۱۸ شهریور ۱۳۸۳، ۱۶:۲۳

گزارش اختصاصي "مهر" از برنامه هاي تسليحات هسته اي آمريكا

پنج تريليون دلار هزينه براي تسليحات اتمي ، آمريكا مدعي دروغين كنترل هسته اي

خبرگزاري مهر - گروه انرژي هسته اي: آمريكا به عنوان ابرقدرت هسته اي در طول 50 سال گذشته هزينه اي افزون بر 5 تريليون دلار براي پروژه هاي تسليحات هسته اي هزينه كرده و ركورد بيشترين هزينه را در اين زمينه به خود اختصاص داده است .

آمريكا يكي از اعضاي دائمي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي است. اين كشور كه از قدرت هاي برتر هسته اي در جهان است، همواره اتهامات گوناگوني از جمله ساخت بمب هاي هسته اي  را متوجه ايران كرده است و از اين راه تلاش كرده تهران را تحت فشار قرار دهد.

مسئله ناپديد شدن بخشي از اطلاعات تسليحات هسته اي در آزمايشگاه لوس آلاموس و متعاقب آن در يك دفتر منطقه اي در البكركه Albuquerque واقع در نيو مكزيكو موجب شد بار ديگر بر رسواييها ي هسته اي آمريكا افزوده شود.  

واشنگتن تلاش دارد افكار جهاني را متقاعد سازد كه ايران به دنبال يك برنامه تسليحاتي است و اين برنامه بزرگترين تهديد و خطر براي جهان است ، در صورتيكه اين كشور خود ركورددار بيشترين هزينه تسليحات هسته اي است. اين در حالي است كه رسانه هاي گروهي جهاني فعاليت و مانور خود را بر برنامه هسته اي ايران وتيبليغات عليه تهران متمركز كرده اند.

واشنگتن بصورت آشكارا و پنهان همواره به دنبال تسليحات هسته اي بوده است و در آخرين تلاش خود هم اكنون در جستجوي تسليحات هسته اي مينياتوري است واين مسئله اي است كه مي تواند يك انقلاب در دنياي تسليحات هسته اي باشد .

تا سال 1945 ، آمريكا بيش از 70 هزار تسليحات هسته اي را براي بازدارندگي و يا جنگ هسته اي توليد و مستقر كرده بود . آمريكا در دوره جنگ سرد به بهانه ترس از تسليحات هسته اي شوروي برنامه تسليحاتي خود را با سرعت فراوان ادامه داد . دولت امريكا در طول بيش از 50 سال بيش از 5 تريليارد دلار براي توليد و مراقبت از تسليحات هسته اي هزينه كرده است .

در اين رابطه مي توان گفت كتاب حسابرسي اتمي Atomic Audit  اولين سند از هزينه هاي گزاف آمريكا براي تسليحات هسته اي از زمان آغاز برنامه تسليحات هسته اي آن در سال 1940 است كه بر اساس يك تحقيق گسترده 4 ساله نوشته شده است.مهر مي افزايد نويسندگان اين كتاب يك چشم انداز منحصر به فرد از سياست هسته اي آمريكا و برنامه تسليحات هسته اي اين كشور ارائه مي دهند . 

برنامه تسليحات هسته اي آمريكا با پروژه منهتن در جنگ جهاني دوم آغاز شد زمانيكه اروپا به دليل تجربه يك جنگ جهاني به شدت از نظر اقتصادي در مضيقه بودند سياستمداران آمريكايي به اين فكر افتادند كه به ايجاد وتوليد تسليحاتي بپردازند كه آنها را در برابر جنگ جهاني سوم حفظ كند و ايمن نگه دارد .

در سال 1939 شايع شد كه هيتلر به دنبال ساخت يك بمب اتم است بنابراين آمريكاييها با استناد به اين شايعه  و در سال 1942 دو سال پيش از پايان جنگ جهاني دوم پروژه منهتن را كه رياست آن را ژنرال لسلي گرافز Leslie R. Groves بر عهده داشت ، آغاز كردند .

كارشناسان با ارجاع به اسناد دولتي اظهار مي دارند فاكتورهاي مختلفي در عطش آمريكا براي تسليحات هسته اي موثر بوده است كه از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره كرد : طبيعت نامحدود بازدارندگي هسته اي ، فرضيات اشتباه در مورد مقرون به صرفه بودن تسليحات هسته اي ، غلط جلوه دادن و واكنشهاي بيخودي به تهديد شوروي ، تمايل براي تثبيت موقعيت خود به عنوان ابرقدرت هسته اي ، تصميمات بوروكراتيك و اغلب خودسرانه و پنهانكاري شديد در اين زمينه كه آشنايي با زرادخانه هسته اي را بسيار بيشتر از حد تصور رهبران نظامي و غير نظامي اين كشور گسترده ساخت .

قيمت پروژه منهتن به تنهايي 20 ميليارد دلار بوده است  تعداد كل موشكهاي هسته اي كه از سال 1951 تا كنون ساخته شده است 67 هزار و پانصد موشك بوده است.هزينه ساخت بيش از 1000 پد پرتاب و انبارها و حفاظت از تاسيسات از سال 1957 تا سال 1964 تقريبا 14 ميليارد بوده است.در مجموع تعداد بمب افكنهاي هسته اي ساخته شده از سال 1945 تا كنون 4 هزار و ششصد و هشتاد عدد است .

بيشترين تعداد كلاهكهاي هسته اي و بمبهاي هسته اي در سال 1966 بود كه تعداد آن 32 هزارو 193 فروند برآورده شده است. تعداد كلاهكهاي هسته اي  ساخته شده در دوره 1945 تا سال 1990 بيش از 70 هزار تا كلاهك است كه در 65 نوع ساخته شدند . بزرگترين و كوچكترين بمبهاي هسته اي اين كشور " B17 و B24 با وزن 10 تا 15 مگاوات و W54 با وزن يك دهم كيلوتن و 2 دهم كيلوتن تا يك كيلوتن است .

مواد شكاف پذير توليد شده : 104 متريك تن پلوتونيوم و 994 متريك تن اورانيوم غني شده سطح بالا است.مقدار پلوتونيومي كه هم اكنون در تسليحات اين كشور وجود دارند : 43 متريك تن است .

ايالتهايي كه بيشترين تسليحات هسته اي را داشتند در سال 1999 به ترتيب عبارت بودند از : نيو مكزيكو ( 2450) ، جرجيا (2000) واشنگتن (1685) نوادا (1350) و داكوتاي شمالي (1140)

آمريكا بيشترين هزينه را براي تسليحات هسته اي صرف كرده است و سردمداران اين كشور هم اكنون به اين نتيجه رسيده اند كه توليد تسليحات هسته اي آنچنان كه مي انديشيدند ارزان قيمت و به صرفه نيست .

مهردر تحليل آخرين وضعيت آمريكا در مسير خود براي بزرگترين قدرت هسته اي شدن كه اين موضوع رسواييهايي را موجب شده است، به برخي شواهد ومدارك ازرسواييهاي هسته اي اين كشور به شرح زيراشاره دارد:  

كابوس هيروشيما و ناكازاكي

آمريكا پرچمدار غم انگيزترين كابوس هسته اي جهان است . در جريان جنگ جهاني دوم ايالات متحده  به يك توافقنامه مخفي با بلژيك رسيد كه بر طبق آن واشنگتن كاني اورانيوم مورد استفاده در بمباران هسته اي هيروشيما و ناكازاكي را از اين كشور خريداري كرد .

اورانيوم كنگو كه در آن زمان مستعمره بلژيك بود براي ساخت بمبهاي ناكازاگي و هيروشيما مورد استفاده قرار گرفت.مهر مي افزايد در طول اين جنگ آمريكا 30 هزار تن كاني اورانيوم خريداري كرد كه هزينه آنها در حدود 100 ميليون دلار بود .

خريد اورانيوم از بلژيك كه هم اكنون از اعضاي شوراي حكام است طبق اين قرار داد ، پس از جنگ جهاني دوم و در دوره جنگ سرد ادامه يافت . در حقيقت يافته ها و مدارك حكايت از اين دارند كه اورانيوم مورد نياز براي پروژه منهتان (اولين تلاش آمريكا براي ساخت بمب هسته اي ) از كشور بلژيك خريداري شدند .

در آن زمان بلژيك تحت اشغال نازيهاي الماني بود و آمريكا با دولت تبعيد شده اين كشور در اين زمينه مذاكره كرد .

در روز 6 آگوست 1945 ساعت 8:15 صبح بمب افكنهاي B-29 بر فراز آسمان ژاپن ظاهر شدند .

ميتسوا توموسوا از شاهدان عيني اين حادثه مي گويد : هنگام ظاهر شدن اين بمب افكنها ما عكس العمل خاصي به آنها نشان نداديم چرا كه مي انديشيديم آنها طبق معمول به سمت توكيو در حركتند . با اين حال ظهور دوباره آنها برفراز آسمان هيروشيما همه را به تعجب واداشت .در زمان انفجار نور كور كننده اي همه شهر را روشن كرد . ساعت 2 و 45 دقيقه بامداد آن روز يك بمب افكن بي29 آمريكايي از شمال جزيره تينيان در مارياناس به سمت هيروشيما به پرواز درآمد اين بمب افكن يك بمب هسته اي 8 هزار و نهصد پوندي را بر فراز هيروشيما رها كرد كه اين بمب به تخريب 90 درصد شهر منجر شد .

در روز 9 آگوست يك بوك اسكار بي 29 به سمت جزيره كيوشو در جنوب غربي ژاپن به پرواز درآمد با اينحال وضعيت بد آب و هوا موجب شد كه اين جنگنده مسير خود را به سمت ناكازاكي تغيير دهد.اين اولين باري بود كه يك سلاح هسته اي در جريان جنگ استفاده مي شد .  

 

تسليحات هسته اي مينياتوري

 تسليحات هسته اي مينياتوري (Mini-nuke) واژه اي است كه به سلاحهاي هسته اي كم وزن اطلاق مي شود . اين تسليحات وزني كمتر از 5 كيلوتن دارند . اين تسليحات براي انهدام اهداف زير زميني طراحي شده است با اين حال مسيري است در جهت ساخت تسليحات هسته اي كوچكتر و با قابليت انتقال راحتتر .

پس از تجربه جنگ خليج فارس در سال 1991 طراحان نظامي آمريكا به طور فزاينده از توسعه استحكامات و انبارهاي زير زميني نگران شدند . آمريكا با بهانه قرار دادن انبارهاي زير زميني رژيم سابق عراق كار بر روي تسليحات مينياتوري را آغاز كرد . هزينه هاي تحقيق در مورد اين طرح 45 ميليون دلار خواهد بود  .

مي توان گفت تسليحات هسته اي مينياتوري اولين گام براي ساخت هفت تير هسته اي است .

ناامني هسته اي و به سرقت رفتن اطلاعات هسته اي

ايالات متحده آمريكا بيشترين آمار سرقت اطلاعات خطرناك هسته اي را دارد . آخرين مورد از سرقت تسليحات هسته اي هفته هاي اخير رخ داد . به دنبال به سرقت رفتن دو دستگاه اطلاعاتي در آزمايشگاه ملي لوس آلاموس آمريكا كه در خبرهاي قبلي خبر گزاري مهربه آن اشاره شده  در نيومكزيكو قرار دارد ، يك تحقيق گسترده بوسيله دپارتمان انرژي آمريكا نشان داد كه داده هايي در مورد تسليحات هسته اي از يك دفتر منطقه اي در آلبكرك واقع در نيومكزيكو ناپديد شده است .

وزارت انرژي آمريكا 9 كارخانه تسليحات هسته اي و آزمايشگاههاي تحقيقات هسته اي دارد. ماه گذشته اسپنسر آبراهام وزير انرژي آمريكا پس از ناپديد شدن دو ديسك كامپيوتر طبقه بندي شده  در لوس آلاموس همه اين مراكز را تعطيل كرد .

آمريكا كه بيشترين هزينه تسليحات هسته اي دارد هنوز از لحاظ فناوري اطلاعاتي بسيار آسيب پذير است و بزرگترين سرقت در اطلاعات هسته اي در اين كشور صورت گرفته است .

دولت آمريكا به اين بهانه  كه احتمال دارد ايران تسليحات هسته اي خود را در اختيار تروريستها قرار دهد و اين كشور رابطه نزديكي با حزب الله دارد به مخالفت شديد با برنامه هسته اي ايران پرداخته است و اين در حالي است كه با انتشار خبر ناپديد شدن اطلاعات هسته اي از آزمايشگاههاي هسته اي آمريكا افكار عمومي جهاني در مورد اينكه آيا خطر تسليحات هسته اي فرضي ايران بيشتر است يا تسليحات هسته اي آمريكا و كدام يك احتمال بيشتري براي در دسترس تروريستها قرار گرفتن دارند، دچار ترديد شد  .

ريچارد لورنيه متخصص امنيت هسته اي وزارت انرژي در مورد اقدامات امنيتي آمريكا براي حفاظت از تسليحات و اطلاعات هسته اي مي گويد : امنيت اين برنامه ها نه تنها ناكافي است بلكه در بعضي تاسيسات اين مسئله بزرگترين تهديد و خطر به شمار مي آيد .

 

حمايت از تروريسم هسته اي

ايالات متحده آمريكا بزرگترين حامي اسرائيل است و اسرائيل تنها كشور هسته اي است كه هنوز عهدنامه منع توليد و گشترش تسليحات هسته اي را امضا نكرده و همچنان از امضاي آن سرباز مي زند.اسرائيل به عنوان تروريسم دولتي در بيشتر كشورهاي منطقه و جهان شناخته شده است رهبران اين رژيم علنا اعلام مي دارند كه از سياست ترور براي دستيابي به مقاصد خود استفاده مي كنند .

از سوي ديگر تقريبا افكار عمومي جهان صد در صد باور دارد كه اسرائيل بيش از 200 كلاهك هسته اي دارد . اگر چه جهانيان به دليل پنهانكاري اين رژيم از جزئيات تسليحات هسته اي اسرائيل آگاه نيستند با اينحال همه مي دانند كه اسرائيل هم اكنون تسليحات هسته اي دراختيار دارد .

مقامات اسرائيلي با در پيش گرفتن سياست "ابهام استراتژيك " فشار افكار عمومي را بر خود كاهش داده و همچنان به سرعت به برنامه هاي تسليحات هسته اي خود ادامه مي دهند . اين مسئله نوعي احساس دو گانگي در افراد منطقه ايجاد كرده است .مهر مي نويسد افراد منطق دوگانگي برخورد آژانس بين المللي انرژي اتمي و آمريكا را به خوبي درك مي كنند و اين نبود معيار واحد در برخورد با كشورها به نوعي احساس ناامني در ميان مردم اين كشورها منجر شده است . آمريكا حامي بزرگترين تروريسم هسته اي يعني اسرائيل است دولت تروريستي كه هم آشكارا بر سياستهاي ترور خود تاكيد مي كند و هم بر ادامه برنامه هاي تسليحات هسته اي خود اصرار مي ورزد .

بالاترين مخارج هسته اي

همانگونه كه در بالا اشاره شد آمريكا بالاترين مخارج هسته اي را داشته و دارد . آمريكا در طول 50 سال عمر هسته اي خود بيش از 5 تريليارد دلار براي توليد و مراقبت از تسليحات هسته اي خود هزينه كرده است . درتوضيح بيشتر مطلب مهر آورده است علي رغم اظهارات متخصصان  آمريكايي مبني بر اينكه آنچنانكه آنها مي پنداشتند تسليحات هسته اي مقرون به صرفه نيست و هزينه گزافي را براي تحقيق ، ساخت و مراقبت مي طلبد ، دولتمردان اين كشور بر ادامه سرمايه گذلري بر اين بخش به منظور حفظ برتري آمريكا اصرار دارند .

بودجه تحقيقاتي آمريكا در حال حاضر 80 ميليارد دلار است كه نيمي از آن به بخش تحقيقات دفاعي مربوط است و بيشتر اين بودجه تحقيقات دفاعي در بخش تحقيقات جنگ افزارهاي هسته اي هزينه مي شود .

 

کد خبر 107001

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha