۵ شهریور ۱۳۸۳، ۱۹:۰۳

در خصوص عوامل پديد آورنده بحران نجف و مواضع مجلس اعلا صورت گرفت؛

گفتگوي مشروح خبرگزاري مهر با سيد محسن حكيم

گفتگوي مشروح خبرگزاري مهر با سيد محسن حكيم

مشاور رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق با بيان اينكه به احتمال بسيار قوي محمد شيخ معروف به ابوحيدر شيخ به سمت سفير عراق پس از صدام در جمهوري اسلامي ايران انتخاب خواهد شد، سفر معاون رئيس جمهور عراق به تهران را بسيار مهم توصيف كرد. لازم به ذكر است كه اين گفتگو قبل از مراجعت حضرت آيت الله سيستاني به نجف صورت گرفته است.

سيد محسن حكيم با بيان مطلب فوق به خبرنگار بين الملل خبرگزاري مهر تاكيد كرد: تمام كارهاي پروتكلي و مسائل مربوط به استوارنامه سفير عراق جديد در حال تكميل شدن است و وي به احتمال بسيار قوي اولين سفيرعراق پس از سرنگوني ديكتاتور سابق اين كشور در تهران خواهد بود.

به گفته حكيم، ابوحيدر از اعضاي برجسته و باسابقه مجلس اعلاي انقلاب اسلامي و از شاگردان شهيد آيت الله محمد باقر حكيم رئيس فقيد مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق است.

مشاور رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق به بحران نجف اشاره كرد و گفت : عدم التزام به آتش بس از سوي آمريكايي ها و تجاوزات زشت و وحشيانه آنها به ساحت مقدس نجف اشرف از عوامل بروز بحران اين شهر است در حالي كه تمام گروه هاي سياسي از همان اوايل تمام تلاش هاي خود را براي حل مسالمت آميز اين مشكل آغاز كردند و در راس همه آنها مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق است كه تلاش بي وقفه اي را براي مهار كردن اين بحران بكار گرفته است.

حتي آقاي سيدعبدالعزيز حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق شخصا براي رفتن به نجف و ميانجي گري اعلام آمادگي كرده است .

تمام تلاش ما اين است كه بحران نجف هر چه زودتر از راه مسالمت آميز پايان داده شود و از ادامه هتاكي اشغالگران به اين شهر مقدس و كشتار مردم بيگناه جلوگيري كنيم اميدواريم اين تلاش ها به نتيجه برسد .

روز گذشته  آقاي حكيم بايكي از مسئولان بلندپايه نظامي دولت موقت عراق براي حل مسالمت آميز سريع بحران ديدار كرد و رايزني هاي فشرده انجام داده اند.

حكيم درباره اينكه چه عاملي باعث بروز بحران نجف و حرمت شكني در اين شهر مقدس شد، گفت: قبلا يك آتش بس چها رماده اي ميان دولت و طيف مقتدي صدر امضا شد كه متاسفانه به شكلي انجام نشد و به طور كامل اجرا نشد و با توجه به عوامل بي اعتمادي و عدم اراده جدي براي حل و فصل جدي اوضاع نجف باعث شد اين بحران بوجود آيد ما هر گونه تجاوز به مقدس ترين اماكن شيعيان و مسلمانان و قتل عام مردم بيگناه عراق را محكوم مي كنيم.

حكيم درباره اينكه آيا مقتدي صدر با شرايط دولت موقت موافقت كرده يا خير گفت : تا آنجائي كه ما مي دانيم شخص آقاي مقتدي صدر به طور رسمي و مكتوب اين شرايط را نپذيرفته است تنها برخي افراد منتسب به ايشان شروط سه گانه را پذيرفته است ولي خود مقتدي به عنوان رهبر اين طيف به طور رسما اعلام نشده كه شروط را پذيرفته است اگرايشان اعلام كند با شروط موافقت كرده است گام بسيار مهمي براي حل مسالمت آميز بحران نجف باشد.

وي به خبر روزنامه الحيات درباره ممنوع المصاحبه بودن شعلان و النقيب وزيران دفاع و كشور عراق از سوي اياد علاوي گفت : با توجه به اينكه ساختار دولت عراق ساختار بهم پيوسته و كاملا هماهنگ نيست و با توجه به اينكه اين دولت بر اساس قطعنامه شوراي امنيت و با توجه به تلاش هاي سه طرف عراقي آمريكايي و سازمان ملل شكل گرفت لذا يك دولت دمكراتيك كه از راه انتخابات و آراي مردم شكل گرفته باشد، نيست  بنابراين اختلاف ديدگاه ها با توجه به انتساب قومي، حزبي، گروهي ومذهبي مي تواند تاثير گذار باشد  لذا با توجه به حساسيت روابط خارجي و اينكه قضاياي سرنوشت ساز و بويژه مساله نجف تنها به خود عراق منحصر نمي شود بلكه يك مساله فراگيروفرامرزي است لذا آقاي علاوي شايد صلاح ديدند تا خودشان شخصا در اين زمينه تصميماتي بگيرند تا باعث بدتر شدن اوضاع نشود تا ديگران از اختلاف اظهار نظرها سوء استفاده نكنند.

وي درباره سفر ابراهيم جعفري معاون رئيس جمهور عراق به تهران گفت در كل سفر مسئولان بلندپايه عراق به ايران بر وجود دال بر پيوند تاريخي و سرنوشت سازي است كه ميان ملت و دو دولت همسايه و برادر عراق و ايران هست قطعا با توجه به اشتراك منافعي كه ميان اين دو ملت و دو دولت درطول تاريخ و با توجه به دست هايي تلاش مي كنند روابط دو كشور را خدشه دار كنند قطعا سفر آقاي جعفري به ايران به عنوا ن معاون رئيس جمهور عراق بسيار مهم است و اين دال بر وجود روابط متين و نهادينه و گسست ناپذير ميان دو ملت و دو دولت است .

ايشان درپاسخ به اين سوال كه آيا موضوع شهادت سيد مهدي حكيم صحت دارد، اظهار داشت : خير ايشان قبلا و نه اين روزها ابتدا از سوي برخي گروه ها دستگير شد و بعدا آزاد شدند از آن زمان تاكنون نه دستگير شدند و حالا زنده است. وي هم اكنون مسئول موسسه شهيد محراب است كه يك موسسه تبليغاتي است و نزديك به 3 هزار معمم را همانند سازمان تبليغات اسلامي آموزش مي دهد عمار حكيم فرزند آقاي حكيم دبيركل سازمان تبليغاتي شهيد محراب است .

مشاور رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي درباره مشكلات بيت شيعه و چالش هاي پيش روي آن گفت : قطعا موضوع شهر نجف با توجه به بازتاب ها و رويدادهايي كه بر كل ساختار شيعي و همچنين اسلامي مي گذرد مهمترين چالش حال حاضر براي بيت شيعه است با توجه به اينكه يكي از ساختار هاي فعال سياسي در عراق بيت شيعه است و با توجه به تاثير گذاري و اينكه حضور مهمترين حضور فعالان سياسي مي تواند به عنوان مهمترين مرجع سياسي براي حل و فصل مشكلات ولااقل ساماندهي وضعيت سياسي شيعيان به شمار رود.

با توجه به وضعيتي كه در شهر نجف و فشارهايي كه به شيعيان وارد مي شود وبيش از گذشته شده است و در واقع چالش بازگرداندن حاكميت كامل به عراق و خروج اشغالگران و ايجاد نهاد هاي مردمي در داخل ساختار سياسي و اجتماعي  همچنين احقاق حقوق ساير هسته هاي تشكيل دهنده بافت اجتماعي مي تواند مهمترين چالش هايي باشد كه بيت شيعه با آن روبرو است .

به گفته حكيم ، بدون ترديد بحران شهر نجف آزار دهنده است و دل هر مسلماني را به درد مي آورد لذا تمام گروه هاي سياسي و در راس آن مجلس اعلا تمام تلاش ها را بكار گرفته اند و از تمام اهرم هاي سياسي براي حل اين بحران كمك مي گيرند.

وي درباره نقش آمريكا و اينكه آيا ضرورت داشت دولت موقت از آمريكا كمك بگيرد؟ گفت:  متاسفانه بر اساس قطعنامه 1546 دولت موقت مي تواند از نيروهاي اشغالگر كمك بگيرد درحالي كه ديدگاه مجلس اعلا پيوسته اين بوده است كه امنيت و ثبات عراق تنها بايد به كمك نيروهاي عراقي و گروه هاي مردمي برقرار شود به عنوان مثال ما در سازمان بدر براي توسعه به عنوان بزرگترين سازمان مردمي با بيش از 100 هزار كادر و عضو براي شركت در سازندگي و برقراري امنيت بارها آمادگي خود را اعلام كرده ايم.

مشاور رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق به انتخابات اخير مجمع ملي انتقالي يا پارلمان موقت عراق اشاره كرد و گفت : مجمع ملي انتقالي يا پارلمان موقت 100 عضو دارد 33 اسلامگرا  بيش از 10 تن از اعضاي مجلس اعلا و افراد مرتبط با آن عضويت دارند و از سايرگروه هاي اسلامي و شيعه و غير شيعي يعني كرد و سني و تركمن نيز اعضايي حضور دارند.

پارلمان موقت مهمترين تريبون براي بيان آرا وديدگاه هاي مردم عراق است وباتوجه به زمان اندك فعاليت اين نهاد كه تنها 4 ماه است بايد به نحو احسن در راه كمك به حفظ امنيت و برقراري ثبات و فراهم كردن مقدمات برگزاري انتخابات آزاد و دمكراتيك و فراگير اقدام كند و انشاء الله بتواند از عهده وظايفي كه بر عهده آن گذاشته شده بر آيد.

به گفته حكيم ، پارلمان موقت يك نهاد وحدت ملي در عراق است كه در نوع خود پس از چندين دهه استبداد و حكومت ديكتاتوري رژيم بعثي صدام يك گام مثبت براي عراق جديد تلقي مي شود مي تواند نماد وحدت ملي عراق باشد و نهادي براي بيان مشكلات و آرمان هاي ملت عراق باشد.

وي درباره عملكرد رسانه هاي عرب و تلاش هايي كه براي رودرو قراردادن شخصيت هاي شيعه در مقابل هم و دامن زدن به اختلافات و بحران در عراق مي شود، گفت :از تمامي رسانه ها دعوت مي كنيم در راستاي منافع ملت عراق و امت اسلامي فعاليت كنند و به جاي حركت در مسير فتنه انگيزي و جعل اخبار و واقعيت ها در راستاي برقراري صلح و ثبات حركت كنند كه انشاء الله شاهد صلح و امنيت پايداردر منطقه باشيم .

کد خبر 107095

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha