به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صبح امروز و ساعاتی قبل از افتتاح آن با حضور محسن پرویز رئیس آن، محمدرضا وصفی رئیس بخش بینالملل و محمود سالاری مدیر کمیته داخلی نمایشگاه برگزار شد.
پرویز در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در همین باره و اینکه چرا امسال پیش از آغاز نمایشگاه اجازه بازدید از مصلی به خبرنگاران داده نشد، گفت: سبب تاخیر در برگزاری این نشست خبری اتفاق ناگوار درگذشت پدر وزیر ارشاد بود. چون ما میخواستیم جلسه با حضور وزیر باشد اما با این اتفاق و اینکه وزیر محترم مجبور بود در مجالس ختم پدرش حضور یابد، خواسته ما عملی نشد.
وی افزود: درباره برنامه بازدید خبرنگاران از مصلی هم منعی نبود و دستوری برای اینکه خبرنگاران نیایند، وجود نداشت . نمیدانم دوستان روابط عمومی چرا این برنامه را ترتیب ندادهاند.
رئیس نمایشگاه کتاب تهران در همان ابتدای سخنانش در جمع خبرنگاران مستقیماً به سراغ مسئله مکان این نمایشگاه رفت و آن را یکی از مسائلی برشمرد که "بخشی از انرژی مسئولان و برگزارکنندگان نمایشگاه را هدر میدهد" و گفت: قاعده این است که ما دست کم 6 ماه جلوتر از زمان برگزاری نمایشگاه تقاضاها را دریافت کنیم و جانمایی غرفهها انجام شود اما هر سال به خاطر اینکه نمیدانیم چه میزان فضا در اختیارمان قرار میگیرد، با وجود آغاز به کار شورای سیاستگذاری از ماهها قبل و بسیج نیروها در موعد مقرر، دچار مشکلاتی در زمان برگزاری میشویم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به مکاتباتی که از تیرماه 88 برای حضور مقامات عالیرتبه در افتتاحیه و اختتامیه نمایشگاه صورت گرفته است، افزود: ما از همان برنامهریزیمان را انجام دادهایم اما وقتی به زمان تحویل گرفتن محل برگزاری نمایشگاه نزدیک شدیم با پیمانکار جدیدی که در مصلی مستقر شده بود و فعالیت گسترشیافته در رواقهای آن مواجه شدیم.
پرویز در عین اینکه مسئله ساخت و ساز و توسعه مصلی را به فال نیک گرفت، بخشی از آن را متاثر از برگزاری نمایشگاه کتاب دانست و با اشاره به حذف رواقها از فضای نمایشگاهی، تاکید کرد: من به همراه وزیر ارشاد بلافاصله خدمت رئیس جمهور رفتیم و ایشان با تقبل هزینههای مربوطه توصیه کردند در شرایط موجود سازههای موقتی تشکیل و از آنها در فضاهای باز مصلی که بعضیها به اشتباه پارکینگ نامیدهاند، استفاده شود.
وی افزود: این بار بزرگ به همکاران ما تحمیل شد اما با احداث حدود 50 هزار مترمربع سازههای موقتی در شمال و شرق مصلی، بخشهای کودک و نوجوان، دانشگاهی و کمک آموزشی به این سالنها انتقال یافت.
رئیس بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عدم نفوذ آب و آسیبندیدن این سازهها را در بارندگیها اخیر تهران، نشانه کیفیت مناسب آنها دانست و تاکید کرد: نگرانی از بابت بارش و وزش طوفانهای احتمالی نداریم. ضمن اینکه فضاهای ایجادشده کنونی تسهیلات بیشتری برای بازدیدکنندگان ایجاد میکند.
پرویز با برشمردن بخشهای نمایشگاه و مکان آنها در مصلی به تسهیلات در نظر گرفته شده برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: با نظر رئیس جمهور تعدادی کارت خرید کتاب برای دانشجویان مراجعهکننده به مصلی در نظر گرفته شده و ثبت نام برای این کارتها به صورت غیرحضوری و از طریق مراجعه به آدرس اینترنتی www.tibf.net صورت میگیرد.
به گفته وی دانشجویان با پرداخت 10 یا 20 هزار تومان میتوانند این کارتهای خرید کتاب را که 20 یا 40 هزار تومان اعتبار دارند، تهیه کنند. علاوه بر این پرویز از رایزنی با شرکت پست برای ارسال رایگان کتاب از محل نمایشگاه به نقاط مختلف کشور و تا سقف 5 کیلوگرم خبر داد.
رئیس نمایشگاه کتاب تهران با توصیه به بازدیدکنندگان برای استفاده حداکثری از وسایل حمل و نقل عمومی در ایام برگزاری این نمایشگاه، به همکاری 47 نهاد مختلف با وزارت ارشاد در برپایی آن اشاره کرد و از مسئولان شهرداری تهران (به ویژه شهرداری منطقه 7)، شورای شهر تهران و به ویژه رئیس کمیسیون فرهنگی آن، بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل نمایشگاه و نیز تشکلهای مختلف نشر که مسئولیت بخشهای مختلف نمایشگاه را بر عهده دارند، قدردانی کرد.
پرویز در ادامه به ثابت ماندن هزینههای حضور ناشران در نمایشگاه پرداخت و گفت: طی 5 سال گذشته هزینههای دریافتی از ناشران داخلی برای حضور در نمایشگاه ثابت مانده و اضافه نشده است. ما همچنان اجاره بهای غرفه سال 84 را از ناشران دریافت میکنیم که این موضوع باعث افزایش تقاضا برای دریافت غرفههای بزرگتر شده و با اینکه مشکلاتی برای همکاران ما ایجاد میکند، ترجیح دادهایم روند ثابت ماندن اجاره بهای غرفهها ادامه یابد.
ادامه دارد...
نظر شما