به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سامی وند در حاشیه برگزاری پانزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز،پالایش و پتروشیمی درباره آخرین وضعیت اجرای طرح های ذخیره سازی گاز با بیان اینکه عملیات ذخیره سازی در مخزن سراجه قم از دو سال گذشته تاکنون به صورت جدی آغاز شده است، گفت: در حال حاضر مهمترین کالا و تجهیزات این طرح ذخیره سازی گاز شامل توزین و توربوکمپرسورهای گاز از کشور اوکراین وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه همچنین در حال حاضر حدود 450 تن انواع کالا و تجهیزات مورد نیاز طرح ذخیره سازی گاز سراجه قم در گمرک مراحل پایانی ترخیص را پشت سر می گذارد، تصریح کرد: پیش بینی می کنیم با راه اندازی توربوکمپرسورهای گازی امسال اولین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی راه اندازی شود.
مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز با اشاره به اینکه هم اکنون عملیات اجرایی طرح ذخیره سازی سراجه در سه شیفت کاری در حال انجام است تصریح کرد: برای تکمیل و راه اندازی این پروژه ذخیره سازی گاز به 4 ماه نیاز است به طوری که باید برای پیش راه اندازی و راه اندازی توربوکمپرسورهای گازی 4 تا 5 ماه زمان صرف شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برای اولین بار بزرگترین توربوکمپرسورهای گازی با فشار 350 بار در داخل کشور نصب و راه اندازی می شود در پاسخ به این سئوال مهر مبنی بر تغییر ماهیت شیمیایی مخزن سراجه و عدم امکان ذخیره سازی گاز توضیح داد: در مورد تولید میادین هیدروکربوری رفتار مخزن به هیچ وجه قابل بررسی نیست و پیش از این مطالعاتی بر روی یک مخزن مشابه سراجه در کشور اوکراین مورد آزمایش قرار گرفته که نتایج ذخیره سازی مطلوب بوده است.
وی ظرفیت مخزن ذخیره سازی سراجه قم را 3.3 میلیارد متر مکعب عنوان کرد و یادآور شد: قصد داریم در این مخزن در فصول گرم سال 7.3 میلیون متر مکعب گاز تزریق و در فصول سرد سال 10 میلیون متر مکعب در روز گاز طبیعی از این مخزن برداشت کنیم.
سامی وند همچنین با اشاره به شناسایی چندین گنبد نمکی در اطراف مخزن ذخیره سازی گاز سراجه بیان کرد: قصد داریم با احداث تعداد خطوط لوله و اتصال این گنبدهای نمکی به مخزن سراجه یک مرکز ذخیره سازی گاز ایجاد کنیم.
حضور 15 شرکت خارجی در مناقصه طرح ذخیره سازی یورتشا
به گزارش مهر مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز با اشاره به انجام 24 دور مذاکره با شرکت سفره گاز فرانسه برای ایجاد مخزن ذخیره سازی در یورتشای ورامین گفت: اما متاسفانه این مذاکرات نتیجه نداد و به دنبال وقت کشی فرانسوی ها مجبور به ضبط ضمانت نامه این شرکت فرانسوی شدیم.
وی همچنین از حضور 10 تا 15 شرکت خارجی از 7 کشور دنیا در مناقصه طرح ذخیره سازی یورتشا خبر داد و افزود: هم اکنون جمع بندی ها در شرکت ملی گاز در حال انجام بوده و به زودی وضعیت عملیات اجرایی این طرح ذخیره سازی تعیین تکلیف می شود.
ذخیره سازی 110 میلیون متر مکعب گاز در برنامه پنجم
به گزارش مهر، وی در ادامه با اشاره به افزایش ظرفیت تولید گاز ایران به یک میلیارد متر مکعب تا پایان برنامه پنجم توسعه تبیین کرد: بر اساس معیارهای بین المللی باید هر کشوری توانایی ذخیره سازی 13 تا 14 درصد کل گاز تولیدی خود را داشته باشد از این رو باید در برنامه پنجم حداقل 110 میلیون متر مکعب گاز ذخیره سازی داشته باشیم.
سامی وند با اشاره به ذخیره سازی 30 میلیون متر مکعب گاز در سراجه قم، 40 میلیون متر مکعب گاز در مخزن شوریجه خراسان و 40 میلیون متر مکعب در گنبدهای نمکی بیان کرد: همچنین تاکنون 220 مخزن در کل کشور برای ذخیره سازی گاز مورد مطالعه قرار گرفته است.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به برنامه ریزی برای ذخیره سازی 4.8 میلیارد متر مکعب گاز در مخزن شوریجه خاطر نشان کرد: شرکت گاز برای ذخیره سازی 6 میلیارد متر مکعب گاز در گنبدهای نمکی و 240 میلیون متر مکعب در مخزن یورتشای ورامین برنامه ریزی کرده است.
نظر شما