۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۳۱

283 شرکت در منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی ثبت شد

283 شرکت در منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی ثبت شد

رشت - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی گفت: از آغاز فعالیت منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی تاکنون 283 شرکت داخلی و خارجی با حجم سرمایه گذاری 930 میلیارد ریال در این منطقه به ثبت رسیده است.

 کمال فیروز آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از مجموع شرکتهای به ثبت رسیده در این منطقه 10 شرکت خارجی و بقیه داخلی هستند.

وی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه سیاستهای جذب سرمایه های بخش خصوصی اعم از داخلی و خارجی در منطقه آزاد انزلی چقدر فعال و مشارکت سنج است، اظهارداشت: در کشور شش منطقه آزاد وجود دارد، سه منطقه قدیمی و سه منطقه جدید که در سال 82 تحت عنوان منطقه آزاد ارس، اروند و انزلی تصویب و از سال 84 فعالیتهای خود را شروع کردند.

آماده سازی زیر ساختهای مناطق آزاد بین پنج تا 10 سال زمان نیاز دارند

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اعلام اینکه آماده سازی زیر ساختهای مناطق آزاد بین پنج تا 10 سال زمان نیاز دارند، افزود: این زیر ساخت شامل جادهها، بنادر، فرودگاهها، تاسیسات شهری، خدمات شهری، آماده سازی زمین های مورد نیاز برای واگذاری و همینطور تهیه طرح جامع و راهبردی است.

وی  در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه وضعیت منطقه آزاد انزلی در مقایسه با پنج منطقه آزاد دیگر چگونه ارزیابی می شود، افزود: مناطق آزادی که در مجلس تصویب می شوند به عنوان بخشی از کشور وظایفی در جهت عمران، آبادانی ، جذب سرمایه گذار و رونق اقتصادی داشته باشد، داشتن مطالعات پایه ای امری ضروری است.

فیروز آبادی با اعلام اینکه منطقه آزاد باید ویژگی های منحصر بفردی در مقایسه با بسیاری از مناطق کشور داشته باشند، اظهارداشت: تمامی مناطق آزاد بر پایه مطالعات اولیه موقعیت یابی شده اند.

وی گفت: موقعیت جغرافیایی انزلی بیشتر به خاطر جایگاهیست که انزلی و استان گیلان در شمال کشور در نقل و انتقال کالا از شمال کشور در طول 100 سال گذشته داشته است.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی یاد آورشد: هم اکنون این منطقه سر زنجیره اصلی مسیر کریدور شمال جنوب در ایران است و این کریدور یک کریدور اقتصادی است.

وی عنوان کرد: هر منطقه ای براساس مطالعات راهبردی، یک وظیفه خاصی دارد مثلا منطقه آزاد کیش بیشتر در جذب توریست و منطقه آزاد انزلی بیشتر در بخش حمل و نقل کالا و ترانزیت است.

استراتژی منطقه آزاد انزلی فعال سازی زمینه های حمل و نقل و ترانزیت در کشور است

فیروز آبادی ادامه داد: براساس مطالعات راهبردی وظیفه اصلی و استراتژی منطقه آزاد انزلی فعال سازی زمینه های حمل و نقل و ترانزیت در کشور است.

وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد انزلی هم اکنون در مرحله آماده سازی زیر ساختها به منظور فعال سازی ترانزیت است، افزود: برای پیشرفت و توسعه مناطق آزاد در دنیا و کشور یک مرحله پنج تا 10 سال برای آماده سازی زیرساختها پیش بینی می شود.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اعلام اینکه عمر منطقه آزاد انزلی چهار سال است و در این مدت دستاوردهای بزرگی به انجام رسیده است، اظهارداشت: اخیرا با حضور معاون رئیس جمهورو دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور 130 میلیارد ریال پروژه زیر ساختی در منطقه آزاد انزلی به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: در حال حاضر یک میلیارد و 800 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیر ساختی در محدوده پروژه عمرانی و زیر ساختی فاز تجارت منطقه در جریان است که بیشتر این زیر ساختها برای بخش ترانزیت و حمل و نقل است و همینطور در محدوده بندر سابق انزلی که جزئی از محدوده منطقه آزاد است چیزی در حدود 500 تا 600 میلیارد ریال سرمایه گذاری در جریان است، اگر این حجم سرمایه گذاری به سرمایه گذاری که در زمینه جاده ای و ریلی که در حقیقت راه ارتباطی رشت به انزلی را به شبکه ریلی و جاده ای کشور اتصال می دهد، اضافه شود افزون بر 10 هزار میلیارد ریال خواهد بود.

فیروز آبادی با اعلام اینکه برای ساخت موج شکن بندر کاسپین فقط یک میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز است، افزود: در طول پنج ماه گذشته یک کیلومترموج شکن ساخته شده است که پیشرفت سریعی در نوع خود دارد.

وی با بیان اینکه همچنین برای ساخت اسکله این بندر پنج تا شش هزار میلیارد ریال اعتبار لازم است، گفت: زیر ساختهای منطقه آزاد وارد مرحله ای شده است که اکنون می توان سرمایه گذار را جذب کرد.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی خاطر نشان کرد: از هم اکنون وارد فضای شدیم که اگر چه داریم زیر ساختها را می سازیم شاید تا پنج سال آینده هم مشغول تدارک و تعمیق زیر ساختها باشیم، ولی سرمایه گذاران را با آغوش باز می پذیریم و این باعث کار آفرینی، اشتغال و رونق در منطقه خواهد شد.

چهار هزار نفر بطور مستقیم در منطقه آزاد انزلی مشغول به کار هستند

وی یاد آورشد: از مجموع در آمدهای منطقه آزاد 90 درصد در پروژههای عمرانی و تنها 10 درصد به هزینه های جاری اختصاص می یابد که این امر سازمان منطقه آزاد را به یک سازمان الگو تبدیل کرده است.

فیروزآبادی اظهارداشت: در چهار سال گذشته بسیاری از صنایعی که حتی صنایعی که در شهرک صنعتی انزلی و بعضا در فاز صنعت منطقه آزاد مشغول به کار بودند و در آستانه تعطیلی قرار داشتند، منطقه آزاد با اعمال تسهیلات و معافیتهای حقوقی و قانونی که دولت در قانون مناطق آزاد پیش بینی کرده بود، مانع تعطیلی این واحدها شد.

وی عنوان کرد: این معافیتها و تسهیلات باعث شد، بسیاری کارخانه های که نیمه تعطیل بود ظرفیتهای خود را کاملتر کنند و همینطور برخی کارگاهها به تنهایی 200 - 300 نفر را مشغول بکار کردند.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه با توجه به الزامات زیست محیطی که وجود دارد و همچنین با توجه به محیط زیست شکننده گیلان هر نوع صنعتی را نمی شود در منطقه ایجاد کرد، رویکرد ایجاد صنایع در منطقه چگونه است، افزود: هر فعالیتی که در منطقه شکل می گیرد باید براساس مطالعاتی راهبردی و جامع باشد.

در منطقه آزاد انزلی براساس طرح راهبردی و جامع نه سلیقه ای عمل می شود

وی ادامه داد: غیر از ترانزیت، منطقه آزاد باید پایگاهی برای صادرات مجدد به کشورهای آسیایه میانه باشد، چراکه بازار مصرف چهار میلیون نفری در این منطقه وجود دارد.

کد خبر 1078428

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha