حجت الاسلام داوود رنجبران امروز چهارشنبه در نشست خبری پنجمین جشنواره حکمت مطهر با رویکرد ویژه نقد متون اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در زمینه اختصاص روز آزاداندیشی در تقویم فرهنگی دانشگاهی گفت: در آخرین جلسه شورای فعالیتهای قرآنی که یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است روز میلاد حضرت رضا (ع) به عنوان روز آزاداندیشی در تقویم فرهنگی دانشگاهها انتخاب شد.
وی با بیان اینکه در مباحث علوم انسانی که در دانشگاهها به آن پرداخته می شود به بازخوانی نظرات شهید مطهری نیازمندیم گفت: یکی از دلایلی که باعث شد تا در این دوره به عنوان رویکرد ویژه توجه شود نگاه ویژه استاد مطهری به علوم انسانی است که اجرای آن از طریق برپایی کرسی های آزاد اندیشی میسر می شود.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: منظور شهید مطهری از نقد، غربالگری اندیشه ها بود تا نقاط مثبت و منفی از یکدیگر جدا شوند و بتواند نیاز جامعه را برآورده کند و همانطور که می بینیم اندیشه های استاد مطهری اثرگذار است.
وی افزود: طبق نظر استاد شهید مطهری که رویکرد و نگاه ویژه ای نسبت به نقد بنیانهای فکری و اندیشه ای غرب داشت اگر کسی بخواهد نظریه مخالفی را بیان کند هیچ اشکالی ندارد به شرط اینکه بوی خیانت ندهد.
جایزه رئیس جمهوری برای برگزیدگان جشنواره حکمت مطهر
وی گفت: مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره حکمت مطهر در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور شخصیتهای علمی و فرهنگی و با مشارکت ستاد بزرگداشت سی و یکمین سالگرد شهید مطهری، معاونت فرهنگی نهاد، معاونت امور اساتید و دروس معارف اسلامی نهاد، وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار می شود.
رنجبران افزود: در بخشهای مسابقه این جشنواره در قسمت کتابخوانی 21 هزار نفر از دانشجویان در گروههای مختلف شرکت کردند. در بخش مقالات 9 هزار مقاله دانشجویی از دانشجویان به دبیرخانه ارسال شده است و در بخش اساتید هم 44 مقاله و 5 پایان نامه که حاصل آن انتشار 4 جلد کتاب می شود ارسال شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مراسم پایانی این جشنواره از 35 نفر از برگزیدگان تقدیر می شود همچنین پنج نفر از اساتید و دانشجویان جایزه ویژه مطهر را که توسط ریاست جمهوری به این جشنواره اختصاص داده شده است دریافت می کنند. البته این چهارمین دوره ای است که جایزه مطهر به دانشجویان و اساتید اهدا می شود.
کرسیهای آزاد اندیشی اساتید سکولار را رو می کند
معاون فرهنگی نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به بحث وجود اساتید سکولار در دانشگاهها خاطرنشان کرد: با توجه به فضای علمی دانشگاهها کرسیهای آزاداندیشی بهترین راهی است که مسیر را برای غربالگری و تجزیه و تحلیل اندیشه ها فراهم می کند. اساتیدی که در این فضا با مارک سکولاری می خواهند نظر خود را بیان کنند و در یک فضای آزاد به گفتگو بپردازند این فضا را آسیب زا خواهند کرد.
به گزارش مهر، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره حکمت مطهر 11 اردیبهشت ماه برگزار می شود و در این مراسم از برگزیدگان جشنواره در سه بخش کتابخوانی، مقالات دانشجویی و مقالات اساتید تقدیر می شود.
نظر شما