به گزارش خبرنگار مهر در قم، مهندس مجید آوری فرد عصر پنجشنبه در همایش رویکردها و چالشهای سند توسعه اشتغال استان قم با تأکید بر تدوین سند توسعه اشتغال استان گفت: اشتغال در استان قم ناپایدار و موقت است و بنگاههای اقتصادی در استان نیز به شکل بنگاههای کوچک است.
وی ادامه داد: طبق آمار، استان قم در زمینه درآمد سرانه خانوار در سال 1386 رتبه 29را درکشور داشته است که این رتبه درسال 1387 با دو پله صعود به رتبه 27 رسیده است .
وی در ادامه با انتقاد از ناموزون بودن فعالیتهای اقتصادی در استان قم ابراز داشت: در انجام فعالیتها باید یک پیوست اجتماعی وجود داشته باشد تا سایر بخشها در انجام فعالیتهای خود دچار مشکل نشوند.
آوری فرد با تأکید براینکه نباید دنبال سهم خواهی بود ابراز داشت: باید با کمک یکدیگر پتانسیلهای استان را شناسایی کنیم.
رئیس سازمان صنایع و معادن با اشاره به اینکه نرخ بیکاری دراستان قم نسبت به متوسط کشوری پائین است گفت: باید توجه شود که این نرخ بیکاری دارای پراکندگی نبوده و نرخ بیکاری در بین جوانان این استان بالا است.
وی در ادامه با بیان اینکه ما نیروی با صلاحیت داریم اما شرکت با صلاحیت نداریم گفت: دراستان قم 100 هزار اتباع بیگانه وجود دارد و فعالیت آنها در مشاغل پست نشان میدهد که نرخ مشاغل پست در استان قم زیاد است.
آوری فرد در ادامه به مهاجرت نیروهای تحصیلکرده به خارج از استان اشاره کرد و گفت: ما فضای کسب و کار در استان را برای این افراد ایجاد نکردهایم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید نگرشهایمان را تغییر دهیم بیان داشت: باید به سمتی برویم که بنگاههای اقتصادی ما سود بالایی داشته باشد و برای رسیدن به این هدف نیز باید از صنایع و تکنولوژی پیشرفته استفاده کنیم.
رئیس سازمان صنایع و معادن قم با اشاره به اینکه دانشگاهها باید نیازهای جامعه را در نظر بگیرند بیان داشت: باید دانشگاهها نیازسنجی را از خود شروع کنند و رشتههای دانشگاهی را با نیازهای روز تدوین کنند.
وی تأمین منابع برای پروژههارا مورد اشاره قرار داد و گفت: اولین راه تأمین منابع استفاده از منابع بانکی است که برای پروژههای بسیار سنگین اعتبارات زیادی لازم است که تنها از طریق بانک قابل دریافت نیست و ما باید برای تأمین منابع مالی، راههای دیگری نیز تعریف کنیم.
آوری فرد در ادامه استقرار ناموزون صنعت در قم را موجب کاهش خدمت رسانی عنوان کرد و گفت: این مسأله نمای معماری شهری را نیز دچار مشکل کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استان قم در بخش سرمایهگذاری تمامی مزیتها را دارا است گفت: ما باید به سمت استفاده از صنایع نوین برویم زیرا این صنایع دارای ارزش افزوده بالایی است و همچنین باید صنایع کوچکی را که حلقههای مفقوده صنایع دیگر هستند را در استان ایجاد کنیم تا چرخه تولید در قم کامل شود.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنایع و معادن قم گفت: بنگاههای اقتصادی در استان قم به شکل بنگاههای کوچک و اشتغال نیز ناپایدار و موقت است.
کد خبر 1078031
نظر شما