محمدعلی سپانلو شاعر و منتقد ادبی در گفتگو با مهر به مناسبت سالگرد درگذشت محمدتقی بهار عنوان کرد: این شاعر از نظر سیاسی همان خواستههای مجاهدان و روشنفکران دوره مشروطه را بیان میکرد ولی آنها را به زبان فاخر ادبی در میآورد.
سپانلو با تاکید بر نوع عرضه آثار ادبی و هنری گفت: ملکالشعرا بهار را اگر چه نمیتوان شاعری مدرن محسوب کرد ولی از نظر فکری انسان و شاعری متجدد بود و لولایی بین شعر قدیم و جدید به شمار میرفت؛ کسی که با قدرت سرایش شعر قدیم به گرایشهایی نو در فرم و محتوی توجه داشت.
سراینده مجموعه شعر" نبض وطنم را می گیرم" ادامه داد: اهمیت به مقولاتی چون وطن، میهندوستی و آزادیخواهی از مشخصات شعرهای بهار است که این شعرها در کنار برخی آثار متمایل به اشعار عرفانی یا برگرفته از زندگی فردیاش نشان از ابعاد مختلف فکری و شخصیتیاش دارد.
سپانلو ادامه داد: در برخی از آثار بهار مانند آثار شاعران هم دورهاش تمایلات چپگرایانه دیده میشود اما آنگونه نیست که اعتقادات مردم را منکر شود و به نحوی نشان میدهد که انسان موحدی است.
وی بهار را شاعری با تکنیک عنوان کرد که در عین پختگی در آثارش به زبان روزمره مردم هم مسلط بود و آن را در اشعارش بهکار میبرد و این خصوصیت را در ترانههایش هم میتوان دید.
این شاعر توضیح داد: متن ترانهها و تصنیفهایی مثل "مرغ سحر" نشان میدهد که وی در عین صلابت گفتار با توجه به زبان مردم از چنان قریحهای برخوردار بوده که هنوز که هنوز است این اشعار با توجه به ارزشهای تاریخیاش در زبان مردم میچرخد آنچنان که امروز هم از خواندن و شنیدنش لذت میبرند.
نظر شما