"بارین کایاگ اوغلو" (Barın Kayaoglu) در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به پرسشی درباره اهداف کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا برای شناسایی کشتار ارامنه در جنگ جهانی اول توسط امپراطوری عثمانی به عنوان "نسل کشی" گفت: ساده ترین توضیح برای تصویب کشتار ارامنه در جنگ جهانی اول تلاقی منافع لابیها و اعضای مجلس قانونگذاری آمریکا است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه درآمریکا در پاسخ به این پرسش که "با توجه به روابط خوب ترکیه و رژیم صهیونیستی در گذشته و تنشهای اخیر بین دو طرف، نقش لابی صهیونیستها که قبلا مخالف شناسایی کشتار ارامنه به عنوان نسل کشی بود در شرایط به وجود آمده چیست؟ گفت: من درباره میزان و نوع فعالیت لابیهای یهودی در آمریکا و طرفداران اسرائیل در تصویب این قطعنامه چیز زیادی نمی دانم، اما شنیدم که به رغم تنشهای اخیر در روابط آنکارا- تل آویو این افراد علیه تصویب قطعنامه تبلیغ کرده اند.
این دانشجوی دکترای تاریخ در دانشگاه ویرجینیای آمریکا در پاسخ به این پرسش که "با توجه به اینکه نخست وزیر ترکیه از تصویب کشتار ارامنه در جنگ جهانی اول توسط امپراطوری عثمانی اقدامی در جهت خدشه در روابط میان آنکارا-واشنگتن یاد کرده است، این اقدام چطور و تا چه حدی در روابط دو کشور تاثیر می گذارد؟" گفت که اگر این قطعنامه در صحن مجلس نمایندگان ارائه شود، شانس بسیار کمی وجود دارد که آنها قطعنامه را تصویب کنند و در صورت تصویب آن ترکیه همکاری خود را با آمریکا در زمینه توسعه، امنیت و دیپلماسی در مناطق خاورمیانه از جمله افغانستان و عراق کاهش می دهد.
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اسفند ماه گذشته مصوبه ای را با 23 رای موافق و 22 رای مخالف به تصویب رساند که در آن کشتار ارامنه در زمان جنگ جهانی دوم توسط عثمانی را نسل کشی خوانده است. همچنین قرار است که این مصوبه در صحن مجلس نمایندگان به رای گیری گذاشته شود اما این مسئله مورد اعتراض شدید ترکها قرار گرفت و افکار عمومی و مقام های این کشور به شدت به این اقدام کنگره آمریکا واکنش نشان دادند.
در همین حال در پی شناسایی کشتار ارامنه در زمان جنگ جهانی دوم به عنوان "نسل کشی" در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، ترکیه سفیر خود را در اعتراض به این امر از واشنگتن فراخواند.
نظر شما