به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی امروز در دیدار با اعضای انجمنهای صنعتی کارگران ساختمانی، گفت: در مجلس فضای همدلانه ای برای رفع مشکلات کارگران وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در آستانه روز کارگر و در نشست با انجمن های صنعتی کارگران ساختمانی ضمن تبریک این روز، اظهار داشت: امیدواریم این نشستها یک تبادل نظر اجرایی برای حل مشکلات طبقه ارزنده کارگران باشد.
لاریجانی با اشاره به نشست امروز افزود: اینکه امسال این نشستها را زودتر آغاز کردید را به فال نیک می گیریم زیرا یک دوره ای است که باید از این فضا استفاده کرد و مسائل و مشکلات بخشهای کارگری را با دقت دید و علاج کرد.
وی تصریح کرد: تردید وجود ندارد که طبقه کارگر یک طبقه ممتاز برای تولید و تاثیرگذار در سرنوشت کشور است. برای اینکه کشور توسعه و رشد پیدا کند این قشر باید با روحیه شاداب کار کند و آنها بتوانند وضعیت آینده خود را پیش بینی کنند، اگر هر کدام از این مولفه های مهم کاری آنها دچار گسستی شود می تواند در روحیه کاری آنها تاثیر بگذارد.
رئیس مجلس تاکید کرد: در حال حاضر مهمترین مسئله ای که در دنیا به عنوان رشد تولید مطرح است بهره وری است که باید به آن توجه کرد. نیروی انسانی اثرگذارترین مولفه در افزایش بهره وری است و یک بخش دیگر آن نیز شادابی در کار است و اگر کسی بداند برنامه کاری وی چیست و زندگی او چگونه می گذرد و شرایط آینده خود و خانواده اش چگونه است به طور طبیعی این امر در کارش تاثیرگذار خواهد بود.
لاریجانی با بیان اینکه بخش دیگر مشکلات طبقه کارگر به قوانین و اجرای آنها مربوط می شود، ادامه داد: نمایندگان حامی قشر کارگر در مجلس حضور دارند که از همه ظرفیتها استفاده می کنند تا بتوانند مشکلات این قشر را حل کنند و آنچه مهم است پدید آوردن کارهای کارشناسی برای این امر است.
وی افزود: باید در این جلسات بتوانید موضوعات مختلف مربوط به قشر کارگر را به یک برنامه کاری تبدیل کنید تا آن را بتوانید در مجلس مطرح کنید و نمایندگان نیز حمایت کنند و درنتیجه بخشی از کار که مربوط به قانون است، مرتفع شود.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: در فرصتی که اکنون در مجلس وجود دارد و برنامه 5 ساله پنجم توسعه نیز در دست بررسی است برخی از مسائل را می توان در قالب برنامه مطرح کرد.
لاریجانی گفت: این فرصت خوبی است که ظرف 20 روز یا یک ماه آینده بحث برنامه پنجم توسعه در مجلس کاملا عملیاتی می شود، درنتیجه هرچه کار کارشناسی در این زمینه انجام شده باشد کمیسیونهای تخصصی مجلس می توانند از این ظرفیت کارشناسی استفاده کنند و به حل برخی مشکلات کمک نمایند.
وی خاطرنشان کرد: شاید بتوان برخی از مسائل که در خود قانون کار وجود دارد و دست و پاگیر نیز است را هم اصلاح کرد تا زمینه برای اینگونه امور فراهم شود.
رئیس مجلس اظهار داشت: من تایید می کنم که اینگونه انجمن های صنفی می توانند کمک کنند و راه را برای رایزنی های تخصصی باز نمایند. اینگونه نشستها که از درون آن یک قاعده مندی برای کار صنفی بوجود آورد کمک می کند که مجلس اگر بخواهد نظر کارشناسی یک قشری از کارگران را بگیرد بداند با کجا تماس بگیرد و خود شما نیز می توانید در این نشستها ایده های جدید را مطرح کنید.
لاریجانی اضافه کرد: ما از این فکر که انجمن های صنفی فعال شوند حتما حمایت می کنیم و آن را برای کشور مفید می دانیم. این تشکل ها هم در مقام تقنین مفید است و هم در مقام اجرا، به نحوی که در بحث سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و سهام عدالت اگر این تشکلها وجود داشته باشند راحت تر می توان کارها را انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: این ظرفیت در مجلس وجود دارد و علاقمندی نیز در نمایندگان است و آنچه که باید کمک شود موتور فکری است که باید ایده هایی را کارشناسی شده با مجموعه مقدورات کشور تدارک کند و آنها را به مجلس بیاورند.
رئیس مجلس گفت: روش دوم اجرا است و البته فکر می کنم سهم آن زیادتر از خود قانون است و در این بخش باید کمک کرد که ساز و کار اجرایی درست تر تدوین شده و سریعتر انجام شود و مجلس نیز می تواند بر آن نظارت کند. من به شما اطمینان می دهم فضای مجلس واقعا فضای همدلانه ای برای حل مسائل شما است و نمایندگان علاقمند هستند با این رویکرد که شما یک قشر فهیم و ارزشمند برای چرخه توسعه کشور هستید کمک کنند.
لاریجانی گفت: توصیه می کنم در برنامه پنجم توسعه که در مجلس در حال بررسی است مولفه های مهمی که می تواند مشکلات قشر کارگر را حل کند تدارک ببینید و پیشنهاداتی را به مجلس و کمیسیون های تخصصی جهت عملیاتی کردن آن ارائه نمایید.
نظر شما