به گزارش خبرگزاری مهر، در این کنفرانس چند تن از پژوهشگران برجسته فرانسوی بر له وعلیه فمینیسم سخنرانی کردند. همچنین در خلال آن، نظرات اسلام درباره مقام زن برای جمعیت فرانسوی و ایرانیان حاضر در کنفرانس تشریح شد.
نخستین سخنران این کنفرانس خانم سهیلا بوادان ، جامعه شناس و مردم شناس فرانسوی ایرانی الاصل بوده که معتقد است که نهضت فمینیستی باعث تنزل ارزش ها نزد زنان در غرب شده است.
وی بر این اعتقاد است که نهضت فمینیستی باعث کمرنگ شدن نقش پرورشی و تربیتی خانم ها در خانواده ولکن پررنگ شدن جایگاه اجتماعی زنان در کار و جامعه شده است. ضربه خوردن وظیفه مادری در دراز مدت، جوامع انسانی را به طور جدی با مشکل تربیتی مواجه ساخته و خواهد ساخت.
از نظر این جامعه شناس، جایگاه و نقش مادر گر چه بسیار رفیع و با ارزش است، ولکن در فمینیسم مورد توجه قرار نگرفته است.
سخنران بعدی خانم بریژیت وادا، رئیس فدراسیون بین المللی زنان برای صلح بوده که ضمن معرفی این فدراسیون و برنامههای مختلف آن، معتقد بود که به منظور بر طرف ساختن برخی زیان های فمینیسم و در جهت نجات جامعه، می بایست مجدداً بر روی ارزشهای اخلاقی و معرفتی در تربیت فرزندان در درون خانواده تاکید گردد.
وی معتقد است که تربیت درست در سطح خانواده، همچنین باعث ایجاد جامعه ای مستقل و سالم می شود.
خانم سونیا هرزبرون، جامعه شناس و استاد دانشگاه پاریس که از طرفداران سرسخت نهضت فمینیستی است اما معتقد بود که فمینیسم دچارانشقاق وانحرافات بسیاری گردیده است.
از نظر وی، نظریه فمینیسم نهضتی با گرایشها و تفسیرهای مختلف را بهوجود آورده که در مجموع باعث ایجاد تحول اساسی در جایگاه زنان در جامعه شده است.
از نظر خانم هرزبرون گرچه این نهضت توانست از نظر حقوقی و اجتماعی دستآوردهای مثبتی داشته باشد ولکن هیچگاه نتوانست نابرابری و تبعیض نسبت به زنان در جوامع غربی را حذف نماید. امروزه در جامعه فرانسه، زنان با شرایط کاری مساوی همواره حدود 20 درصد دستمزد کمتری نسبت به مردان دریافت میکنند.
نظر شما