۶ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۴۳

گزارش مهر از لرستان/

6200 شهید و دریغ از یک یادمان/ جای خالی نام شهدا بر کوچه های شهر

6200 شهید و دریغ از یک یادمان/ جای خالی نام شهدا بر کوچه های شهر

خرم آباد - خبرگزاری مهر: سید حسین صابری با انتقاد از کم توجهی به ترویج آثار و یادمانهای شهدا گفت: متاسفانه در سطح شهرهای لرستان با وجود داشتن شش هزار و 200 شهید هنوز یک یادمان از شهدا به چشم نمی خورد.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، استاندار لرستان یکشنبه شب در جلسه کارگروه ساماندهی گلزار شهدای این استان در محل استانداری اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس یک قطعه 8 ساله فراموش نشدنی در تاریخ کشور ایران به ثبت رسید که استمرار این حرکت و ترویج ارزشهای آن نیازمند تلاش بیشتر و جدی تر است.

صابری با بیان اینکه استان لرستان نیز در دوران جنگ تحمیلی از بمباران ها و حملات دشمن بی نصیب نبوده است، افزود: باید تلاش شود که کار در زمینه ترویج فرهنگ شهادت با دقت و سرعت بیشتری استمرار داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای انجام شده در این زمینه کافی نیست، یادآور شد: متاسفانه آن گونه که باید و شاید در این راستا همت به خرج داده نشده است.

تنها 38 درصد گلزارهای شهدای لرستان ساماندهی شده است

استاندار لرستان با اشاره به وضعیت ساماندهی گلزارهای شهدای استان لرستان، عنوان کرد: از پایان جنگ تحمیلی بیش از 20 سال گذشته است ولی تاکنون تنها 38 درصد از گلزارهای شهدای استان ساماندهی شده است.

صابری با اشاره به اینکه کار ساماندهی 37 درصد از گلزارهای شهدای استان نیز در دست اجراست، عنوان کرد: متاسفانه این آمار اصلا امیدوارکننده و مطلوب نیست.

وی با بیان اینکه در سطح شهرهای استان از آثار شهدای لرستانی کمتر دیده می شود، خاطرنشان کرد: در مرکز استانی با شش هزار و 200 شهید هنوز یک یادمان شهدا احداث نشده است.

ترس از روزیکه که فرزندان شهدا هم اثری از آنها در شهر پیدا نکنند

استاندار لرستان با بیان اینکه برخی از اسامی میادین و کوچه های شهر دارای مفهوم متناسبی نیست، عنوان کرد: با این وضعیت من می ترسم روزی فرزندان و نوه های شهدا هم نتوانند اثری از آنها در شهر پیدا کنند.

صابری با تاکید بر اینکه باید نام و یاد شهدا همواره در ذهن ما باشد، افزود: متاسفانه چه در سطح شهر و چه ادارات چیزی که ما کمتر می بینیم نام و آثار شهداست.

جای خالی نام شهدا در کوچه های شهر شهید پرور خرم آباد

وی با اشاره به حضور دلاورمردانه رزمندگان لرستانی در جبهه های جنگ، گفت: در حال حاضر درصد بسیار کمی از کوچه ها و خیابانهای شهرهای استان به نام شهدا نامگذاری شده است در حالیکه ما بیش از چند برابر اماکن و کوچه های شهر شهید داریم.

استاندار لرستان با اشاره به اسامی فعلی کوچه های شهر خرم آباد، ادامه داد: ما با نامگذاری کوچه ها به نام بوستان و گلستان و اندیشه مخالف نیستیم ولی اگر نام کوچه ها به نام شهدا متبرک شود نقش موثری در ترویج یاد و خاطره آنها خواهد داشت.

صابری با تاکید بر تعامل دستگاههای متولی امر در این زمینه از جمله شهرداری و بنیاد شهید، یادآور شد: اراده تکلیفی جدی جمعی باید تلاش در این راستا باشد.

ضرورت نامگذاری کوچه های شهر به نام شهدا و نصب تندیس های شهدا در میادین

وی خواستار تشکیل گروهی برای ارزیابی وضعیت موجود و نیازها در این حوزه شد و خاطرنشان کرد: این گروه حداکثر ظرف مدت زمان دو ماه ارزیابی کنند که چند خیابان، کوچه و اماکن عمومی سطح شهرهای استان نام شهدا را دارند و در حال حاضر چه میزان ظرفیت خالی وجود دارد.

استاندار لرستان بر ضرورت مشخص شدن تعداد شهدای محلات استان تاکید کرد و گفت: همچنین نام آوران شهید هر کدام از بخش ها، روستاها و شهرهای استان شناسایی و بانک اطلاعاتی آن تهیه شود.

صابری تصریح کرد: همچنین هر 15 روز یکبار باید جلسات ساماندهی گلزار شهدای استان برگزار و نسبت به تعیین نام محلاتی که اطلاعات آنها تکمیل شده است تصمیم گیری صورت گیرد و در نهایت نام کوچه ها و محلات در جلسه شورای نامگذاری اصلاح شود.

وی خواستار ایجاد یادمانهای شهدا در سطح شهرهای استان شد و بیان داشت: همچنین در این راستا تندیسهایی از شهدا و دیگر نمادهای مذهبی در سطح میادین شهر نصب شود.

استاندار لرستان همچنین خواستار برگزاری کنگره شهدای لرستان شده و برای برگزاری این کنگره اعلام آمادگی کرد.

گمنامی شش هزار و 200 شهید لرستانی و ضرورت توجه ویژه مسئولان

به گزارش مهر، استان لرستان در دوران دفاع مقدس بیش از شش هزار و 200 شهید را تقدیم انقلاب و آرمانهای نظام کرده است در حالیکه برخی از این شهدا هنوز برای مردم استان لرستان نیز شناخته شده نیستند.

این در حالی است که این استان با توجه به بمبارانها و موشک بارانهای گسترده که مطابق آمار غیر رسمی بیش از 141 بار بمباران و 20 بار موشک باران را به خود دیده است دومین استان خسارت دیده از جنگ تحمیلی به شمار می آید.

علاوه بر رزم دلاوران لرستانی تیپ 57 حضرت ابوالفضل(ع)، گردان بوکان(امام حسین) و لشکر 84 در میدان جنگ از آبادان و خرمشهر گرفته تا کربلای 4 و 5 و فتح المبین خاک لرستان در جریان جنگ تحمیلی صحنه رزم تماشایی مردمی بود که بی سلاح و دفاع در مقابل بمب و موشک و راکت مردانه و شجاعانه جنگیدند تا یک دم دشمن مپندارد که صف ملت از صف خط مقدم جداست.

رزم دیدنی مردم لرستان در 42 روز مقاومت

اما این نبرد شجاعانه که به گفته بسیاری از مردم لرستان بیش از 42 روز به طول انجامید با گمنامی مردمی عجین شده است که شاید هیچگاه آن روزها را از ذهن خود محو نکرده اند.

گمنامی شهدای لرستانی و روند بی مهری در ساخت یادمانهای شهدای این استان پیش از این نیز از سوی سردار فضلی مورد انتقاد قرار گرفت.

جانشین فرماندهی بسیج مستضعفین و مسئول کاروانهای راهیان نور کشور با اشاره به جانفشانی های شهدا و رزمندگان استان لرستان در هشت سال دفاع مقدس، یادآورشد: با وجود این همه رشادت و جوانمردی چقدر از آثار این عزیزان توسط لشگر 84 ارتش و سپاه 57 ابوالفضل (ع) این استان ثبت و ضبط و ارائه شده و چند یادمان برای این شهدا ساخته شده است.

سردار فضلی با تاکید بر ضرورت توجه به مستندسازی از آثار شهدای لرستانی، ادامه داد: در حال حاضر بیش از سه هزار و 200 یادمان شهدا در مناطق جنگی کشور ساخته شده است ولی لرستان هنوز در این زمینه فعالیتی نداشته است.

به هر حال آنچه امروز جامعه ما به آن نیازمند است ترویج فرهنگ شهادت و ارزش های دوران دفاع مقدس است که بخشی از این موضوع نیازمند عطرآگین شدن فضای شهرها با نام و یاد شهدای هشت سال جنگ تحمیلی است.

کد خبر 1070984

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha