۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۵۳

کامران دانشجو:

برنامه‌ای برای خروج دانشگاهها از تهران نداریم

برنامه‌ای برای خروج دانشگاهها از تهران نداریم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اصل و اساس کار ما جذب حداکثری اساتید متعهد و متخصص است و اصلاً پالایش در دانشگاهها در برنامه های ما مطرح نیست مگر اینکه کسی با تکرار انجام اموری از قبیل تبلیغ علیه نظام و ترویج مسائل ضد دینی اصرار بر رفتن داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با اعضای فراکسیون شاهد مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما هر خدمتی که به خانواده شهدا انجام دهیم عملاً ذره ای از دین خود را ادا کرده ایم گفت: این یک اصل اساسی و مورد قبول همگان است چرا که عزت و اقتدار ملت نشأت گرفته از خون شهدا و صبر و پایداری خانواده شهدا است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به  مسائل دانشگاهها از اساتید، دانشجویان، کارمندان متون درسی و فضای دانشگاهها به عنوان مولفه های اساسی دانشگاه یاد کرد و گفت: با توجه به فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) در جمع دانشگاهیان مبنی بر« تقدم تربیت بر تعلیم» اساتید ما هم باید امر تربیت را در کنار تعلیم و یا حتی مقدم بر آن بدارند و همانگونه که علوم مختلف را به بهترین نحو به دانشجویان انتقال می دهند در امر تربیت و انتقال مفاهیم دینی و مذهبی هم بیش از پیش کوشا باشند.

وی در ادامه افزود: اصل و اساس کار ما جذب حداکثری اساتید متعهد و متخصص است و اصلاً پالایش در دانشگاهها در برنامه های ما مطرح نیست مگر اینکه کسی با تکرار انجام اموری از قبیل تبلیغ علیه نظام و ترویج مسائل ضد دینی اصرار بر رفتن داشته باشد.

دکتر دانشجو افزود: البته ما همواره گفته ایم که انتقاد از سیاستها و عملکردها باعث پویایی می شود اما تبلیغ علیه نظام را نمی پذیریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در وزارت علوم هیچگاه طرحی مبنی بر خروج دانشگاهها از تهران مطرح نبوده است گفت: ما در رابطه با کاهش جمعیت تهران برای مقابله با زلزله احتمالی و یا هر دلیل دیگر، هیچ وقت انتقال و خروج دانشگاهها از تهران را مطرح نکرده ایم بلکه سیاست ما از آغار شروع بکار در دولت این بوده است که دانشگاههای تهران و مادر ظرفیت پذیرش دانشجویان کارشناسی خود را کاهش دهند و با توجه به افزایش شدید داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری، ظرفیت پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی این دانشگاهها افزایش یابد که با این روش خود به خود جمعیت دانشجویان در تهران و کلانشهرهای دیگر کاهش می یابد.

 وی افزود این موضع با سیاست دولت در مورد کاهش جمعیت شهر تهران همخوانی دارد و طبعاً این سیاست دنبال می شود.

دکتر دانشجو با اشاره به ضرورت گسترش مکارم اخلاقی در سطح دانشگاهها گفت: این مسئله برای ما مهم است یعنی وقتی کسی وارد دانشگاه می شود باید اسلامی بودن دانشگاهها در فضای عمومی دانشگاهها و همچنین رفتار و منش اساتید و دانشجویان مشهود باشد.

وی افزود: ملاک ما برای بحث فضای اسلامی دانشگاهها همان مواردی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و مشخص کرده و همگی ملزم به رعایت آن هستیم. ضمن اینکه مکارم اخلاقی صرفاً پوشش و حجاب نیست بلکه مهمتر از آن رفتار و منش اسلامی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود به فرمایشات مقام معظم رهبری در باره وظیفه دانشگاهیان در مواجهه با جنگ نرم اشاره کرد و گفت: طبق فرموده مقام معظم رهبری، در عرصه دانشگاهها در بحث جنگ نرم، دانشجویان افسران نظام هستند و اساتید نقش فرماندهان را بر عهده دارند و باید اذعان داشت که دانشگاهیان در اتفاقات سال گذشته در مجموع با ولایت مداری خود باعث دلسردی دشمنان شدند و در آزمون جنگ نرم تحمیلی از طرف دشمن، سربلند بیرون آمدند.

وی افزود: دانشگاهیان در این آزمون از ارزشهای انقلاب و مبانی نظام مقدس اسلامی به درستی و همه جانبه، دفاع مقدسی را انجام دادند و اعتماد بیش از پیش مردم را جلب کردند.

کد خبر 1076726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha