به گزارش خبرنگار مهر در قم، دکتر "محمود شعبان" صبح یکشنبه در نشست بررسی تطبیقی نظام حقوقی و قضایی مصر و ایران در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: اگر نظام حقوقی و قضایی دو کشور ایران و مصر به صورت تطبیقی در نشستهایی با حضور علما و فقهای شیعه و سنی بررسی شود، در توسعه قضایی و شناخت نقطه قوت و ضعف دو طرف موثر خواهد بود.
وی یادآور شد: مشکلات نظام حقوقی و قضایی دو کشور ایران و مصر با بررسیهای تطبیقی و شناسایی نقاط ضعف و قوت میتواند برطرف شود.
وی اظهار داشت: در نظام حقوقی ایران با توجه به امکان همیشگی اعتراض به احکام قضایی، اعتبار امر مختومه وجود ندارد و به همین جهت نظم دادرسی نیز متزلزل میشود.
این حقوق بینالملل دانشگاههای مصر در ادامه بر لزوم اتحاد بین مسلمانان تاکید کرد و اظهار داشت: مسلمانان در برابر دشمنان مشترک باید امت واحده باشند و در این شرایط حساس مصالح کلی اسلام را بر هر چیزی ترجیح دهند.
وی اظهار داشت: پیامبر اسلام(ص) پیوسته مسلمانان را به وحدت دعوت میکرد و پیروان مکتب اسلام و حضرت رسول(ص) باید در مسیر وحدت گام برداشته و اختلافات را کنار بگذارند.
شعبان خاطرنشان کرد: مردم مصر به اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، ملت ایران و حضرت امام خمینی(ره) علاقه فراوانی دارند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده فقه و حقوق نیز در این مراسم گفت: حقوقدانان ما این اشکال را دارند که با توجه به اینکه مراحل دادرسی صرفا میتواند به عنوان اماره بر صحت حکم تلقی گردد حکم صادره دقیقا مطابق با واقع نیست.
حجتالاسلام صالحی اظهار داشت: به همین دلیل چون امکان مخالفت حکم با واقع وجود دارد، هدف از قضا نیز علاوه بر فصل خصومت اجرای عدالت است، قانونگذار سعی بر تطبیق حکم با واقع دارد.
این نشست تخصصی از سوی اداره همکاریهای علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری پژوهشکده فقه و حقوق برگزار شد.
حقوقدان مصری خواستار شد:
توسعه قضایی ایران و مصر نیازمند همکاری فقهای شیعه و سنی است
قم - خبرگزاری مهر: یک حقوقدان و استاد دانشگاههای مصر توسعه نظام حقوقی و قضایی ایران و مصر را نیازمند همکاری و بررسی تطبیقی فقهای شیعه و سنی دانست.
کد خبر 1070427
نظر شما