۵ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۲۳

در گفتگو با مهر عنوان شد/

ممنوعیت بازدید از مناطق حفاظت شده فارس برای جلوگیری از بره گیری

ممنوعیت بازدید از مناطق حفاظت شده فارس برای جلوگیری از بره گیری

معاون محیط طبیعی اداره محیط زیست استان فارس دلیل ممنوعیت بازدید از مناطق حفاظت شده استان به خصوص "پارک ملی بمو" را جلوگیری از سنت غلط "بره گیری" در این مناطق اعلام کرد.

محمد ظهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فصل زایمان حیات وحش در مناطق حفاظت شده گفت: فرهنگ غلطی به نام "بره گیری" در استان فارس وجود دارد که طی آن شکارچیان حیوان تازه به دنیا آمده را به دلیل ضعف جسمانی و نبود چالاکی طبیعی زنده گیری می کنند که برای جلوگیری از این اتفاق، بازدید از مناطق حفاظت شده را در یکماه پیش رو ممنوع کرده ایم.

این مقام مسئول در اداره محیط زیست فارس، پدیده علف چینی را نیز یکی دیگر از مشکلات این فصل در استان دانست و افزد: گیاهان وحشی و خوراکی در این فصل با استقبال مردم مواجهند و همین مساله موجب بر هم خوردن آرامش و تعادل حیات وحش در مناطق تحت حفاظت می شود و اصولا تشخیص شکارچی از علف چین معمولی کار مشکلی است بنابراین ورود برای همگان به این مناطق ممنوع شده است.  

از تاریخ 25 فروردین تا 25 خردادماه همزمان با آغاز فصل زاد و ولد وحوش به ویژه پستانداران بازدید از مناطق زیست محیطی استان فارس از جمله پارک ملی بمو، پارک ملی و پناهگاه حیات وحش بختگان، پارک ملی قطرویه و تمامی مناطق حفاظت شده ممنوع است.

ظهرابی در مورد چگونگی حفاظت از وحوش به خصوص حیات وحش تازه متولد شده، تاکید کرد: در مناطق به شدت حساس، نیروهای ویژه به صورت سیار و ثابت استقرار یافته اند که شامل 18 اکیپ و مجهز به تمامی امکانات حفاظتی هستند. این نیرو ها تلاش می کنند از ترددهای غیر مجاز و ورود افراد به این مناطق جلوگیری کنند.

معاون محیط طبیعی ادراه محیط زیست فارس اضافه کرد: چهار گروه سه تا چهار نفره قبل از انجام تخلف بره گیری در چند روز گذشته دستگیر شده و تحویل مقامات قضایی شده اند.

این کارشناس و مسئول محیط زیست با تاکید بر غیر انسانی بود عمل "بره گیری" گفت: در این عمل نوزاد تازه متولد شده را از مادرش جدا می کنند و مادر زایمان کرده بعد از جدا کردن نوزادش به دلیل تورم پستان و انباشت شیر دچار مشکلات جدی و تلف می شود.

پارک ملی بمو در چهار کیلومتری شمال شیراز، 48 هزار هکتار وسعت دارد و نزدیک به مراکز جمعیت انسانی در شیراز است که همین مساله حفاظت از آن را مشکل کرده است، با این حال جوامع محلی اطراف پارک ملی بمو، مردم عشایری هستند که به دلیل وجود فرهنگ شکار در سالیان دور مشکلاتی برای حیات وحش این منطقه بوجود می آورند.

کد خبر 1069231

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha