به گزارش خبرنگار مهر، این آلبوم که پیرامون آهنگسازی به سبک قدیم موسیقی ایرانی است شامل 10 قطعه است که در دو سی دی تدوین و گرد آوری شده است.
سی دی اول این مجموعه از قطعات"رباعی همایون"، "پیشرو بیات ترک"، "بسیط دشتی"، "عمل افشار" و "عمل سه گاه" تشکیل شده است. در سی دوم نیز قطعات"عمل شوشتری"، "پیشرو نوا"، "عمل بیات ترک" و "غزل اصفهان" گنجانده شده است.
ساسان فاطمی درباره آلبوم"سرخانه" که خود او یکی از عوامل تهیه آن بوده در فصل نامه ماهور آورده است: در پاییز 1386 بود که درباره یک طرح آهنگسازی با استفاده از شیوه های قدیم موسیقی ایران با دوست عزیزم محمد موسوی مدیر موسسه ماهور مشورت کردم و او ضمن استقبال از این طرح، پذیرفت که برای به سرانجام رساندن آن در قالب آلبوم سی دی سرمایه گذاری کند. یافتن موسیقیدانانی که به عملی کردن این طرح علاقه نشان دهند برایم چندان دشوار نبود.
وی همچنین در ادامه افزوده بود: در خصوص ریتم بر آن شده بودم که به جای بازگشت به دوره های ایقاعی رسالات قدیم ایران، که چگونگی آنها- به ویژه در آنچه به تمایز میان"بوم"ها و "بک"ها مربوط می شود- ابهام دارد، از دورهای ریتمیک رایج در ترکیه و کشورهای عربی استفاده کنیم. اعتقاد داشته و هنوز دارم که سوای یکی دو ریتم(مثل"وحده" یا "چفیته تلی") که عمیقا هویت ترکی- عربی دارند، بقیه ریتم ها می توانند بدون اینکه هویت موسیقی ایرانی را خدشه دار کنند در این موسیقی استفاده شوند. به همین دلیل فهرستی از 26 دور ریتمیک تهیه کردم و آنها را نیز در اختیار آهنگسازان این مجموعه گذاشتم.
وی همچنین تاکید کرده است: "سرخانه" نام نخستین قسمت در فرم های قدیم است. معنای نمادین آن روشن است: مجموعه حاضر"سرخانه" یا گام نخست در آهنگسازی به شیوه نوین با الهام از شیوه قدما است. این مجموعه تنها بخشی از امکانات آهنگسازی به این شیوه را به کار گرفته و امکانات نامحدودی همچنان برای تجربه های بعدی به جای مانده است. امید است که در آینده شاهد گام های دیگری در این زمینه باشیم تا راه را برای موسیقی آینده باز کند.
نظر شما