علیرضا فرخی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز، این زیستمندان را شامل گورخرها، قوچ ها و میش ها دانست و افزود: فصل زایمان گورخرها از حدود 20 روز آینده شروع خواهد شد.
وی در رابطه با وضعیت کنونی گورخرهای منطقه بهرام گور نیز بیان کرد: با توجه به خشکسالی مهاجرت گورخرها از اوایفل فروردین ماه آغاز شده و در حال حاضر 20 راس آن در اطراف شهر بابک و 60 راس نیز در اطراف قره تپه هرات دیده شده است.
به گفته رئیس محیط زیست شهرستان نی ریز بازگشت گوخرها به منطقه حفاظت شده بهرام گور با مساعد نشدن وضعیت منطقه امکان پذیر نیست.
فرخی با اشاره به قوچ ها و میش ها عنوان کرد: تعدادی از قوچ ها و میش ها نیز در ارتفاعات بهرام گور زایمان کرده اند.
وی با اعلام اینکه پرنده ها نیز در این منطقه در حال لانه سازی هستند، افزود: در فصل تابستان آمارگیری در خصوص زایمان حیات وحش در منطقه حفاظت شده بهرام گور انجام می شود.
گورخرهای منطقه بهرام گور
به گزارش مهر، منطقه حفاظت شده بهرام گور در شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نی ریز قرار دارد و وسعت این منطقه 40 هزار و 800 هکتار و ارتفاع بلندترین نقطه آن دو هزار و 787 متر بوده و دارای آب و هوای گرم و خشک و بارندگی حدود 200 میلی متر است.
این محدوده از سال 1351 با عنوان منطقه حفاظت شده "بهرام گور" تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقه ای در کشور بوده که جمعیت قابل ملاحظه و پویایی از گورخر ایرانی را در خود جای داده است.
حضور دیگر گونه های ارزشمند نظیر کاراکال، زاغ بور، هوبره، جبیر و... ارزش اکولوژیکی این زیستگاه پهناور را دو چندان می کند و تماشای حیات وحش به خصوص گونه های در معرض تهدیدی نظر گورخر ایرانی، هوبره و زاغ بور در این منطقه به سادگی امکان پذیر است.
از چندی پیش در پی شدت گرفتن خشکسالی، این منطقه نیز با مشکلاتی در حوزه کمبود منابع آبی و غذایی برای زیستمندان منطقه مواجه شد که در پی آن گورخرهای بهرام گور مجبور شدند چند ماهی از سال را از این منطقه مهاجرت کرده و به سایر مناطق بروند.
نظر شما