به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محرابیان در مراسم راه اندازی کارخانه تولید سیمان سیستان با ظرفیت سالانه یک میلیون تن گفت: با افتتاح این واحد سیمانی در نقطه مرزی کشور، ظرفیت تولید این محصول در کشور از 34 میلیون تن در سال 84، اکنون با یک جهش بینظیر به حدود 71 میلیون تن در سال رسیده و با افتتاح چند پروژه سیمانی دیگر در مناطق مختلف کشور طی سال جاری، ظرفیت تولید این محصول به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه هماکنون این بخش، از رشد و شکوفایی مناسبی برخوردار است افزود: در سال گذشته برای نخستین بار 5/5 میلیون تن صادرات سیمان داشتهایم و امسال نیز با این میزان تولید، قادر به صادرات 7 میلیون تن سیمان خواهیم بود.
وزیر صنایع و معادن در ادامه با اشاره به اینکه امروز ایران در تولید علم و تکنولوژی سیمان سرآمد است و می تواند در همه بخشها، به صورت خودکفا، خدمات آموزشی ارائه کند تصریح کرد: هم اکنون متخصصان ایرانی میتوانند خدمات فنی و مهندسی را در این بخش، به کارخانههای داخلی و همچنین شرکتهای ایرانی خارج از کشور ارایه کنند.
محرابیان افزود: در این راستا، طی هفته آینده، چندمین کارخانه تولید سیمان در خارج از کشور، در بلاروس کلنگزنی میشود.
وی ضمن ارزیابی مثبت از عملکرد بخش صنعت و معدن در کشور، به ویژه در وضعیت بحران اقتصادی حاکم بر جهان در سال گذشته گفت: در طول سالهای اخیر، شاخصهای صنعتی در دنیا، بطور دائم رو به کاهش بوده و این درحالی است که در ایران، طی فروردین جاری، شاخص بورس ایران رشد چشمگیری داشت و رکورد تاریخی را به ثبت رساند و برای نخستین بار شاخص رشد بورس کشور به 14 هزار واحد رسید.
محرابیان یادآور شد: بررسیها حاکی از آن است که بیش از 80 درصد رشد شاخص بورس کشور، حاصل رشد شاخص شرکتهای صنعتی کشور بوده است و این امر نشانگر آن است که در حوزه صنعت، رشد و شکوفایی خوبی وجود دارد.
کارخانه سیمان سیستان، روزانه ظرفیت تولید سه هزار و 400 تن و سالانه یک میلیون تن سیمان دارد و با احداث آن، به صورت مستقیم برای 350 نفر و غیرمستقیم برای دو هزار نفر در این استان شغل ایجاد شد.
برای احداث این واحد سیمانی، هزار و 550 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری شده است.
این واحد صنعتی با حضور رئیس جمهوری، وزیر صنایع و معادن، شماری از نمایندگان مجلس و جمعی از مسئولان کشوری و استانی، در 68 کیلومتری جاده زاهدان ـ زابل به بهرهبرداری رسید.
نظر شما