به گزارش خبرگزاری مهر، " NASA Earth Exchange" عنوان برنامه جدیدی است که مهندسان ناسا برای ایجاد، دسته بندی و پردازش حجم بالایی از اطلاعات علمی محیط زیست توسعه داده اند. دانشمندان تمام دنیا این اطلاعات را از وضعیت محیط زیست سیاره زمین به صورت روزانه جمع آوری می کنند.
این نرم افزار که می تواند در حوزه های مختلف زیست محیطی اطلاعات متنوعی را جمع آوری کند بر روی ابررایانه Pleiades نصب شده است.
Pleiades پرقدرت ترین ابررایانه ناسا است که توان محاسباتی آن بالای 600 ترافلاپ بر ثانیه است و گنجایش حافظه داخلی آن 450 ترابایت است. این ابررایانه از طریق 56 هزار و 832 پردازشگر خود این محاسبات علمی را انجام می دهد.
به این ترتیب از این پس تمام دانشمندان سراسر دنیا که در حوزه محیط زیست و زمین فعالیت می کنند می توانند به صورت آنلاین به این مرکز اطلاعات متصل شوند و نتایج تحقیقات خود را با سایر دانشمندان به اشتراک گذاشته و یا آنها را پردازش کنند.
براساس گزارش CNET، این ابررایانه به نوعی شبکه اجتماعی در حوزه علوم محیط زیست تبدیل خواهد شد که از دیدگاه سخت افزاری و نرم افزاری از ضرب ایمنی بالایی برخوردار است.
تنها در 10 ساعت اول عرضه این سیستم جدید، دانشمندان اطلاعاتی را که در مدت 30 سال اخیر با کمک ماهواره Landsat درباره تنوع گیاهان دنیا انجام داده بودند بر روی این ابررایانه قرار دادند و این ابررایانه با کمک نرم افزار NASA Earth Exchange موفق شد تصویری با وضوح 500 میلیارد پیکسل را ارائه کند.
نظر شما