به گزارش خبرگزاری مهر ، حجتالاسلام رشاد در گفتگو با ستاد خبری همایش ملی "الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت" گفت: الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت دارای دو بعد سختافزاری و نرمافزاری است. بخش سختافزاری این الگو شامل آن چیزی میشود که باید در زندگی مردم عینیت حیات جامعه خود را نشان دهد اما بخش نرم افزاری این الگو به مسائل معرفتی و شناختی از این الگو تأکید دارد.
وی افزود: بنابراین ضرورت دارد از مباحث معرفتی، شناختی و بهره گیری از دانشهای کاربردی جدید شروع کنیم. البته استفاده از علوم و دانشهایی که در حوزه های مختلف تولید شده است میتواند بخش زیادی از خلاء های معرفتی را پر کرده و رفع نیاز کند اما به ثمر رسین این طرح بزرگ ملی نیازمند اهتمام در تولید علوم جدید و بهرهگیری از دانشهای تولید شده به صورت توأمان است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به تفاوت زمانی در اجرایی شدن الگوها و مدلها خاطرنشان کرد: در برخی طرحها و مدلها، تئوری جدید زود به فعلیت و عرصه اجرا میرسد اما در برخی دیگر به دلیل موانع مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، مسائل مربوط به تئوری و شرایط زمان فاصله زمانی بیشتری نیاز است و بعضی از تئوریها شانس پیوستن به مقام اجرا را از دست میدهند. از آن جا که الگوی پیشرفت طیف وسیعی را شامل میشود و یک کلان نظام است نمیتوان زمان و بازده مشخصی را برای اجرایی شدن تعریف کرد.
وی با اشاره بر اینکه موفقیت الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت در گرو توجه به تمام ابعاد و زوایای این الگو است تصریح کرد: نمیتوانیم بین ضلعها و ساختارهای این الگو تفاوت قائل شویم و یا یک ضلع را بر ضلع دیگر برتری دهیم. چرا که اگر هر ضلعی اجرا نشود به کل مجموعه صدمه وارد میشود و الگوی ما نتیجه بخش نخواهد بود.
رشاد با تأکید بر اینکه اضلاع نظام الگوی اسلامی- ایرانی قابل تفکیک نیست، افزود: باید نسبت به این مسئله کلنگر باشیم و هنگام تدوین، الگویی را طراحی کنیم که جامع اطراف باشد تا بتواند در مرحله اجرایی شدن تمام ابعاد و ساختار را پوشش دهد اما میتوان برخی اضلاع را مهمتر دانست که در طراحی این الگو ضلع اخلاق بسیار مهم و کلیدی است و باید به این مقوله توجه جدی شود تا دچار تغافل از این مبحث نشویم.
نظر شما