۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۸:۱۷

گرافیک برنامه‌های کودک ارزش صحبت کردن ندارند

گرافیک برنامه‌های کودک ارزش صحبت کردن ندارند

فرشید شفیعی تصویرگر کتاب کودک معتقد است برنامه‌های کودک نه تنها جاذبه‌ای برای بچه‌ها ندارد بلکه برای بچه‌ها دافعه است و دکور اکثر برنامه‌های کودک شامل رنگ‌های اغراق‌آمیز و شلوغ است.

فرشید شفیعی، نقاش و تصویرگر در ارزیابی گرافیک برنامه‌های کودک تلویزیون به خبرنگار مهر گفت: برنامه‌های کودک جذابیت ندارند. به حدی ضعف وجود دارد که نمی‌توان درباره آن صحبت کرد. در حالی که برای گرافیک برنامه‌های کودک باید وقت گذاشت و هزینه کرد، ولی در حال حاضر شاهد هستیم افرادی را می‌آورند که با ساده‌ترین متریال کار می‌کنند تا هزینه زیادی در بر نداشته باشد.

وی در ادامه افزود: به عنوان مثال تعدادی یونولیت را رنگ کرده و برای دکور استفاده می‌کنند، حتی از رنگ‌های ارزان قیمت هم بهره می‌برنند. معمولاً دکور برنامه‌های کودک پر از بادکنک و رنگ‌های زیاد است. در حالی که این همه اغراق در استفاده از رنگ و بادکنک نیاز نیست. مثلاً در برنامه "فیتیله" در استفاده از رنگ اغراق شده است.
 
این تصویرگر خاطرنشان ساخت: نمی‌دانم چرا برنامه‌سازان کودک فکر می‌کنند اگر دکور شلوغ باشد، زیباتر به نظر می‌رسد و کودک را جذب می‌کند، در حالی که این مسئله باعث دافعه برای کودکان می‌شود یا افرادی را برای کار دعوت می‌کنند که کمترین پول را بگیرند و کاری ارزان انجام دهد.
 
شفیعی درباره اینکه مشکل را از کجا می‌بیند توضیح داد: به نظرم تهیه‌کنندگان برنامه‌های کودک باید دغدغه ساخت کار خوب را برای بچه‌ها داشته باشند. آنها باید سعی کنند از عوامل حرفه‌ای بهره ببرنند. قدم اول تهیه‌کننده است که باید طرح خوب ارائه دهد. اگر تهیه‌کننده افق بازی نداشته باشد نمی‌توان شروع به اصلاح کرد. به نظرم مهمترین عامل تهیه‌کننده است چرا که محصول هنری به تهیه‌کننده برمی‌گردد.
 
وی با اشاره به برنامه عروسکی "هادی و هدی" گفت: این کار واقعاً به لحاظ فضاسازی متفاوت بود اما دیگر خیلی کم برنامه‌های کودک جذاب دیده می‌شود. البته باید بگویم از منظر یک کارشناس صحبت نمی‌کنم اما به عنوان یک مخاطب که البته عام هم نیست می‌گویم فضای کارهای کودک ما دلنشین و جذاب نیست و برنامه‌های کودک حرفی برای گفتن ندارد. برخی مواقع که همراه دخترم برنامه‌های کودک را می‌بینم، ناراحت می‌شوم که چرا باید در برنامه‌های کودک تا این حد اغراق باشد، حتی انیمیشن‌هایی که ساخته می‌شود هم جذابیتی ندارند.
 
فرشید شفیعی، نقاش، تصویرگر و انیماتور ایرانی در سال ۱۳۴۷در تهران زاده شد. او کارشناس ارشد رشته گرافیک از دانشکده هنر و معماری و رشته انیمیشن از دانشگاه هنر است. او تصویرگری "سه متل، یک افسانه" نوشته‌ داوود غفارزادگان، "اسیران کوچک" و "جنگجوی کوچک" نوشته‌ طاهره ایبد، "مرغ قشنگ تپلی" سروده‌ مصطفی رحماندوست، "کلاغ ها و مزرعه پنبه"، "کلاغ ها و شکوفه ها" و "کلاغ ها و فرار" نوشته‌ افسانه شعبان نژاد، "حرکت" ، "هزارپا"، "دیشب مهتاب عروسی کرد"(مجموعه داستان)، "مرا یک دایناسور درسته قورت داده!" سروده‌ ناصر کشاورز، "نردبانی از ستاره" سروده‌ بابک نیک طلب را انجام داده است.
 
او تا کنون در چندین نمایشگاه ایرانی و بین المللی نیز به شکل انفرادی و گروهی حضور داشته است. فرشید شفیعی با تصویرگری کتاب "پیرچنگی" نوشته فریده خلعتبری از انتشارات شباویز (۱۳۸۳) به عنوان برگزیده  سال ۲۰۰۵ نمایشگاه تصویرگری "براتیسلاوا"، نمایشگاه تصویرگری "سارمده" و نمایشگاه تصویرگری "باری یرو" انتخاب شد. همین کتاب در سال ۱۳۸۴ از سوی شورای کتاب کودک برگزیده شناخته شد. جایزه سیب طلایی نمایشگاه بین المللی تصویرگری براتیسلاوا BIB در سال 2007 نیز به فرشید شفیعی تصویرگر ایرانی تعلق گرفت.
کد خبر 1078398

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha