به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید محمد هادی ایازی روز چهارشنبه در نشست خبری اولین همایش ملی سلامت شهری با اشاره به نامگذاری سال 2010 از سوی سازمان بهداشت جهانی با نام "شهرنشینی و سلامت"، گفت: برگزاری همایش سلامت در روزهای چهارم و پنجم اردیبهشت با مشارکت شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حضور شهردار تهران، وزیر بهداشت و رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با شعار "شهر سالم ، شهروند سالم" از جمله اقداماتی است که در این زمینه اجرامی شود.
وی افزود: در این همایش 625 مقاله و سخنرانی در 45 نشست ارائه می شود که در نوع خود در حوزه سلامت بی نظیر است و 21 سازمان مربوطه و 2200 میهمان در آن حضور دارند و همکاری می کنند.
ایازی با تاکید بر فرهنگسازی در حوزه سلامت اظهار کرد: رسالت اصلی حوزه سلامت شهرداری فرهنگسازی است، چرا که وظایف این بخش درمان محور نیست و در این حوزه بیشتر در زمینه فرهنگی عمل می شود که برگزاری چنین نشست هایی نیز در این زمینه انجام می شود.
در ادامه این نشست همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری که موضوع هزینه برگزاری نخستین همایش سلامت شهری را مطرح کرد، دکتر مصطفوی مدیر کل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری گفت: این همایش به طور مشارکتی برگزار می شود و از همان ابتدا بر صرفه جویی در هزینه های آن تاکید شده است و فکر می کنم خروجیهای علمی همایش بسیار قابل اهمیت باشد اما در مجموع شهرداری تهران برای این همایش 100 میلیون تومان هزینه کرده است.
همچنین مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز در این رابطه گفت: تشکیل شبکه نظام سلامت از اقداماتی بود که در راستای آن 310 خانه سلامت تشکیل و به دنبال آن شوراهای سلامت محلات نیز ایجاد شد و درحال حاضر دو هزار سلامت یار در برنامه های ارتقای سلامت فعال هستند و این اقدامی است که زمینه همکاری همه سازمان های مربوطه را فراهم می کند و ما نیز از همه سازمان ها خواسته ایم تا در زمینه سلامت همکاری داتشه باشند.
ایازی در ادامه این نشست در پاسخ به سئوال خبرنگاری در رابطه با موضوع جمع آوری زباله های بیمارستانی و اقدامات شهرداری در این زمینه گفت: برابر قانون وظیفه جمع آوری و امحای زباله بر عهده وزارت بهداشت است و در سالهای گذشته این موضوع حتی در کمیسیون اصل 90 مجلس نیز بررسی شد و وظیفه آن به طور کامل برعهده وزارت بهداشت گذاشته شد، اما از آنجا که شهرداری نگران سلامت شهری است و وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران می گفتند که بودجه این کار به آن ها اختصاص نیافته است، شهرداری پذیرفت که برابر همکاری، زباله های بیمارستانی را در بسته بندی های مشخص توسط سازمان بازیافت تحویل بگیرد و آن را دفن بهداشتی کند، البته این زباله ها باید سوزانده شوند که متاسفانه در حال حاضر این کار انجام نمی شود.
سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه شهرداری 12 میلیارد بودجه برای این کار در نظر گرفته است و آیا شهرداری اصرار به انجام این کار دارد، اظهار کرد: شهرداری اصراری بر جمع آوری زباله های بیمارستانی ندارد و فقط به خاطر آن که سلامت شهروندان تهدید نشود این کار را انجام می دهد.
وی افزود: 12 میلیارد تومان برای این کار در بودجه سازمان بازیافت پیش بینی شده و خرید و نصب دستگاه زباله سوز هم بر عهده وزارت بهداشت است و کاری که ما کرده ایم پیش بینی سلول دفن بهداشتی است.
ایازی در ادامه در پاسخ به سئوالی در مورد آبگرفتگی معابر و ازدیاد جانوران موذی هم گفت: از مسائل مهم تهران، مقابله با جانوران موذی و موش هاست که این امر بر عهده سازمان شرکت صنایع و مشاغل شهرداری است و اقدامات زیادی در رابطه با آن انجام گرفته است.
وی افزود : قنات و انهار زیادی در تهران داریم که زمینه پرورش این جانوران را فراهم می کند و زمانی نیز که بارندگی زیاد است این موضع تشدید می شود که به همین خاطر شهرداری ، در این مواقع سریعا به تمیز کردن انهار و معابر می پردازد.
ایازی در پاسخ به سئوالی در مورد تعدیل و اخراج برخی نیروهای مددکار شهر، گفت: ما هیچ نیروی انسانی رسمی شهرداری را و حتی نیروهای پیمانی نیز که خدمتشان را خریده باشیم ، تعدیل نمی کنیم.
معاون شهردار تهران افزود: در قالب برون سپاری نیز کار بسیاری از مجموعه ها به بخش خصوصی محول شده اند که بخش خصوصی نیز متعهد شده تا مجموعه را با نیروی انسانی شاغل در آن تحویل بگیرد.
ایازی خاطرنشان کرد: شهرداری در قبال افراد ساعتی تعهد استخدامی ندارد و هیچ قولی نیز به آنها داده نشده است و در حال حاضر نیز دوهزار سلامت یار افتخاری در شهرداری مشغول به کار هستند.
سخنگوی شهرداری تهران در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد این که ترافیک میدان توحید بعد از افتتاح تونل توحید بیشتر شده است، گفت: زمانی که تونل توحید افتتاح شد ، متقاضی سفر در این مسیر بیشتر شد و تردد در معابر شمال به جنوب و جنوب به شمال بزرگراههای چمران و نواب ازدیاد یافت.
وی افزود: برای رفع این مشکل ، طرح ساماندهی بزرگراه نواب و چمران در تعطیلات نوروز انجام شد و ورودی پمپ بنزید در بزرگراه چمران تغییر یافت و برخی معابر در شمال و برخی در جنوب این بزرگراه بسته شدند.
ایازی خاطر نشان کرد: در معابر جنوب به شمال مشکل برطرف شده است و برخی مشکلات هنوز در معبر شمال به جنوب وجود دارد که در دستور جدی کار ما قرار دارد اما در مجموع ترافیک این مسیر تا حد بسیار زیادی کم شده است و بنده که شخصا هفته ای چهار مرتبه از تونل توحید می گذرم، ترافیکی نمی بینم.
وی با بیان اینکه ترافیک تهران فقط ربطی با ایجاد تونلها ندارد، گفت: در تونل رسالت نیز بعد از افتتاح ترافیک زیادی را شاهد بودیم ، اما به هرحال ترافیک در حال حاضر بزرگراه نواب و چمران در مسیر احداث تونل توحید ، قابل قیاس با گذشته نیست.
ایازی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوالی خبرنگاری در مورد تاخیر در پروژه های بزرگ شهری گفت : ما مفتخریم که در قبال شهروندان برای خود تعهد ایجاد می کنیم و زمانی که پروژه ای کلنگ بخورد زمان افتتاح آن را اعلام می کنیم که این کاری ارزشمند است و در ابتدا مخالفت هایی نیز با این موضوع صورت گرفت ، اگر به هر دلیل تاخیرهایی کوتاه در افتتاح ایجاد می شود بدون هیچ ابایی به شهروندان اعلام می کنیم و شهروندان نیز آن را درک می کنند.
وی افزود: صبح امروز از رادیو شنیدم که می گفتند آزاد راه تهران- شمال تا کنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و اگر به همین روال پیش برود چقدر طول می کشد تا افتتاح شود، در شهرداری نیز پروژه های زیادی با تاخیر افتتاح شدند و مثلا ساخت تونل رسالت بیش از 10 سال طول کشید همانطور که شهرداری پاسخگوست، سایر دستگاهها نیز باید پاسخگو باشند که چرا پروژه ای سالها زمان می برد.
سخنگوی شهرداری تهران درپاسخ به خبرنگاری که گفت ساخت پروژه هایی مانند تونل توحید و پل جوادیه در شهر اختلال ایجاد می کند اما مردم بدون آزاد راه تهران- شمال هم به شمال می رسند و برخی شهروندان می گویند اگر مثلا پل جوادیه را نخواهیم باید چه کار کنیم ، گفت: بدون حب و بغض قضاوت کنید که تلفات جاده ای در سطح کشور چقدر است و چقدر آن مربوط به سفر به شمال کشور است.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: شهرداری به دلیل داشتن تعهد در برابر شهروندان به صورت سه شیفت در بسیاری از پروژه ها کار می کند ، ما معتقدیم ظرفیت جمهوری اسلامی ایران و فضایی که در اختیار داریم بیش از کاری است که ما می کنیم وسعی می کنیم تا از آن به درستی استفاده کنیم و اگر پروژه های در زمان بندی اعلام شده افتاح نشود مانند تونل توحید که با 45 روز تاخیر افتتاح شد، آن را به مردم اعلام می کنیم و مردم آن را درک می کنند.
ایازی با اشاره به تاخیر در افتتاح برخی پروژه ها گفت: زمانی که پروژه نینوا کلنگ خورد، به دلیل تغییر در طراحی پل جوادیه، احداث آن به تعویق افتاد و بعد از افتاح پل جوادیه کار آن آغاز می شود.
وی افزود: پروژه باغ موزه دفاع مقدس نیز از پروژه هایی بود که باید به طور کامل افتتاح می شد و این قول را می دهم که روز سوم خرداد سازه پروژه باغ موزه دفاع مقدس به طور کامل افتتاح شود.
ایازی از افتتاح بیش از 100 پروژه فرهنگی در روز 11 اردیبهشت خبر داد و گفت: ورزشگاه امام رضا (ع) در منطقه 18 به همراه 100 پروژه فرهنگی، ورزشی، اجتماعی دیگر روز 11 اردیبهشت و در آستانه فرارسیدن اوقات فراغت جوانان افتتاح می شود تا ظرفیت اوقات فراغت در فصل تابستان برای این قشر بیشتر شود و جوانان و نوجوانان بتواند در ایام تابستان از آن استفاده کنند.
وی افزود: پروژه ورزشگاه امام رضا (ع) به هیچ بخشی واگذار نشده و در اختیار شهرداری است.
معاون شهردار تهران در ادامه در مورد برج میلاد و کاربری مخابراتی آن گفت: کاربری مخابراتی کاربری اصلی برج میلاد است و با وزارت فناوری اطلاعات نیز توافقاتی در مورد آن انجام شده است و عملیات اجرایی نیز در برخی جاها که نیاز به تغییر داشته است در حال انجام است ، ضمنا با معاونت فنی صدا و سیما نیز توافقاتی صورت گرفته است.
وی افزود: رستوران گردان برج میلاد عملیاتی شده و بازدیدها به طور گسترده از آن انجام می شود.
ایازی خاطرنشان کرد: بیش از 180هزار نفر که در گذشته ثبت نام کرده بودند از برج بازدید کردند و ثبت نام برای بازدید برج همچنان اینترنتی و بر اساس زمان بندی خواهد بود و سعی کردیم تا برای بازدید مسافران در ایام تابستان نیز زمینه ها را فراهم کنیم.
نظر شما