به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، ناهید خدا کرمی ظهر چهارشنبه در حاشیه همایش 15 اردیبهشت روز جهانی ماما در جمع خبرنگاران افزود: در کشور تا کنون 50 هزار فارغ التحصیل ماما داشته ایم که از این تعداد 12 هزار در سیستم دولتی و مراکز درمانی بهداشت مشغول به کار بوده و 5 هزار نفر نیز به عنوان پژشک خانواده مشغول به کار هستند و باقی مانده این رقم درحرفه های غیر مرتبط مشغول به کار هستند.
رئیس انجمن ملی مامایی ایران تصریح کرد: ماما یک حرفه با چند ویژگی مهم است که از جمله میتوان به نجات جان مادر ونوزاد و مشکلاتی که برای زنان در این مدت پیش می آید اشاره داشت.
وی با اشاره به بیمه خدمات ماما افزود: چالش مهم دیگر، عدم پوشش بیمه خدمات ماما است که درصورت عملی شدن این خدمت ، طبق قانون هر شخصی که خدمتی را ارائه دهد در پوشش کار است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به صحبت های صورت گرفته توسط وزیر بهداشت قرار است سال آینده در خواست بیمه توسط ماما نداشته باشیم و بیمه ماما تحقق یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود : آنچه امروز باید مورد توجه قرار بگیرد قابلیت های حرفه مامایی درنظام سلامت کشور است.
وی با تاکید بر قابلیت های مامایی در کشور گفت: باید در مراکز بهداشتی درمانی ساماندهی بهداشت و درمان به صورت مخفی قرارگیرد.
وی در ادامه افزود: با افزایش ماما در سیستم بهداشت و درمان می توان تولدهای زایمان فیزیولوژیک را کاهش داد و موجب ارتقاء کیفی سلامت زنان، مادران و نوزادان شد.
خدا کرمی تصریح کرد: با حضور و افزایش ماما از تولد فیزولوژیک کاسته نشده، ارتقاء کیفی افزایش یافته و مرگ ومیر مادر کاهش می یابد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با آگاهی ماماها از علوم روز دنیا می توان ارائه خدمات بهداشت و درمان بهتری را اجرا کرد و تا سال 2015 که سال بررسی اهداف توسعه هزاره است از نتایج ارزنده ای در حوزه نظام سلامت برخوردار شد.
نظر شما