به گزارش خبرگزاری مهر، "روسیلند جردن" گزارشگر شبکه الجزیره در گزارشی از ایالت می سی سی پی آمریکا گفت: واشنگتن و تهران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون روابط رسمی با هم نداشته اند، اما آمریکاییها و ایرانیها در برخی موارد مسائل مشابهی دارند.
این شبکه می گوید: برای نمونه پزشکان در دو کشور برای ایجاد بهداشت برابر در مناطق روستایی تلاش می کنند و اکنون محله ای بنام "گرینوود" در جوار دلتای می سی سی پی در حال یادگیری این برنامه از ایرانیها هستند که آنها چگونه با موفقیت برنامه بهداشتی در روستاها را پیاده کرده اند.
این شبکه می گوید: دکتر آرون شیرلی خواستار ایجاد یک شبکه بهداشت منازل در سراسر منطقه فقیر نشین دلتاست. ساکنان جوامع محلی به عنوان کارکنان بهداشت برای کمک به برطرف کردن نگرانی های پزشکی همسایگانشان آموزش داده می شوند.
روسیلند جردن در ادامه می گوید: اما دکتر شیرلی این مفهوم را خود اختراع نکرده بلکه این شیوه ای است که ایرانیان در سال 1980 از آن بهره می جستند و با استفاده از این برنامه به مناطق روستایی کمک های بهداشتی می کردند.
در ادامه خبرنگار الجزیره می گوید: هم اکنون بیش از 17 هزار خانه بهداشت در حال خدمت رسانی به قریب به 20 میلیون نفر در مناطق روستایی ایران هستند و این برنامه توانسته 70 درصد از مرگ و میر کودکان را کاهش داده و واکسیناسیون در هر لحظه ای در دسترس است.
جردن می گوید: دکتر شرلی در سال 2009 با کمک دکتر شهبازی همکار ایرانی خود از دانشگاه شیراز دیدن کرد تا ببیند آیا ایرانیان می توانند به این منطقه کمک کنند یا خیر؛ منطقه ای که در آن فلج اطفال حداقل 50 درصد از میانگین ملی بالاتر است و چاغی و بیماری قلبی دنیز در آن شایع است.
روسیلند با این گفته که این همکاری "یک رویای مشترک برای زندگی بهتر مردم در قلب آمریکا" است برنامه خود را پایان می دهد.
نظر شما