۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۸:۵۴

سنت روشن اندیشی در اسلام و غرب

سنت روشن اندیشی در اسلام و غرب

کتاب "سنت روشن اندیشی در اسلام و غرب" با عنوان فرعی "نگاه تطبیقی به مبانی فلسفه روشن اندیشی و فلسفه مشاء اسلامی" نوشته سید حسن اخلاق از سوی موسسه انتشارات امیرکبیر منتشر شد.

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: در این کتاب پس از مقدمه ای تفصیلی، نسبت روشن‌اندیشی با تاریخ فلسقه و سیر تاریخی روشن‌اندیشی پی گرفته می‌شود سپس با تعریفی از فلسفه مشاء اسلامی و نمایندگان آن از جمله ابن سینا، ابن طفیل و ابن رشد آشنا می‌شویم.

در کتاب "سنت روشن اندیشی در اسلام و غرب" تلاقی فلسفه اسلامی و فلسفه غربی در قرون گذشته مورد بررسی قرار می‌گیرد و نقش فلسفه اسلامی در روشن اندیشی غرب و پیدایش روشن‌اندیشی نشان داده می‌شود. تفحص پیرامون معنا و حدود تفکر فلسفی و عقلگرایی در دو حوزه فلسفه اسلامی و فلسفه روشن‌اندیشی و همچنین مقایسه جهان‌شناسی،‌ انسان‌شناسی، دین‌شناسی و دیگر موضوعات قابل تطبیق میان مشائیون و روشن‌اندیشان از دیگر مباحث مطرح شده در این کتاب است.

سید یحیی یثربی در مقدمه این کتاب نوشته است: [خوانندگان کتاب ] از اینکه متفکران ما الهام بخش حرکت مغرب زمین بوده‌اند دو احساس متفاوت و متضاد خواهند داشت؛ یکی احساس غرور از اینکه آنها از ما آموختند که چگونه حرکت و زندگی کنند. دیگر این احساس غم انگیز که ما که آموزگاران دیگران بوده‌ایم چرا خودمان حرکت نکرده‌ایم و به نتایجی که آنها دست یافته‌اند دست نیافته‌ایم.

سید حسن اخلاق پژوهشگری از خطه افغانستان است که با تحصیل در ایران، تحصیلات حوزوی و دانشگاهی خود را تکمیل کرده و موفق به دریافت مدرک دکتری تخصصی در فلسفه غرب شده است. وی هم اکنون در دانشگاههای ایران و افغانستان به فعالیت علمی اشتغال دارد.

کد خبر 1078217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha