۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۳۱

بیات خبر داد:

9 پروژه پتروشیمی اجرا می شود / تولید 14.5 میلیون لیتر بنزین در کشور

9 پروژه پتروشیمی اجرا می شود / تولید 14.5 میلیون لیتر بنزین در کشور

تبریز - خبرگزاری مهر: معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ایران از اجرایی شدن 9 پروژه بزرگ پتروشیمی در کشور طی سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، عبدالحسین بیات یکشنبه شب در نشست خبری سومین همایش مدیران و متخصصان صنعت نفت کشور در تبریز افزود: واحد تولید کلر و پی وی سی (PVC ) پتروشیمی الوند، واحد NF3 پتروشیمی بندر امام، طرح تولید پلی اتیلن سنگین پتروشیمی امیرکبیر ماهشهر، واحد پلی استایرن مقاوم دو پتروشیمی تبریز، طرح تولید آمونیاک و اوره پتروشیمی پردیس عسلویه، قطعه نخست خط لوله انتقال اتیلن غرب، طرح تولید الفین پنجم پتروشیمی مروارید عسلویه، طرح تولید پلیمر پتروشیمی کرمانشاه و فجر دو پتروشیمی ماهشهر، 9 پروژه ای است که شرکت صنایع پتروشیمی ایران در دست اجرا دارد.

عبدالحسین بیات خاطرنشان کرد: با تکمیل کارهای اجرایی پتروشیمی کاویان، به احتمال فراوان این مجتمع تا سال آینده مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

وی حجم سرمایه گذاری در واحدهای در دست اجرا را 5.2 میلیارد دلار با ظرفیت تولید 10 میلیون و 500 هزار تن محصول اعلام و خاطرنشان کرد: با راه اندازی این واحدها، سه هزار فرصت شغلی ایجاد می شود.

برنامه ریزی برای تولید 44 میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ایران همچنین از برنامه ریزی این شرکت برای تولید 44 میلیون تن انواع محول پتروشیمی در کشور خبر داد.

وی یادآور شد: ظرفیت نصب شده واحدهای پتروشیمی کشور 49 میلیون و 500 هزار تن است که پارسال 34 میلیون تن مواد پتروشیمی تولید و امسال تولید 44 میلیون تن در برنامه است.

وی، دلیل اختلاف تولید و ظرفیت واحدهای پتروشیمی کشور را ناشی از کمبود خوراک تعدادی از واحدها و بروز مشکلات فنی و مدیریتی دانست.

توانایی تولید روزانه 14.5 میلیون لیتر بنزین در کشور

بیات در ادامه میزان تولید بنزین توسط صنعت پتروشیمی کشور را 14 میلیون و 500 هزار لیتر اعلام کرد و گفت: سه مجموعه آروماتیکی بندر امام، بوعلی و نوری (برزویه) قادر به تولید بنزین هستند.

وی با تاکید بر اینکه بنزین تولیدی از واحدهای پتروشیمی کشورمان در کلاس مرغوب طبقه بندی می شوند، اظهار داشت: این در حالیاست که متوسط مصرف بنزین در ایران 65 میلیون لیتر اعلام شده است.

پیش راه اندازی طرح توسعه پتروشیمی تبریز در تیر امسال

بیات همچنین از پیش راه اندازی واحد دوم پلی استایرن مقاوم به عنوان طرح توسعه پتروشیمی تبریز تا تیر ماه امسال خبر داد.

وی ظرفیت تولید سالانه این واحد را 54 هزار و 300 تن اعلام کرد و گفت: با راه اندازی این واحد برای 30 نفر فرصت شغلی ایجاد می شود.

وی یادآور شد: محصولات واحد دوم پلی استایرن مقاوم پتروشیمی تبریز که در صنعت ساختمان و اتومبیل، ظروف یکبار مصرف و اسباب بازی کاربرد دارد، بخش اعظمی از نیاز داخلی را رفع خواهد کرد.

وی با بیان اینکه صنایع تبدیلی محصولات پتروشیمی اشتغالزایی و ارزش افزوده بالایی دارد، اظهار داشت: زمینه موجود برای توسعه صنایع پایین دستی در پتروشیمی تبریز باید با انجام مطالعات لازم مشخص شده و طرح های مربوطه اجرا شوند.

بیات در عین حال تاکید کرد: طرح های توسعه صنعت پتروشیمی با مطالعه در خصوص نیاز منطقه و توجه به امکان تامین خوراک مورد نیاز به همراه توجه به موضوع تامین آب صورت می گیرد.

خط اتیلن غرب تا سال 92 تکمیل می شود

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ایران همچنین اعلام کرد: با اختصاص بودجه لازم خط لوله انتقال اتیلن غرب تا پایان سال 92 تکمیل شده و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

بیات یادآور شد: قطعه نخست این خط لوله از عسلویه به کرمانشاه تا آخر سال جاری یا ابتدای سال بعد تکمیل می شود اما قطعه دوم از کرمانشاه تا میاندوآب که از تبریز هم عبور می کند در صورت اختصاص بودجه لازم تا پایان سال 92 تکمیل خواهد شد.

اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها پتروشیمی تبریز را سودآور خواهد کرد

این مسئول در وزارات نفت ممکن نبودن سرمایه گذاری در پتروشیمی تبریز به لحاظ مغایرت با سیاستهای اصل 44 مورد تاکید قرار داد و گفت: اجرایی شدن قانون هدفمندسازی یارانه ها این شرکت را متحول کرده و آن را سودآور خواهد کرد.

وی اظهار داشت: پتروشیمی تبریز در لیست واگذاری به بخش خصوصی قرار گرفته و از نظر قانونی قابل سرمایه گذاری نیست ولی با واگذاری آن، امکان سرمایه گذاری فراهم می شود.

بیات با بیان اینکه اطلاعات مورد نیاز سازمان خصوصی سازی در مورد شرکت پتروشیمی تبریز ارائه شده است، اضافه کرد: با ارزیابی سهام و دارایی ها، این شرکت از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

حمایت از توسعه صنایع پائین دستی پتروشیمی

معاون وزیر نفت همچنین اعلام کرد: این شرکت آماده است از سرمایه گذاری سرمایه گذاران داخلی و خارجی به منظور توسعه صنایع پائین دستی پتروشیمی حمایت کامل کند.

وی پشتیبانی مالی و غیرمالی شرکت ملی پتروشیمی ایران از سرمایه گذاران پالایشگاه ها و واحدهای پتروشیمی خصوصی را مورد تاکید قرار داد و افزود: اینکه توسعه صنایع پائین دستی و بالادستی پتروشیمی غیرمتوازن است جای سئوال دارد.

وی، حجم فروش محصولات صنعت پتروشیمی کشور طی سال گذشته را 19 میلیون تن و حجم صادرات این محصولات در همین مدت را 13 میلیون تن اعلام کرد و گفت: پتروشیمی در راستای افزایش ظرفیت مصرف داخلی در صنایع پائین دستی از توسعه این صنایع حمایت می کند.

کد خبر 1075575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha