاندار اشتغال در کشور می شود.
 
این درحالی بود که علاوه بر مسئول ارشد گلستان، معاون و مسئولان میانی و پائینی استان نیز به تبیعت از استاندار، کاهش نرخ بیکاری را مطرح می کردند و اقدامات صورت گرفته در این بخش را از دستاوردها عنوان می کردند.
 
استاندار سابق گلستان در آخرین نطق خود در مراسم تودیع و معارفه در آذرماه سال 88، همچنان بر کاهش نرخ بیکاری، تک رقمی شدن و رسیدن آن به 9 درصد در استان تاکید کرد.
 
"یحیی محمودزاده" در این مراسم در تالار فخرالدین اسعد گرگانی افزود: نرخ بیکاری در استان از 12 درصد در سه سال گذشته  به 9.1 درصد در پایان سال گذشته رسیده است.
 
وی اظهار داشت: در چهار سال گذشته تلاشهای خوبی از جمله در بخش اشتغال در استان شد که موجب کاهش نرخ جمعیت بیکار در منطقه شده است.

 
 
ارائه این آمار از سوی مسئولان ارشد گلستان درحالیست که بسیاری از کارشناسان از جمله نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، اینگونه آمارپردازیها را غیرواقعی دانستند و معتقد بودند، میزان بیکاری در استان با آماریهای ارائه شده فاصله زیادی دارد.
 
جالب آنکه در مراسم تودیع استاندار قبلی گلستان، دبیر مجمع نمایندگان گلستان اعلام کرد: نرخ بیکاری این استان تک رقمی نیست و مشکلات زیادی در این بخش وجود دارد.
 
مرادعلی منصوری رضی افزود: نرخ بیکاری در گلستان بیش از استانهای دیگر است و برخلاف آمارهای ارائه شده، تک رقمی نیست.
 
به هر روی محمودزاده، سکان مدیریت گلستان را به "جواد قناعت" سپرد و رفت و امروز گلستانیها ماندند با بیکاری که تنها در آمارها کاهش یافته است.
 
بررسی این آمارها این پرسش را ایجاد می کند که بالاخره گلستان در زمینه اشتغال رکوردار است یا بیکاری و پاسخ مسئولان استان می تواند در این زمینه گره گشا باشد.
 
تاکید مسئولان استان بر کاهش نرخ بیکاری در استان در سالهای قبل درحالی بود که سرانجام براثر ارزیابی های دولت دهم در اواخر سال گذشته، گلستان از نرخ میزان بیکاری استان بیست و نهم کشور شناخته شد.
 
در این زمینه استاندار جدید گلستان در نخستین جلسه شورای اداری سال جدید با شفافیت و صداقت، نرخ بیکاری در استان را نامطلوب دانست و گفت: این استان در زمینه نرخ بیکاری وضعیت نامطلوبی در کشور دارد.
 
جواد قناعت افزود: این استان و استان کردستان بالاترین نرخ بیکاری را در کشور دارا هستند و مسئله اشتغال مهمترین مسئله در کشور است که به جد در دستور کار دولت قرار گرفته است.
 
وی از امضای سند اشتغال در استان خبر داد و گفت: براساس این سند بیش از 17 هزار شغل در استان باید ایجاد شود.
 
استاندار گلستان بیان داشت: دولت 30 هزار میلیارد ریال یارانه برای اشتغال استان در نظرگرفته است و مسئولان باید برای رفع مشکلات فراروی برنامه ریزی کنند.
 
قناعت تاکید کرد: سال جاری باید 17 هزار و 217 شغل در استان ایجاد شود.
 
به گزارش خبرنگار مهر، براساس مصوبه کارگروه اشتغال، بیش از 33 هزار شغل در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری گلستان مصوب شد. این کارگروه، کارگروه تعهد اشتغال کلیه دستگاههای اجرایی به تعداد 17هزار و 217 نفر در بخش های کشاورزی، صنعت، خدمات، گردشگری و 16هزار و 617 نفر را در بخش مسکن مصوب کردند.
 
همچنین از مجموع اشتغال مصوب، در سال جاری برای هزار و 880 نفر در سازمان بازرگانی و هزار و 970 نفر در تعاون استان پیش بینی اشتغال شده است.
 
براساس مصوبه این کارگروه، 444 شغل در بخش حمل و نقل، 65 نفر در شرکت نفت، هزار و 778 نفر در صنایع و معادن، 28 نفر در ارشاد استان شغل ایجاد می شود.
 
همچنین 52 نفر در فنی و حرفه ای، 300 نفر در بهزیستی، 653 نفر در بخش کمیته امداد، 397 نفر در آب منطقه ای و 185 نفر در شرکت گاز مشغول به کار می شوند.
 
با توجه به نامگذاری سال جاری به سال همت مضاعف و کار مضاعف، نیاز است مسئولان استانی برای رفع مشکلات بخش اشتغال استان توجه ویژه ای داشته باشند و با برنامه ریزی نسبت به کاهش نرخ بیکاری در استان اقدام شود، نه آنکه بیکاری تنها در آمارها کاهش یابد یا اشتغال تنها در جلسات ایجاد شود و گرهی از مشکلات مردم باز نشود.
کد خبر 1068102

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha