به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر پنجشنبه در دیدار با رئیس شورای شهر تهران و اعضای شورای عالی استانها با بیان این مطلب که مقررات دست و پاگیر باعث نارضایتی مردم میشود، اظهار داشت: این امکان وجود دارد که بسیاری از کارها به راحتی انجام شود، ولی مقررات سختگیرانه باعث شده تا مردم ناراضی شوند و کار غیرقانونی انجام دهند.
وی در ادامه مسئولیت شوراها را سنگین و حساس عنوان کرد و گفت: اعضای و رؤسای شهرداریها و شورای شهر، جمعیتی هستند که بیش از همه با مردم در ارتباط هستند و حتی مسائل مربوط به ادارات دیگر نیز گاهی به آنها مربوط میشود و عملکرد آنها باعث میشود که مردم از حکومت راضی و یا ناراضی شوند و آنان با کار خود میتوانند رابطه مردم با حکومت را درست و یا تخریب کنند.
برخورد بد با ارباب رجوع باعث نارضایتی از حکومت میشود
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به بیان عواملی که باعث نارضایتی مردم از حکومت میشود اشاره کرد و گفت: قبل از هر چیز برخورد بد با ارباب رجوع میتواند باعث نارضایتی مردم از حکومت شود و ارباب رجوع از این برخورد نامناسب تأثیر میپذیرد و این چیزی است که در حال حاضر در ادارات ما زیاد دیده میشود.
استاد برجسته حوزه علمیه افزود: همچنین در ادارات ما دیده میشود که کار مردم به امروز و فردا انداخته میشود که این خود باعث دلزدگی آنها و تخریب چهره حکومت میشود.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه مقررات دست و پاگیر در بخش ساخت و ساز در شهرداریها باعث شده تا مردم به سوی ساخت و سازهای غیر قانونی روی آوردند، ابراز داشت: وقتی مقررات سخت و دست و پاگیر شد، قانون شکنی مسلم خواهد بود.
بودجه فرهنگی در امور عمرانی هزینه نشود
وی از عملکرد شهرداریها در برخی از استانها انتقاد کرد و گفت: دیده میشود در تعدادی از استانهای کشور بودجههای فرهنگی به بخش عمرانی اختصاص داده میشود و این در حالی است که اگر مردم با فرهنگ اسلامی تربیت شوند، کار شهرداریها و دستگاههای دیگر کشور آسانتر خواهد شد و دیگر مردم قانون شکنی و هنجار شکنی نخواهند کرد.
آیت الله مکارم شیرازی در خصوص گسترش هنجارشکنیهای اخلاقی در جامعه هشدار داد و اضافه کرد: این توطئه دشمنان است که میخواهند جوانان را از مسائل فرهنگی و اخلاقی دور کنند و اگر این طور شود ما از نیروی جوانان محروم خواهیم شد و پیکره جامعه آسیب پذیر خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اسلام چهارده قرن قبل، از مشورت گفته است و اکنون در قرن حاضر بحث شوراها و لزوم کار آنها مطرح شده است، خاطر نشان کرد: مشورت یکی از پایههای مهم مسائل اجتماعی کشور است و اسلام نیز بر اساس آن بنا شده و حتی در مورد کارهای کوچک هم دستور به مشورت کردن داده است.
آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: روایات و آیات زیادی در مورد مشورت با دیگران آمده است و مصداق بارز آنها دو آیه شریفه”و امرهم شورا بینهم“ و ”شاورهم فی الامور“ است که گواه اهمیت مشورت کردن در کارها است.
قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید قم بر لزوم اجرای قوانین به صورت ساده و به دور از پیچ و خم اداری تأکید کرد و گفت: مقررات باید ساده باشد، چراکه قوانین دست و پاگیر مردم را قانون شکن خواهد کرد.
کد خبر 1077860
نظر شما