استاندار گیلان قبل از عزیمت به آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهرافزود: در این سفر هیئتی ایرانی با مقامات مختلف جمهوری آذربایجان همچون وزیر کشور، وزیران بازرگانی و اقتصادی دیدار خواهند داشت و مسائل مربوط به دو کشور مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
روح الله قهرمانی چابک افزود: برگزاری این گونه سفرها در تعمیق و گسترش هر چه بیشتر روابط همه جانبه دو کشور بسیار موثر خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه دو کشور فرصتها و ظرفیتهای زیادی برای افزایش روابط خود دارند، اظهار داشت: شرایط مطلوبی برای گسترش روابط در دو کشور وجود دارد که باید از این فرصت نهایت استفاده و بهره برداری انجام شود.
استاندار گیلان همچنین با اشاره به حضور هیئت ایرانی در این سفر گفت: افزایش مبادلات تجاری، اقتصادی و مراودات مرزی بین دو کشور بویژه با استان گیلان با توجه به همسایگی با آذربایجان موجب توسعه و آبادانی منطقه خواهد شد.
وی در ادامه از ایجاد مرکز تجاری ایرانیان در باکو خبر داد و افزود: با فراهم کردن زمینه های لازم از سوی دولت و مهیا کردن بستر های مورد نیاز، با همکاری بخش خصوصی و تعاون، تأسیس شرکتهای سرمایه گذاری مشترک ( هلدینگ ) یکی از برنامه های مطرح در این سفر خواهد بود.
کارخانه فرآوری و بسته بندی چای از سوی بخش خصوصی در جمهوری آذربایجان تاسیس می شود
قهرمانی چابک همچنین از تاسیس مشترک کارخانه فرآوری و بسته بندی چای از سوی بخش خصوصی در جمهوری آذربایجان خبر داد و اظهارداشت: با توجه به صادرات فله ای چای به کشورهای همسایه با تاسیس این کارخانه، چای با بسته بندی مناسب صادر می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به حمل و نقل کالا در دو کشور، تأسیس شرکتهای حمل و نقل زمینی از سوی بخش خصوصی از دیگر برنامه های سفر به جمهوری آذربایجان است.
استاندار گیلان همچنین با توجه به وجود بنادر فعال در دو کشور عنوان کرد: توسعه و راه اندازی خطوط کشتیرانی مسافری، گردشگری و باری در بنادر کشورهای حاشیه دریای خزر بسیار با اهمیت است.
وی ضمن تأکید بر همکاری های دوجانبه دو کشور در بخشهای جلوگیری از آلودگی دریا، تجسس و نجات اظهار داشت: دریای خزر بعنوان بزرگترین دریاچه دنیا، دریای بسته ایست که تنها از طریق کانال ولگا به آبهای آزاد ارتباط دارد و در سالهای اخیر بدلیل عدم توجه برخی از کشورها با مشکلات زیست محیطی فرامرزی مواجه بوده و با توجه به امضای کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر، پنج کشور ساحلی باید با همکاری و اجرایی کردن پروتکلهای این کنوانسیون در جهت حفظ این زیست بوم جهانی تلاش کنند.
قهرمانی خاطر نشان کرد: برپایی نمایشگاههای تخصصی جمهوری اسلامی ایران از سوی بخش خصوصی در باکو، ایجاد مناطق صنعتی، تجاری مشترک با نواحی اقتصادی لنکران، آستارا و کورا از دیگر اهداف سفر به آذربایجان است.
وی گفت: گفتگو در خصوص انجام تعهدات هر یک از کشورهای عضو کریدور حمل و نقل شمال و جنوب و غرب و شرق در تکمیل و راه اندازی از برنامه های دیگر سفر به آذربایجان خواهد بود و تشکیل کارگروه منطقه ای و تخصصی، با نواحی اقتصادی جنوب جمهوری آذربایجان ( لنکران، آستانه و کورا ) در دستور کار قرار دارد.
کاهش تعرفه های موجود برای ورود کالاهای جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان
استاندار گیلان همچنین از کاهش تعرفه های موجود برای ورود کالاهای جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان با ایجاد تعرفه های ترجیهی خبر داد و اظهار داشت: شبانه روزی کردن فعالیت گمرکات دو کشور به منظور تسهیل و سریع در امر تخلیه و بارگیری کالا و کاهش زمان انتظار تجار از دیگر موارد قابل مطرح در این سفر است.
وی با اشاره به قانون لغو رویداد برای اتباع جمهوری آذربایجان گفت: با توجه به این اقدام ارزشمند دولت ایران، دولت جمهوری آذربایجان نیز باید اقدام مشابه را انجام دهند.
قهرمانی چابک از اخذ توافق آذربایجان در خصوص ساخت پل عابر پیاده و ماشین رو در آستارا برای ارتباط آسان با جمهوری آذربایجان خبر داد و خواستار دوطرفه شدن بازاچه مرزی آستارا با ایجاد بازارچه مرزی در طرف جمهوری آذربایجان شد.
در این سفر مسائل اقتصادی، تجاری و سیاسی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
نظر شما