اجرای قانون حذف کنکور با 2 تا 3 سال تأخیر
علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به دلیل اینکه از زمان تصویب قانون حذف کنکور در وزارت آموزش و پرورش همت کافی و هماهنگیهای لازم برای اجرای آن وجود نداشت طی جلسه ای که سه شنبه شب برگزار شد، دستگاههای ذیربط نظر خود را برای اجرای قانون حذف کنکور با تأخیر دو تا سه ساله ارائه دادند.
وی گفت: بر اساس قانون قرار بود کنکور حدودا در تابستان 91 حذف شود اما تصمیم گرفته شد اجرای این قانون به سالهای 92 تا 93 منتقل شود.
اصلاح قانون حذف کنکور در صورت لزوم
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: اعضای کمیته ماده 4 کنکور باید جمع بندی نهایی جلسه شب گذشته را در خصوص حذف کنکور در سال 92 یا 93 به کمیسیون آموزش ارائه کنند تا کمیسیون در صورت لزوم نسبت به اصلاح قانون حذف کنکور اقدام کند و یا اینکه زمان حذف کنکور را در یکی از بندهای برنامه پنجم توسعه ذکر کند.
وی به یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در جلسه کمیته ماده 4 قانون حذف کنکور اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه کنکور حذف و پذیرش بر اساس نمرات امتحانات نهایی صورت می گیرد نمرات سال سوم و پیش دانشگاهی نیز در پذیرش دانشجو لحاظ می شود عنوان شد که باید زمانی اقدام به حذف کنکور کنیم که اکثریت داوطلبان کنکور سابقه تحصیلی داشته باشند.
70 درصد داوطلبان کنکور در سالهای 92 و 93 دارای سابقه تحصیلی می شوند
عباسپور اظهار داشت: از این رو به این نتیجه رسیدیم که در سالهای 92 و 93 بیش از 70 درصد داوطلبان دارای سابقه تحصیلی خواهند بود و این سالها زمان مناسبتری برای حذف کنکور است.
پیش دانشگاهی حذف نمی شود
وی درباره حذف پیش دانشگاهی و تغییر نام آن به سال چهارم دبیرستان که از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام شده بود به مهر گفت: پیش دانشگاهی حذف نخواهد شد. مسئولین آموزش و پرورش نیز طی جلسه ای در کمیسیون آموزش عنوان کردند که هیچ تغییری در این خصوص در سالهای 89 و 90 اتفاق نمی افتد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین اضافه کرد: آنچه از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام شد جابجایی مراکز پیش دانشگاهی مستقل در دبیرستانها است.
وی با بیان اینکه دلیلی برای تغییر نام پیش دانشگاهی به سال چهارم دبیرستان وجود ندارد به مهر گفت: اگر آموزش و پرورش بخواهد با این تغییر به جای پایان سال سوم، پایان سال چهارم به دانش آموزان دیپلم بدهد مجلس با آن مخالفت می کند از سوی دیگر لزومی ندارد اسم پیش دانشگاهی به چهارم دبیرستان تغییر کند. البته اگر هدف تنها جابجایی مراکز باشد بحث جدی از نظر قانونگذاری به وجود نمی آید.
عباسپور اظهار داشت: در هر حال اگر بخواهیم پیش دانشگاهی را حذف کنیم این موضوع باید در طرح تغییر نظام آموزش مطرح و مجلس درباره آن تصمیمگیری کند.
تأثیر نمرات امتحانات پیش دانشگاهی در کنکور 90 مشخص نشده است
وی درباره تأثیر نمرات پیش دانشگاهی در کنکور سال 90 نیز به مهر گفت: در حال حاضر نمی توان گفت تا زمان حذف کنکور چه درصدی از نمرات نهایی سالهای دبیرستان در پذیرش تأثیر دارد و کمیته ماده 4 باید در این زمینه تصمیم بگیرد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: پیش از این قرار بود امتحانات دوره پیش دانشگاهی در سال تحصیلی جاری به عنوان آزمایشی به صورت سراسری برگزار شود اما در پذیرش دانشجو تأثیر داده نشود اما تاکنون در این زمینه هیچ تصمیمی گرفته نشده است.
نظر شما