به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجتالاسلام محسن قمی شامگاه چهارشنبه در گردهمایی مجمع طلاب و فضلای قمی حوزه علمیه که در حسینیه آیتالله مرعشی نجفی برگزار شد، اظهار داشت: رقبای ما با بهرهمندی از امکانات مدرن و وسیع فعالیتهای تبلیغی گستردهای انجام میدهند و ما نباید به واسطه فعالیتهایی که به برکت انقلاب اسلامی، امام راحل و مقام معظم رهبری در امر تبلیغ آموزههای شیعی انجام شده است مغرور شویم.
وی اضافه کرد: کارهای خوبی در این عرصه انجام شده است اما هنوز قلههای فتحنشده زیادی وجود دارد که نیاز به همت و تلاش بیشتر دارد.
معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری وظیفه طلاب و روحانیون را در نشر آموزههای شیعی بسیار خطیر برشمرد و اظهار داشت: هر طلبهای که در حوزه علمیه درس میخواند باید رسالت تاریخی خودش را بشناسد و خودش را برای مدیریت فکری جهان بشریت آماده کند.
قمی اضافه کرد: برای تحقق این مهم، طلاب باید جهانی فکر کنند، خوب درس بخوانند و عمل بکنند و برای رهبری جهان از نظر خودسازی علمی و معنوی آماده شوند.
تحولات شگرف در دانشگاه و حوزه
وی به مقایسه دستاوردها و پیشرفتهای کشور در قبل و بعد از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: در گذشته امکان تحصیل برای حدود 36 درصد کودکان 6 تا 10 سال فراهم بود اما امروز بستر ورود بالغ بر 98 درصد این گروه سنی به مدارس فراهم شده است.
وی رشد قابل توجه تعداد دانشجویان و دانشگاهها را از دیگر دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: در گذشته مقطع دکترا فقط در رشته ادبیات فارسی دایر بود اما امروز بیشتر رشتههای تحصیلی دارای مقطع دکترا هستند.
قمی تغییرات و تحولات ایجاد شده در دانشگاهها و حوزههای علمیه را شگرف توصیف کرد و یادآور شد: زمانی در مملکت به ازای هر یک میلیون نفر حدود 46 محقق وجود داشت اما امروز این رقم به 800 نفر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در گذشته تعداد مقالات چاپ شده در مجلات بینالمللی بسیار ناچیز بود اما اکنون بیشترین رشد چاپ مقالات در این مجلات متعلق با جمهوری اسلامی است.
عطش جهانیان به آموزههای شیعی
معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری در ادامه به جایگاه بینالمللی و گستردگی حوزه نفوذ جمهوری اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: امروز حل مسائل خاورمیانه بدون نظر ایران اسلامی ممکن نیست.
وی با اشاره به نقش تشیع در جهان گفت: امروز تشیع نقشی را در جهان ایفا میکند که دوست و دشمن به فعال بودن این نقش اعتقاد دارند و این مهم باعث شده که در جهان تشیع رهبران فکری برجستهای به نام سلسله جلیله روحانیت وجود داشته باشند که قدرشان را امام زمان(عج) و حضرت فاطمه(س) میدانند.
قمی خاطرنشان کرد: در کشورهای مختلف جهان مدارس علمیه برای تربیت عالمان شیعی ایجاد شده که این نشاندهنده عطشی است که در سطح دنیا برای دریافت آموزههای شیعی وجود دارد.
وی حضور بیش از 10 هزار طلبه غیرایرانی در قم برای تحصیل علوم دینی، تربیت مبلغان آشنا به زبانهای خارجه به صورت تخصصی، اعزام مبلغان به کشورهای خارجی و... را از زمینههای گسترش آموزههای شیعی در جهان عنوان کرد و در عین حال تلاشهای دشمنان برای از بین بردن این آموزهها را گسترده توصیف کرد.
حضور متراکم کفر در فضای مجازی
وی با اشاره به حضور متراکم کفر در فضای مجازی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 80 درصد فیلمهای دنیا توسط هالیوود ساخته میشود و 45 درصد از برنامههای تلویزیونی کل دنیا در آمریکا تهیه میشود.
معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: دشمنان از نظر امکانات تبلیغاتی و سختافزاری و نرمافزاری در حوزههای سینما، هنر، انتشارات، تربیت نیرو و فعالیتهای مجازی بر ما برتری دارند اما نقطه قوت ما در بنیه علمی و فکری ماست.
وی با بیان اینکه مطهری به تنهایی میتواند گفتمان مسلط را در بستر جهان به خود اختصاص دهند اظهار داشت: امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، سید حسن نصرالله و دیگر علمای برجسته هر کدام به تنهایی یک لشکر هستند.
شهید مطهری حاشیه نویس نبود
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگیهای علمی و رفتاری شهید مطهری اشاره کرد و گفت: آنچه که مطهری را به مطهری تبدیل کرد صرف نوشتن کتابها و مقالات زیاد و سخنرانیهای مختلف نبود بلکه تفکر خلاق، ایجابی و اثباتی او باعث شد که ماندگار شود.
قمی ادامه داد: شهید مطهری در همه عرصههایی که وارد شد توانست با استفاده از آموزههای دینی و مکتبی به صورت زیربنایی و بنیادی فعالیت کند. او حاشیهنویس نبود بلکه متن مینوشت.
معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری مکتب فلسفی شهید مطهری را مایه افتخار تشیع و اسلام دانست و افزود: برخی از افرادی که همزمان با شهید مطهری فعالیت میکردند چون فکرشان مثل فکر و اندیشه شهید مطهری نبود دچار التقاط شدند اما مطهری نظریه اثباتی اسلام را به خوبی تبیین کرد و یک مکتب فکری را بنیان نهاد که اکنون مایه افتخار است.
قمی با بیان اینکه بیشتر کتابهای شهید مطهری به 30 زبان دنیا ترجمه شده است، تصریح کرد: این متفکر وارسته اندیشه منسجم و هماهنگی را به جهان بشریت عرضه کرد.
وی ادامه داد: مطهری زنده است، چون امروز گفتمان جهانی دارد. برای مثال هر کسی بخواهد حقوق زن را مورد بررسی قرار دهد نمیتواند اندیشههای شهید مطهری در این موضوع را نادیده بگیرد.
حجتالاسلام قمی:
نباید از پیشرفتهای کشور مغرور شویم/ شهید مطهری حاشیه نویس نبود
قم - خبرگزاری مهر: معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: به برکت انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری فعالیتهای زیادی در امر تبلیغ آموزههای شیعی در کشور انجام شده است اما ما نباید از این فعالیتها مغرور شویم.
کد خبر 1077714
نظر شما