به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد زاری پیش از ظهر شنبه در نشست خبری گفت: بخش کشاورزی از جمله رکن های اساسی و مهم اقتصاد و امنیت کشور از نظر اشتغال، تولید، صادرات، حفاظت و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی خدادادی، توسعه تحقیقات و فناوری ها به خصوص توسعه مشارکت مردمی است.
وی شاخص های اهداف کمی بخش کشاورزی در افق برنامه چهارم توسعه در سند توسعه استان را شامل افزایش تولید محصولات زراعی و باغی و دامی توسعه و اصلاح و جایگزینی باغات، اجرای عملیات آب و خاک و اتراق سهم بخش کشاورزی استان در تولید ناخالص ملی و اشتغال استان دانست و اظهارداشت: براساس سند توسعه استان میزان تولید محصولات زراعی و باغی در سال پایان برنامه 632 هزار تن پیش بینی شده که این در سال 88 به بیش از 693 هزار تن رسید و از برنامه جلوتر است.
زاری توسعه، اصلاح و جایگزینی باغات در طول برنامه چهارم توسعه را بیش از 14 هزار هکتار عنوان نمود و گفت: در این راستا 96 درصد اهداف سازمان محقق شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: تولید محصولات دامی استان در سال 88 به بیش از 170 هزار تن رسید که نسبت به آن چه در سند توسعه استان تعیین شده 96 درصد محقق شده است.
زاری از تحقق 100 درصد اجرای عملیات آب و خاک شامل تسطیح، تجمیع، نوسازی و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، اجرای طرح های کوچک تامین و انتقال آب، احیا و مرمت قنوات، توسعه سیستم ای نوین آبیاری، توسعه شرکت های سهامی زراعی خبر داد.
وی سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی استان را 21 درصد اعلام کرد و بیان داشت: این سهم در اشتغال استان 31 درصد بوده که طبق برنامه چهارم توسعه محقق شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در پایان استفاده بهینه از منابع آب و خاک، کمک به افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی، باغی و دامی، افزایش بهره وری و کاهش قیمت تولیدات، ساماندهی نظام های مناسب بهره برداری از طریق ایجاد شرکت های سهامی زراعی، تسطیح، یکپارچه سازی و نوسازی اراضی کشاورزی، اجرای سیستم های نوین آبیاری، توجه به تحقیق و ترویج و آموزش را از سیاست ها و برنامه های محوری سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی در سال جاری عنوان نمود.
به گفته وی توسعه دامپروری های صنعتی و حمایت و بازسازی دامپروری های سنتی، توسعه کشت های گلخانه ای، توسعه سطح کشت نباتات علوفه ای، حمایت از صنایع تبدیل و تکمیل بخش کشاورزی، افزایش ضریب مکانیزاسیون، توسعه آبزی پروری و کارآمد نمودن تشکل های غیردولتی بخش کشاورزی، توسعه بیمه کشاورزی، توسعه آبخیزداری، آبخوان داری و احیا مراتع از دیگر سیاست های این سازمان در استان است.
نظر شما