به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام صناعی افزود: کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد و دارای بیشترین و گسترده ترین بیابانهای جهان است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت زمین از نوع خاک، پوشش گیاهی، رطوبت خاک، تاثیر کوهستان و نیز منابع آب از دیدگاه مهار آب های سطحی و برداشت بی رویه از آن، ایجاد سدها و انحراف مسیر رودخانه ها، کم بارشی و خشکسالی از عوامل مستقیم بر ایجاد پدیده گرد و خاک می باشد گفت: عوامل فوق به همراه حرکت صعودی هوای ناشی از سامانه های جوی، انتقال قایم ذرات گرد و خاک معلق به ترازهای بالاتر جو را فراهم کرده و مناطق وسیعی را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی در ارتباط با گسترش این پدیده ها افزود: توفان های ایجاد شده در خاورمیانه به ویژه در روی عراق، سوریه، کویت، شرق اردن و بخش های از شمال شبه جزیره عربستان اتفاق می افتد که بخش قابل توجهی از گرد و غبار آنها به سوی ایران به حرکت در می آید.
رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه مرکز پیش بینی منطقه ای با استفاده از ماهواره یکی از محورهایی است که در این جلسه دنبال خواهد شد گفت: با استفاده از سیستم های بروز ارتباطی می توان حوادث بارندگی و رطوبت را پایش و سپس اطلاعات را در اختیار مدیران تصمیم گیر کشورها قرار داد.
اجلاس چهارجانبه با هدف آمادگی مقابله با آثار زیانبار پدیده گرد و غبار هشتم و نهم اردیبهشت ماه جاری در استانبول برگزار میشود.
نظر شما