به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مرتضی مقتدایی مدیر حوزه علمیه قم در این اجلاس با تاکید بر استقلال حوزه علمیه گفت: تامین هزینه مدارس علمیه بدون کمک دولت ممکن نیست و کمکهای کنونی دولت تنها صرف تجهیز، تعمیر و ساخت مدارس میشود.
نمیشود حوزه علمیه چیزی از دولت نگیرد
وی با اشاره به انتقاداتی که به مدیریت حوزه میشود، گفت: گاهی انتقاد میکنند که حوزه استقلال خود را حفظ کند ولی اموری وجود دارد که بدون کمک دولت نمیشود آنها را انجام داد.
مدیر حوزه علمیه قم عدم دریافت پول از دولت را غیرممکن دانست و خاطرنشان کرد: نمیشود حوزه علمیه چیزی از دولت نگیرد و این هزینه کم نیز که بارها اعلام شده است صرف ساخت، تجهیز و تعمیر ساختمانهای مدارس میشود. تمام هزینه طلاب از قبیل شهریه، معیشت و غذای طلاب از طریق خود حوزه پرداخت میشود.
مشکلات مالی اساتید حوزه
آیت الله مقتدایی با اشاره به مشکلات مالی اساتید حوزه گفت: در این زمینه اقداماتی انجام شده است و در حال حاضر نیز برنامههایی در حال پیگیری است ما بیشتر از این دست ما بسته است چرا که از لحاظ بودجه دچار مشکل هستیم.
تاکید بر حفظ استقلال حوزه
در این میان آیت الله جوادی آملی استاد برجسته حوزه علمیه نیز با تاکید دوباره بر حفظ استقلال حوزه، این استقلال را موجب بقای حوزههای علمیه دانست.
حوزه علمیه موظف است برای حفظ نظام تلاش کند
آیت الله عبدالله جوادی آملی، نظام اسلامی را نتیجه تلاش حوزه علمیه دانست و اظهار داشت: حوزه علمیه موظف است برای حفظ نظام تلاش کند و برای این منظور باید نیازهای آن را در حوزه نظری و عملی برآورده کند.
وی افزود: البته برکت حوزه در گذشته به واسطه استقلال آن بوده است و اکنون نیز بقاء حرکت حوزه در حفظ این استقلال است.
استاد برجسته حوزه با بیان این که همراهی بخشی از حکومت صفوی موجب ثبت آن برگ زرین در تاریخ شیعه شد، گفت: اکنون که نظام کاملا با حوزه همراه است باید حرکت بزرگی انجام شود.
تاکید بر صادرات علمی توسط حوزه های علمیه
آیت الله جوادی آملی با انتقاد از واردات علمی در کشور اظهار داشت: در کشور ما واردات علمی به دلیل غربگرایی بیشتر از صادرات آن است. حوزه مغز متفکر جهان تشیع است و اگر استقلال داشته باشیم صادرات علمی ما بیشتر از این خواهد شد.
این استاد حوزه علمیه با انتقاد از طلاب اظهار داشت: برخی طلبههای جوان پس از یک یا دو بار تدریس مکاسب، فکر میکنند دیگر کار علم آموزی تمام شده است. اولین روز جهل انسان روزی است که خود را فارغالتحصیل بداند.
لغو تعطیلی مدارس علمیه در فصل تابستان
همچنین در این اجلاس حجتالاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز و مفسر قرآن کریم ضمن انتقاد از تعدد تعطیلات در حوزه علمیه خواستار لغو تعطیلی مدارس علمیه در فصل تابستان و روزهای پنجشنبه شد.
وی با بیان اینکه تعطیلات حوزه باید کاهش پیدا کند گفت: چرا باید پنجشنبهها و تمام تابستان درسهای حوزه تعطیل باشد.
قرائتی با تأکید بر لزوم توجه بیشتر حوزه به علوم قرآنی گفت: ما قرآن را کنار گذاشتهایم و درس اخلاق میدهیم و به همین دلیل گاهی در این درسها به بیراهه میرویم. حوزه پیش از این قرآنی نبود ولی روز به روز قرآنیتر میشود. قرآن و نهجالبلاغه باید بیش از این تقویت شود و پرداخت بخشی از شهریه منوط به یادگیری این دو کتاب باشد.
20 هزار طلبه جوان غیر ملبس در کشور داریم
استاد تفسیر قرآن خواستار استفاده از ظرفیت طلاب جوان شد و اظهار داشت: 20 هزار طلبه جوان غیر ملبس در کشور داریم که دیپلم داشته و درس طلبگی میخوانند و از اینها میتوان به نحو احسن استفاده کرد.
نظر شما