به گزارش خبرنگار مهر در اراک، عبدالعلی صاحب محمدی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اراک افزود: بر اساس بسته سیاستی جدید درراه آهن ایران، تشویق و استقبال از حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا با ارائه طرح های خود از سرمایه گذارانی که در این بخش آمادگی سرمایه گذاری داشته باشند استقبال خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: دهه آینده دهه شتاب و توسعه حمل و نقل ریلی در کشور است و در این راستا با تدوین سیاست های جدید در این بخش انتظار می رود روند توسعه حمل و نقل ریلی بیش از گذشته افزایش یابد.
صاحب زمانی بیان داشت: دربسته سیاستی تدوین شده راه آهن ایران استفاده بیشتر از توان بخش داخل برای تامین نیازهای ریلی کشور در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا باید ظرفیت های موجود در این بخش بیش از گذشته مورد استفاده قرار گرفته و در صورت نیاز توسعه یابد.
وی اضافه کرد: راه آهن ایران برای تامین نیازهای خود نگاه به داخل و تقویت نیازهای خود را در بخش ریلی مورد توجه قرارداده است و تنها در صورتی که نیازهای راه آهن در داخل تامین نشود نسبت به استفاده از توان خراجی برای رفع نیازها اقدام خواهد شد.
صاحب زمانی بیان داشت: هم اینک بسیاری از نیازها در ساخت بوژی، واگن های باری و مسافربری، لوکومتیو و ترن ست در داخل تامین می شود که با ارائه سفارش های بیشتر از تولید کنندگان این محصول حمایت خواهد شد.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ادامه با تاکید بر اینکه این شرکت به عنوان دولت خریدار واگن های ساخته شده نخواهد بود بیان داشت: در برنامه ریزی هاو رویکردها تلاش شده است با واگذاری امور به بخش خصوصی، این بخش خریدار تولید محصول در این صنعت باشد و راه آهن به عنوان ناظر مراقبت های لازم را بر عملکرد بخش خصوصی و تولید محصول به انجام خواهد رساند.
وی به اهداف و پیش بینی های برنامه پنجم توسعه در مورد افزایش سهم حمل و نقل ریلی در بخش باری و مسافری اشاره کرد و گفت: با توجه به این اهداف بخش خصوصی بستر مناسبی را برای فعالیت در این صنعت خواهد داشت که بر این اساس می تواند با ارائه سفارش هایی به تولید کندگان نیازهای واگن خود را تامین کند و در این راه مشوق هایی نیز به سفارش دهندگان ارائه خواهد شد.
صاحب محمدی بر ضرورت اصلاح و بازنگری واحدهای تولید کننده واگن و تامین سرمایه در گردش کافی برای اجرای سفارش تولید محصول تاکید کرد و بیان داشت: شرکت های تولید کننده باید با تقویت توان و سرمایه در گردش خود و استفاده از تسهیلات پیش بینی شده زمینه لازم را برای ارائه سفارش های تولید محصول در موعد مقرر فراهم کنند تا مشکلات این واحدها نیز برطرف شود.
وی اظهار داشت: در چهار ماه اخیر راه آهن ایران با هدایت ارائه سفارش ساخت 650 دستگاه واگن از سوی بخش خصوصی با شرکت های مختلف تولید کننده این محصول عملا ظرفیت های تولید واگن در کشور را مورد حمایت خود قرار داده است.
مدیرعامل راه آهن ایران گفت: در برنامه پنجم توسعه سهم حمل و نقل باری باید 30 درصد و مسافری به 18 درصد افزایش یابد که برای تحقق این مهم افزایش سه برابری ناوگان موجود کشور ضروری است.
نظر شما