به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در حاشیه نخستین همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور نمایندگانی از قوه قضائیه و مجلس در این همایش ابراز امیدواری کرد: لایحهای که در دولت تدوین خواهد شد مورد اتفاق همگان باشند.
حسینی گفت: اگر این لایحه دقیق تدوین و سریع اجرا نشود ما همچنان در اول راه خواهیم بود. ضمانت اجرای این قانون هم مشخص خواهد شد و با کسانی که از آن تخطی کنند برخورد میشود.
وی درباره پیوستن ایران به نظام جهانی کپی رایت هم گفت: باید مزایای این الحاق را مد نظر داشته باشیم ولی هنوز در این زمینه اقدام جدی صورت نگرفته است چرا که اگر بخواهیم مثلاً به سازمان تجارت جهانی بپیوندیم باید به الزامات آن هم پایبند باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره تفاوت این لایحه با قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان مصوب سال 1348 گفت: بیش از 40 سال از آن زمان گذشته است و قطعاً آن قانون ضعفهای فراوانی دارد. اکنون ابزارها تفاوت کرده و بحث فضای دیجیتال در ارتباطات جهانی پیش آمده است. همه اینها باعث شده که ما یک بازنگری جدی در آن قانون انجام بدهیم.
حسینی همچنین از تدوین نظام جامع رسانهای کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ما در مرحله جمعآوری نظرات مختلف درباره این نظام هستیم و ظرف دو ماه آینده در دولت بررسی میشوند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره نحوه برخورد وزارتخانه متبوعش با شبکههای خارجی که قصد تاسیس شبکههای فارسی زبان و ایجاد دفتر نمایندگی در ایران را دارند گفت: شبکههای فارسی زبان غالباً با مقاصد خاصی فعالیت میکنند و عمدتاً به دنبال تاثیرگذاری بر افکار عمومی و پیاده کردن نظرات خاص خودشان در مسایل سیاسی هستند اگرچه وجهه ظاهری این شبکهها اطلاع رسانی و پخش فیلم و سریال است، اما سال گذشته ما تجربه خوبی داشتیم و دیدیم که بعضی از این شبکهها مثل اتاق فرمان و اتاق جنگ عمل کردند و دائماً در حال انجام تحریکاتی بودند.
وزیر ارشاد تاکید کرد: تا وقتی که شبکههای خارجی چنین مشی داشته باشند طبیعی است که ما به آنها اجازه فعالیت در ایران را نمیدهیم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص ایجاد پست قائم مقامی شعر در وزارت ارشاد گفت: به هر حال این دستور آقای رئیس جمهور است و باید آن را اجرا کنیم. ساختار تشکیلاتی وزارت ارشاد در حال نهایی شدن است و ما سرگرم رایزنی با معاونت مدیریت منابع انسانی ریاست جمهوری هستیم و نیاز است که احکام جدیدی برای مسئولان جدید صادر شود.
حسینی درباره ضوابط جدید چاپ و نشر هم گفت: کلیات این ضوابط مشخص شده و هیئتی 5 نفره بر نحوه اجرای این ضوابط نظارت میکنند و کاملاً مشخص است که ما چه حمایتهایی از نویسندگان میکنیم. سیاستگذاریهای کلان مشخص است و چیز مبهمی ندارد. البته آن 5 نفر را وزارت ارشاد تعیین نمیکند و این افراد باید به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسند.
وی درباره محل برگزاری نمایشگاه کتاب هم گفت: بعد از اینکه قرار شد نمایشگاه کتاب در محل دائمی نمایشگاهها برگزار نشود قرار بود شهرداری تهران اقداماتی را برای تامین محل جدید انجام دد و دوستان ما در وزارت ارشاد منتظر نتیجه این اقدامات بودند اما ظاهراً کار جدی صورت نگرفته است.
حسینی از ورود جدی دولت برای تامین محل برگزاری نمایشگاههای بینالمللی کتاب تهران خبر داد و گفت: مقدمات این کار در دولت فراهم شده و انشاء الله در مراسم افتتاحیه که رئیس جمهور نیز حضور خواهند داشت این بحث را به صورت جدی دنبال میکنیم.
وی افزود: ما مرتباً با بحث برگزاری نمایشگاه درگیریم؛ نمایشگاه کتاب، نمایشگاه قرآنی و نمایشگاه رسانههای دیجیتال از جمله اینها هستند و اگر جای مناسبی باشد مسلماً برنامههای مختلفی هست که اجرا شود .از این جهت فکر میکنیم تهران نیاز به یک محل دائمی دارد.
وزیر ارشاد ادامه داد: ما هر ساله برای برگزاری نمایشگاه کتاب با مشکلاتی مواجهیم از برق و آب و تلفن گرفته تا مسائل دیگر که باید با 47 نهاد آنها را هماهنگ کنیم.
وی در عین حال تاکید کرد: در حال حاضر در بین جاهایی که هست مصلی بهترین جاست ولی جای آخر نیست. آن طوری که به ما اطلاع دادند اقدام جدی برای آماده سازی شهر آفتاب هم صورت نگرفته است و فکر میکنیم باید با دوستان در شهرداری تهران و شورای شهر جلسهای بگذاریم که اگر آنها مصمم نبودند خود دولت به این حوزه وارد شود.
نظر شما