۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۷:۴۶

آیت الله جوادی آملی:

بقای حوزه در حفظ استقلال آن است/ واردات علمی بیشتر از صادرات است

بقای حوزه در حفظ استقلال آن است/ واردات علمی بیشتر از صادرات است

قم - خبرگزاری مهر: آیت الله جوادی آملی بر حفظ استقلال حوزه تأکید کرد و آن را موجب بقای حوزه‌های علمیه دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عبدالله جوادی آملی ظهر پنج‌شنبه در ششمین اجلاس اساتید مدارس علمیه قم، نظام اسلامی را نتیجه تلاش حوزه علمیه دانست و اظهار داشت: حوزه علمیه موظف است برای حفظ نظام تلاش کند و برای این منظور باید نیازهای آن را در حوزه نظری و عملی برآورده کند.

وی افزود: البته برکت حوزه در گذشته به واسطه استقلال آن بوده ‌است و اکنون نیز بقاء حرکت حوزه در حفظ این استقلال است.

استاد برجسه حوزه با بیان این که همراهی بخشی از حکومت صفوی موجب ثبت آن برگ زرین در تاریخ شیعه شد، گفت: اکنون که نظام کاملا با حوزه همراه است باید حرکت بزرگی انجام شود.

واردات علمی بیشتر از صادرات است

آیت الله جوادی آملی اظهار داشت: در کشور ما واردات علمی به دلیل غرب‌گرایی بیشتر از صادرات آن است.

وی با بیان این که حوزه مغز متفکر جهان تشیع است، گفت: اگر استقلال داشته باشیم صادرات علمی ما بیشتر از این خواهد شد. 

وی گفت: عده‌ای فکر می‌کنند هر انسان غربی فیلسوف است حال آنکه بسیاری از نظرات کانت که غربی‌ها تا این اندازه به او می‌بالند مردود است.

این استاد حوزه علمیه با انتقاد از طلاب اظهار داشت: برخی طلبه‌های جوان پس از یک یا دو بار تدریس مکاسب، فکر می‌کنند دیگر کار علم آموزی تمام شده است.

آیت الله جوادی آملی افزود: اولین روز جهل انسان روزی است که خود را فارغ‌التحصیل بداند.

مفسر بزرگ قرآن کریم با بیان این که ده بار رسائل و کفایه درس دادن، استفاده از سرمایه گذشتگان است خاطر نشان کرد: وقتی طلبه‌ای یک بار کتابی را تدریس می‌کند یعنی فهمیده است و بعد از آن باید مطلبی اضافه کند و یا تألیفی داشته باشد.

وی از طلبه‌های مستعد خواست تا دیر نشده است از توانایی خود استفاده کنند چرا که هر شخصی نسبت به این قابلیت‌ها مسئول است.

این استاد حوزه علمیه با اظهار این مطلب که نمی‌شود کسی اهل علم باشد و تألیفی نداشته باشد، اظهار داشت: اکثر کتاب بزرگان ما بین سن40 تا 60 سالگی نوشته شده است و بعد از این سن دیگر انسان توانایی لازم را ندارد.

راهی که می‌رویم از راه علمای گذشته متفاوت است

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه راهی را که می‌رویم از راهی که علمای گذشته می‌رفتند تفاوت دارد، خاطرنشان کرد: علامه مجلسی در ابتدا 100 هزار شاگرد تربیت کرد و در آخر عمر گفت "هرگز آن شخصی را که می‌خواستم پیدا نکردم".

مفسر بزرگ قرآن کریم در ادامه اظهار داشت: اکثر ما وقتی می‌خواهیم شخصی را از دریافت رشوه منع کنیم او را زاهدانه و عابدانه توصیه می‌کنیم اما آنچه مجلسی اول مد نظر داشت منش عارفانه بود.

وی با بیان اینکه شخص عارف ذات هر چیز را درک می‌کند گفت:  به همین دلیل نصایح و توصیه‌های انسان عارف تأثیر دارد.

این استاد برجسته حوزه علمیه اظهار داشت: هنگامی که مسئولی به سراغ ما می‌آید و ما او را عالمانه و عابدانه توصیه می‌کنیم باید بدانیم که از این توصیه‌ها زیاد گفته می‌شود ولی توصیه‌ای اثر دارد که عارفانه باشد.

آیت الله جوادی آملی در پایان عالمان را وارث انبیا دانست و گفت: وراثت مادی زمانی به ارث می‌رسد که مورث مرده باشد اما ارث معنوی زمانی منتقل می‌شود که وارث مرده باشد پس باید بر منیت‌ها غلبه کنیم تا مورد عنایت واقع شویم.

کد خبر 1073572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha