پاپ سکوت را شکست/ وعده حمایت به قربانیان سوءاستفادههای کشیشها
پاپ بندیکت شانزدهم روز یکشنبه 29 فروردین ماه با هشت نفر از قربانیان سوء استفادههای کشیشهای کاتولیک دیدار کرد و متعهد شد که با تمام قدرت گناهکار را در پیشگاه عدالت حاضر کرده و از جوانان حمایت کند.
لارنس گرچ 37 ساله که در دوران کودکی قربانی سوء استفاده های کشیشهای کاتولیک شده پس از دیدار خصوصی با پاپ در دومین روز از حضور وی در مالت اظهار داشت که این دیدار بسیار احساساتی بود و هرکس در آن حضور داشت اشک ریخت.
خبر این دیدار زمانی اعلام شد که جلسه به پایان رسیده بود، دیداری که می توان آن را نخستین اقدام بندیکت از زمان شکل گیری موج رسوایی های سوء استفاده جنسی در کلیسای کاتولیک طی ماه های اخیر دانست. رهبرکاتولیکها پیشتر با قربانیان این سوء استفاده ها در آمریکا و استرالیا دیدار کرده بود.
براساس بیانیه واتیکان ، پاپ با این هشت نفر دعا کرد و به آنها اطمینان داد که کلیسا با تمام قدرت درحال بررسی این موارد است و همواره این روند را ادامه می دهد تا افراد مسئول این سوء استفاده ها را در پیشگاه عدالت حاضر و اقدامات مقتضی را برای حمایت از جوانان در آینده اجرا کند.
این بیانیه یکی از واضح ترین بیانیه های واتیکان بوده که از اسقفهای محلی خواسته با مقامات مدنی در پیگرد قانونی کشیشهایی که از کودکان سوء استفاده کردند همکاری کنند.
در این بیانیه آمده است: پاپ به شدت تحت تأثیر روایتهای این افراد از تجارب خود قرار گرفت و اندوه و شرم خود را از رنج قربانیان و خانواده های آنها ابراز کرد.
یک سخنگوی کلیسا اظهار داشت که پاپ با این هشت نفر دیدار کرد و پیش نیایش در کنار هم با هر کدام از آنها به طور مجزا صحبت کرد.
گرچ 37 ساله پس از این دیدار اظهار داشت: من ایمان خود را در 20 سال گذشته از دست دادم و این مورد را با پاپ در میان گذاشتم و به او گفتم تو باید شکافهایی را که کشیشها در من به عنوان یک کودک ایجاد کردند پر کنی.
شبکه نجات یافتگان از افرادی که مورد سوء استفاده کشیشها قرار گرفتند از واتیکان برای گفتن اینکه تمام قدرت خود را علیه سوء استفاده های جنسی به کار می گیرد انتقاد کردند.
واتیکان توانایی کلیسا برای درمان زخم رسواییها را مورد تأکید قرار داد
سخنگوی واتیکان اظهار داشت که کلیسای کاتولیک که با رسوایی سوءاستفادههای کشیشان از کودکان بهشدت صدمه دیده میتواند زخمهای خود را شناسایی و در راستای درمان و بهبود آن گام بردارد.
فدریکو لومباردی سخنگوی واتیکان در رابطه با دیدار اخیر پاپ با قربانیان سوءاستفادههای کشیشها که در جریان سفر پاپ به مالت صورت گرفت گفت: این دیدار برای قربانیان امیدهای تازهای به همراه داشت.
ماجرای دیدار پاپ با قربانیان سوءاستفادههای کشیشهای کاتولیک نیز به درخواست آنها برای دیدار پاپ و مخالفت واتیکان باز میگردد. مخالفتی که در قالب کلمات یکی از مقامات به فرصت اندک پاپ در طول این سفر باز می گردد، اما در نهایت به عنوان نخستین واکنش پاپ به این رسوایی پاپ با این هشت نفر دیدار کرد.
لومباردی به رادیو واتیکان گفت که این دیدار در زمینه کلیسایی پویا و زنده صورت گرفته که میتواند زخمهای خود را صادقانه شناسایی کرده و موهبت التیام آن را به دست آورد.
طی چند هفته گذشته چندین اسقف استعفا کردهاند که اکثر آنها تحت فشار این اتهامها بوده که سالها روی اقدامات کشیشان سوء استفاده کار سرپوش گذاشتهاند.
روز جمعه گذشته باسابقهترین اسقف بلژیک نیز استعفا کرد و به سوءاستفاده از یک کودک در دوران کشیشی و حتی پس از اسقف شدن اعتراف و ابراز شرمساری کرد.
حمایت مالی مقر پاپ از تحقیقات سلولهای بنیادین بزرگسالان
بهرغم مخالفت شدید واتیکان با تحقیقات سلولهای بنیادین رویانی، مقر پاپ اخیراً حمایت خود را از تحقیقات سلولهای بنیادین بزرگسالان اعلام کرده است و استدلال کرده که از بین بردن رویان برای این تحقیقات با از بین بردن زندگی بشری مساوی است.
واتیکان روز جمعه سوم اردیبهشتماه از تحقیقات کارشناسان دانشکده پزشکی دانشگاه مری لندن که میخواهند پتانسیل استفاده از سلولهای بنیادین بزرگسالان را در درمان بیماریهای روده ای و شاید دیگر بیماریها بررسی کنند و برای مراحل اولیه تحقیقات خود به 7/2 میلیون دلار نیازمند هستند اعلام حمایت کرد.
کاردینال رناتو مارتینو در دیدار با دانشمندان ایتالیایی و امریکایی و مقامات بهداشتی و پزشکی با تأکید بر این پروژه گفت: میخواهم تأکید کنم که این پروژه دربرگیرنده استفاده از سلولهای بنیادین رویانی نیست، چرا که این نوع تحقیقات زندگی بشری را که دارای کرامت است از بین می برد.
کلیسا بهشدت با تحقیقات سلوللهای بنیادین رویانی مخالف است چرا که این تحقیقات دربرگیرنده نابودی رویانها است، اما از استفاده سلولهای بنیادین بزرگسالان در که در بدن تمام بزرگسالان شکل گرفته حمایت میکند. تحقیقات سلولهای بنیادین رویان بشری از رویانهای مازاد لقاح خارج از رحم استفاده میکند.
هر دو مورد دارای توانایی تغییر شکل انواع سلولها هستند و احتمال تعویض عضوی که با بیماریهایی چون پارکینسون از کار افتاده را فراهم می کند، اما تحقیقات سلولهای بنیادین رویان فراگیرتر از سلولهای بنیادین رویان است و دانشمندان برای رشد سلولهای بنیادین بزرگسالان نسبت به سلولهای رویانی در آزمایشگاه با دشواریهای بیشتری رو به رو هستند.
با این اوصاف اگر سلولهای بنیادین از خود بیماران قرار گیرند احتمال عدم انطباق آن با بیمار کمتر است و استفاده از آن ساده تر می شود.
مارتینو از کاردینالهای قدرتمند واتیکان است که پیش از بازنشستگی به عنوان ریس شورای پاپی صلح و عدالت بود پس از این دیدار گفت که بیتردید واتیکان برای انجام این پروژه کمک مالی ارائه میکند.
واتیکان انتقادهای هانس کونگ به پاپ را پاسخ داد
روزنامه رسمی واتیکان در انتقاد از هانس کونگ متأله کاتولیک و منتقد پاپ که روز جمعه سوم اردیبهشتماه در صفحه نخست خود منتشر کرد به نامه گونگ برای اسقفهای کاتولیک جهان پاسخ داد.
هانس کونگ متأله کاتولیک، رئیس بنیاد اخلاق جهانی و منتقد پاپ در این نامه بندیکت را به خیانت نسبت به اصلاحات شورای دوم واتیکان متهم کرد و در ادامه این اتهام وی را زمانی که هنوز کاردینال راتزینگر بود به مهندسی نظام جهانی سرپوش گذاشتن روی پرونده های کودک آزاری کشیشان کلیسا مورد اتهام قرار داد.
پیر گیوردانو کابرا که این مقاله را با تیتر " هانس عزیز" نوشته یادآور شده است که شاید نامه شما اشاره ظریفی از تبریک به مناسبت هشتاد و سومین سالگرد تولد پاپ و پنجمین سالگرد انتخاب شدن وی به عنوان پاپ بود و با هدف ایفای سهم مؤثر در دورانی نوشته شد که کلیسا از ضعف کشیشان رنج میبرد.
کونگ و راتزینگر در دانشکده الهیات توبینگن آلمان در اواسط دهه 1960 همکار بودند. این دو نفر بحثهای الهیاتی طولانی مدتی با یکدیگر داشته و دیدگاههای متضادی با هم دارند. پاپ ژان پل دوم اجازه رسمی کونگ برای تدریس به عنوان یک متأله کاتولیک را در سال 1979 باطل کرد.
پاسخ شدیدتر به کونگ روز چهارشنبه اول اردیبهشت ماه از سوی جورج ویجل شرح حال نویس ژان پل دوم منتشر شد که در پایگاه اینترنتی مجله " فرست تینگز" نامه کونگ را به عنوان یک تکه نمک ناچیز، اقدامی کاملاً ناشایست برای یک شخصیت دینی، یک متفکر توصیف کرده و قسمت اعظم انتقادهای خود را به بخشی از نامه هانس کونگ نسبت داد که پاپ را به مهندسی سرپوش سرپوش گذاشتن روی سوءاستفادههای کشیشان کاتولیک متهم کرده بود.
هانس کونگ همچنین از اسقفها خواسته بود که خواستار تشکیل شورای جدید اصلاحات شوند و برای اعمال این اصلاحات واتیکان را تحت فشار قرار دهند.
زلزله چین ساختمانهای صومعههای باستانی بودائی را تخریب کرد
ساختمان صومعههای تاریخی و باستانی بودائی در زلزله اخیر چین که جان بیش از 2 هزار نفر را گرفت از بین رفت.
دو صومعه زن و گیئگو که از آثار مقدس بودائی حفاظت می کردند در زلزله 1/7 ریشتری چین به شدت صدمه دیده و تخریب شدند.
زلزله روز 14 آوریل که 1380 پس لرزه به همراه داشت بیش از 80 درصد ساختمانها را از جمله برخی از در شهرهای باستانی منطقه از بین برد.
تاریخ ساخت صومعه گیئو به 2 هزار سال پیش باز می گشت و مهمترین سالن گردهمایی آن در این زلزله از بین رفت. این سالن دارای تاریخی بیش از 500 سال بود، در جریان تخریب این سالن هشت راهب جان خود را از دست دادند.
اینمعبد غاری مشهور پرنس ونچنگ که در 60 متری محل انتشار زلزله قرار داشت صدمه چندانی ندیده است.
قانون منع هتک حرمت ادیان در اندونزی مورد حمایت قرار گرفت
دادگاه قانون اساسی اندونزی، قانون منع اهانت به ادیان به ویژه شش دین به رسمیت شناخته شده در پرجمعیت ترین کشور اسلامی را مورد حمایت قرار داد.
براساس این تصمیم دادگاه قانون اساسی جرایم جزایی و ممنوعیتهایی علیه افراد یا گروه هایی که به اصول شش دین به رسیمت شناخته شده در اندونزی اهانت کرده یا آن را تحریم کنند اعمال خواهد شد.
براساس حکم دادگاه این تصمیم در راستای قانون اساسی اتخاذ شده و برای هماهنگی دینی ضروری است. بسیاری از گروه های دینی از تصویب و حمایت دادگاه اساسی از این قانون استقبال کردند.
به موجب این قانون افرادی که ادیان اسلام، کاتولیکیسم، پروتستانتیسم، بودیسم، هندوئیسم و کنفوسیانیسم را مورد اهانت قرار دهند با مجازاتهایی چون پنج سال حبس رو به رو می شوند.
مقامات دادگاه یادآور شدند حمایت از این قانون به منظور حمایت ادیان از هتک حرمت و اطمینان حاصل کردن از هماهنگی دینی میان ادیان است و این قانون منعی برای سایر اقلیتها که دراین مذاهب شش گانه قرار نگرفته فراهم نمی کند بلکه تنها از مذاهب به رسمیت شناخته شده حمایت می کند.
ساکنان قاره سیاه در میان دیندارترین مردمان جهان جای گرفتند
براساس نتایج یک تحقیق جدید بسیاری از مسیحیان در کشورهای صحرای آفریقا افراد معتقدی بوده و مسلمانان این منطقه نیز به بازگشت اسلام به دوران طلایی خود اعتقاد دارند، این الگو نشان میدهد مردم این منطقه در میان دیندارترین مردمان جهان قرار میگیرند.
براساس این تحقیقات که از سوی انجمن دین و زندگی عمومی پیو در واشنگتن آمریکا انجام شده، یک نفر از هر سه مسلمان در آفریقا اعتقاد دارند که پیش از رفتن از این دنیا دوران طلایی اسلام را بار دیگر شاهد خواهند بود.
دست کم سه نفر از هر 10 نفر در بیشتر کشورهای آفریقایی اظهار می دارند که شفای الهی را تجربه کرده است، خروج شیطان از بدن فرد را مشاهده کرده و دستور مستقیمی از سوی خداوند دریافت کرده است.
این تحقیق نشان می دهد که در بسیاری از کشورهای این قاره 9 نفر از هر 10 نفر اظهار می دارند که دین در زندگی آنها از اهمیت برخوردار است.
تحقیقات مرکز پیو همچنین احساس مسیحیان و مسلمانان را نسبت به یکدیگر در این منطقه که به کرات شاهد خشونتهای دینی میان دوجامعه بوده را نیز بررسی کرده است.
در 19 کشور آفریقایی که این تحقیق انجام شده مسلمانان و مسیحیان صفات مثبتی برای یکدیگر قائل شده اند.
مسلمانان، مسیحیان را افرادی متساهل، صادق دانسته و اعتقاد دارند که آنها برای زنان احترام قائل هستند. مسیحیان نیز اظهار می دارند که مسلمانان صادق، مؤمن بوده و به زنان احترام می گذارند.
تعداد افرادی که دین را توجیهی برای خشونت نمی دانند بسیار بیشتر از اقلیتی است که خشونت را با دین توصیف می کنند.
بیشتر مردم آفریقا اظهار می دارند که اطلاعات اندکی درباره سایر ادیان در اختیار دارند، این درحالی است که ادیان مختلف در آفریقا در دهه اخیر رشد بسیار چشمگیری داشته است. درحال حاضر در کشورهای جنوب صحرای آفریقا 234 میلیون مسلمان زندگی می کنند که نسبت به 11 میلیون سال 1900 افزایش چشمگیری یافته اند.
رشد اسلام و مسیحیت در آفریقا موجب شده تنها یک نفر از هر 10 نفر در این کشور نه مسلمان باشد و نه مسیحی. این رشد با همین نرخ ادامه نمی یابد چرا که شواهد اندکی در رابطه با تغییر دین در آفریقا گزارش شده است.
رشد ادیان در این قاره موجب از بین رفتن سنتهای قدیمی آفریقایی نشده است، بسیاری از مردم مؤلفه های ادیان سنتی آفریقایی را با زندگی روزمرده خود ترکیب کرده اند. حدود یک چهارم از این جمعیت اعتقاد دارد که خیرات برای درگذشتگان یا ارواح نیاکان آنها را از رخدادهای بد در زندگی محافظت می کند.
براساس اظهارات گریگوری اسمیت محقق مرکز پیو ترکیب مؤلفه های ادیان قدیمی با مسیحیت تنها مختص آفریقا نیست، در آمریکا نیز 29 درصد کاتولیکها و 21 درصد پروتستانها به ستاره شناسی اعتقاد دارند و همین میزان نیز به تناسخ معتقد هستند.
این تحقیق با عنوان " تساهل و تنش: اسلام و مسیحیت در کشورهای جنوب صحرای آفریقا" براساس 25 هزار مصاحبه رو در رو به 60 زبان در 19 کشور انجام شده است.
نظر شما