۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۲:۳۱

موسی‌پور:

کتابخانه‌ها باید نیازهای علمی مردم قم را شناسایی و برطرف کنند

کتابخانه‌ها باید نیازهای علمی مردم قم را شناسایی و برطرف کنند

قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم با اشاره به جایگاه علمی قم در کشور گفت: کتابخانه‌های استان قم با شناسایی نیازهای علمی مردم به رفع نیازها اهتمام داشته باشند تا بتوانیم رشد علمی را بیش از گذشته در استان شاهد باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور شامگاه دوشنبه در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان قم که در تالار شهید زین‌الدین استانداری برگزار شد، به اهمیت جمع آوری اطلاعات و آمار دقیق از کتابخانه‌های استان قم پرداخت و اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌ها باید با گردآوری آمار دقیقی از کتابخانه‌های موجود در سطح استان کلیه اطلاعات در این زمینه را ریز به ریز مورد توجه قرار دهد و جهت تسریع در انجام کار تیم تحقیقاتی در این زمینه تشکیل شود تا آمار دقیقی از وضعیت کتابخانه‌ها و همچنین کتاب‌های موجود در استان بدست آورد.

وی عدم در اختیار داشتن اطلاعات از وضعیت کتابخانه‌های استان را قابل قبول ندانست و بیان داشت: همواره باید به این نکته توجه داشت که با داشتن آمار و اطلاعات دقیق در اسرع وقت به نتیجه خواهیم رسید.

استاندار قم تأکید کرد: باید درکار مطالعاتی تعداد کتابخانه‌های مشارکتی، نهادی، تخصصی و شخصی طبق نیازها برنامه‌ریزی شود.

حجت‌الاسلام موسی‌پور با بیان اینکه قم استانی معنوی است و از گستردگی علوم در ابعاد مختلفی بهره‌مند است افزود: درسطح استان قم کتابخانه‌های فراوانی وجود دارد که هر یک از آنها در نوع خود دارای ارزش فراوانی است که شاید تعداد بسیاری از آنها در خانه‌های شخصی باشد که باید اطلاعات این نوع کتابخانه‌های خانگی نیز جمع‌آوری شود.

موسی‌پور برضرورت تدوین طرحی ساده در زمینه گرد آوری اطلاعات کتابخانه‌ها در استان تأکید کرد و گفت: باید کتابخانه‌ها به هرصورتی که امکان پذیر است با اداره کل کتابخانه‌ها تعامل داشته باشند تا با استفاده از ظرفیت آنها طرحی ساده تدوین شود تا اطلاعات کامل در خصوص کتابخانه‌ها به دست آید.

فرهنگ کتابخوانی ترویج شود

استاندار قم رویج فرهنگ کتابخوانی در استان را مورد توجه قرار داد و گفت: برخی آمارها نباید موجب بالندگی در این زمینه شود و کتابخانه‌ها باید محلی برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی باشند و با ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان مردم را به امر کتاب‌خوانی تشویق کنند

موسی‌پور از تبدیل شدن کتابخانه‌ها به قرائت ‌خانه انتقادکرد و اظهار داشت: کتابخانه‌ها نباید فقط مخصوص مطالعه باشد زیرا مطالعه در فضاهای آرام دیگر نیز امکان پذیر است پس هدف اصلی کتابخانه‌ها بایدگسترش فرهنگ کتابخوانی باشد.

وی به مشکلات بخش‌های استان در زمینه کتابخانه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: ازعمده مشکلاتی که درزمینه فرهنگ در بخشداری‌ها وجود دارد، عدم تأمین کتابخانه مورد نیاز است که باید اداره کل کتابخانه‌های استان در این راستا بکوشد و با جذب اعتبارات در احداث کتابخانه در بخش‌ها به فعالیت بپردازد .

موسی‌پور به کتابخانه‌های الکترونیک اشاره و خاطرنشان کرد: ایجاد کتابخانه‌های دیجیتالی با توجه به تکنولوژی‌های برتر دنیا این امر نیز بسیار کار مطلوبی است اما کتابخانه‌های سنتی را باید مورد توجه قرارداد و در کنار آن به کتابخانه‌های الکترونیک نیز توجه داشت.

کد خبر 1076366

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha