به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمدرضا طهماسبی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از پنج پیوند کلیه صورت گرفته در سال جاری، تاکنون دو مورد از بیمار مرگ مغزی دریافت شده است، افزود: از مجموع 200 بیمار دیالیزی استان، 80 نفر واجد پیوند کلیه هستند که از این تعداد 45 نفر در مراحل برنامه ریزی جهت پیوند هستند.
وی ادامه داد: 45 درصد بیماران دیالیزی استان مبتلا به دیابت و 40 درصد مبتلا به پرفشاری خون هستند.
طهماسبی کنترل بیماری ها و گسترش شیوه درست زندگی در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماریهای کلیوی مؤثر ارزیابی است و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب و افزایش وزن و به تبع آن ابتلا به بیماریهای نظیر دیابت و پرفشاری خون، زمینه را جهت بروز مشکلات و عوارضی کلیوی فراهم می کنند.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر 200 بیمار دیالیز خونی و صفاقی در سطح استان شناسایی تشکیل دادند ادامه داد: 30 درصد مبتلایان در سنین 20 تا 50 سال و همچنین 60 درصد در بازه سنی 50 تا 70 سال هستند که اکثر آنها مبتلا به دیابت و پرفشاری خون هستند.
طهماسبی 55 درصد مردان و 45 زنان درصد بیماران دیالیزی استان را تشکیل می دهند افزود: در حال حاضر 230 بیمار کلیوی تحت مراقبت پیشگیری هستند تا ضمن ارائه خدمات آموزشی و درمانی از ورود آنها به مرحله دیالیز پیشگیری شود.
وی با یادآوری اینکه در سال گذشته در مجموع برای 63 بیمار دیالیزی در سطح استان پرونده تشکیل شده است، افزود: نسبت پذیرش بیماران دیالیزی در سال گذشته نسبت به سال 87، 20 درصد و در سال 87 نسبت به سال 86 ، 30 درصد کاهش یافته است که این امر نشانگر کارآمد بودن اطلاع رسانی در پیشگیری از ورود افراد به مرحله دیالیز است.
طهماسبی تعداد پیوندهای کلیه انجام شده در سطح استان را تاکنون 370 مورد عنوان کرد و ادامه داد: در سال گذشته در مجموع 33 پیوند صورت گرفت که از این تعداد 20 مورد از طریق اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی انجام پذیرفت.
وی گفت: جهت هر پیوند کلیه، 60 میلیون ریال صرف خرید عضو و 60 میلیون نیز صرف مراحل جراحی و پیوند می شود اما در پیوند کلیه از طریق بیماران مرگ مغزی هزینه خرید توسط بیمار پرداخت نمی شود و جراحی و پیوند نیز به صورت رایگان برای بیمار انجام می شود.
نظر شما